Şimdi Ara

Intel nettop bilgisayarlar için Pineview-D platformunu hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netbook bilgisayarların elde ettiği yüksek satış başarısından sonra benzer bir sıçramayı nettop platformunda da gerçekleştirmek isteyen Intel, yılın ikinci yarısında yeni nesil nettop'lar için Pine Trail-D adını verdiği yeni platformunu duyurmaya hazırlanıyor. Nettop sistemlerde kullanılan mevcut platforma göre yonga sayısı 3'ten (işlemci, kuzey ve güney köprüleri) 2'ye düşürülen (işlemci ve ana yonga seti) Pine Trail-D platfromunun iskeletini Tigerpoint kod adlı yonga seti ve Pineview kod adlı yeni nesil Atom işlemcisi oluşturacak.

Güney köprüsünün olmayacağı yeni nettop platformunda kuzey köprüsünün bazı önemli sorumlulukları işlemci üzerine entegre edilecek. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak Pineview işlemcisi, DirectX 9 destekli entegre grafik işlem birimine sahip olacak. Lincroft tabanlı yeni işlemcinin tek ve çift çekirdekli varyasyonlarının olacağı belirtilirken, en az 1.6GHz'de çalışacağı bildiriliyor. 45nm üretim teknolojisiyle üretilecek olan Pineview işlemcilerinin zar alanı ise ifade edilen detaylara göre 484mm² olacak gibi görünüyor.

Çift yongalı tasarıma geçilmesiyle birlikte toplam kit alanında %70, güç tüketiminde ise %50'lik kazanç sağlanacağı belirtilen Pine Trail-D platformunda mevcut platformdan farklı olarak DDR2-800MHz bellek desteği de sunulacak. DirectX 9 destekli entegre grafik işlem biriminin GMA 950'ye kıyasla herhangi bir farklılık içerip içermeyeceği hakkındaysa şimdilik ner bir bilgi bulunmuyor. Pineview-D platformunu temel alan ilk nettop'ların son çeyrekte satışa sunulması bekleniyor.

• Özellikle, güç tüketimi konusunda çok gelişme var, açıkçası güçlü lap top lara çok para verene kadar güçlü bir masaüstü bir sistem ve Nettop almak mantıklı.. Şahsen öyle yapmayı düşünüyorum, ATOM işlemci dışında eksik bir yanı yok çoğunda 120-160Gb sata disk 1-2 GB disk, uzun ömürlü pil internet için gayet yeterli...
  • tasarruf önemli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.