Şimdi Ara

Intel, İsrail’e yaptığı 25 milyar dolarlık yatırım için 3,2 milyar dolar hibe aldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt
    haaaa o zaman bozuk mozuk mavi ekran falan filan ama amd ekran karti bana gorundu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • corpixx kullanıcısına yanıt

    Her an sıcak savaş riski olan. Bir ülkeye böyle bur yatırımın yapılması bencede makul değil.


    Bunu İsrail- Filistin - Arap - Müslüman meselesi olarak söylemiyorum. 3. Dünya savaşının çıkmasının olası olduğu bur yere insan niye 25 milyar dolarlık yatırım yapar. Şirketi mi batırmak istiyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm riskleri alarak İsrail'e fabrika yapması Yahudi oğlu Yahudi olduğunun tescilidir. Zira dini gerekçelerin dışında mantıklı bir açıklaması yok bu durumun.

    Yahudi olsa yine iyi. Siyonizmin oyuncağı bir firmadır Intel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 27 Aralık 2023; 0:51:28 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Yatırım kararı alınıp işe girişildiğinde büyüme riski de çok yüksek olan bugünkü çapta bir savaş sanırım öngörülemedi , iş epey ilerletildikten sonra da durdurmadılar. Yoksa Gazzeye 40km mesafede , dünyanın en yüksek teknolojilerini ve bu konuda uzman beyinlerini barındıran bir tesisi , fırsatını bulup pekala dümdüz edebilirler , Hamas yapmasa araya karışan başka gruplar yapabilir... :) Son derece belirsiz ve kaotik bir ortam sonuçta.

  • Provisioner kullanıcısına yanıt

    Hocam Fransa ve Almanya arasında bir yere bu fabrikayı kuruyor olsanız çngörülemedi demenizi anlayışla karşılarım ancak İsrail'de bahsediyoruz. Her 3 ayda bir İran devlet naskanının yeryüzünden sileceğiz dye tehdit edip 50 metrelik roketler TV kanallarında gösterdiği bir ülke, etrafı örgütlerle çevrili ve sürekli sıcak çatışma içinde olan, Suriye ile hala teknik olarak savaş halinde olan bir ülke.


    Yani bunu hiçbir önyargıya dayanmadan söylüyorum ben 20 tane fabrika yatırımı yapma hakkım olsa jeopolitik eskilerden ötr birini bile İsrail'e yapacağını sanmıyorum. Nitekim şu anda da ülke seferberlik ilan edildiği için zaten pekçok fabrika çalışmıyor, iş gcü askere alınmış durumda.


    25 milyar dolarlık bir Çip fabrikası kurup ardından bu tarz riskler almak bana oldukça saçma geldi. Dünyanın hangi ülkesine 25 milyar dolarlık Çip fabrikası kuracağım deseniz nanın size 3 milyar doları anında çıkartıp verir.





  • maalesef domine oldukları bir sektör. ellerinden almak imkansıza yakın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 27 Aralık 2023; 9:12:4 >
  • Herkez tarafını belli ediyo :S nvidiada israile yardım yapmıştı 10m dolar kadar :S

  • Boşa yatırım olma ihtimali baya yüksek. Parayla gövde gösterisi yapmak tatlı olsa da sen, ABD'nin tek güç olduğu 50 yılda bi bk olamamışsın. Bölgesel güçlerin yükseldiği bu dönemde mi izin verecekler sanıyorsun derler adama :)

  • akp f16 alıyorsa bende intel işlemci alırım , Filistinliler işlemci yaptıda bizmi almadık..
    (yayınla yazımı admin ,silmeyin...)

  • İntel'in mantıklı ve işi bilen değil fanatiklikten kudurmuş ideolojik saplantılı aptallar tarafından yönetildiğinin kanıtı. İnşallah önümüzdeki yıllarda tepelerine füzeler yağdığı zaman ağlamazlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İsrail'in bu hamlesi onlar için çok mantıklı, işgal edilemeyeceğinin garantisini aldı kimse ABD sermayesini fiziken hedef alamaz. İstihdam, gelir, teknoloji de cabası, hala burda boykot diyorlar 80 milyonluk ucuz işgücüne sahip bir ülkeyiz kimse intel neden bizi tercih etmedi diye sorgulamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Amd kimin ?

  • Zaten arkasında hangi sermayenin olduğunu bilen biliyor. On milyarlarca dolar yatırım ve yerel tedarikçileri zengin etme taahhüdü az olmuş, Intel direkt şirketin anahtarlarını bırakıp gitseymiş. Unutmayın onlar ABD'li gibi görünse de her zaman öncelikleri kurucu ve sermayedarlarının anavatanlarına hizmettir, yani İsrail'e..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 29 Aralık 2023; 02:31:21 >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Intel neden mi bizi tercih etmedi :) Kurucuları ve sermayedarları Yahudi kökenliler de o yüzden. İsrail savaşların içinde, her gün 1000 tane füze yağıyor, yatırım yapmaya çok müsait bir ülke mi? Bu kadar iyi niyetli düşünmeyin.

  • Almak zorunda olsam bile amd alirim, en azindan para dogrudan siyoniste gitmez.



    0 urun yerine 2nci el bakinirim, hicbi sey yapamazsam intelin daha cok guc tukettigini, uretim yontemini aciklarken carpitma yaptigini ilkel teknigi yeniymis gibi insanlara itelemeye calistigini, bm kararlarina aykiri olarak isgal edilmis topraklarda fabrika actigini vb yegidi haltlari vs her konusu gectiginde bahsederim. Gerçekten ihtiyacim yoksa yabanci tuketim yapmam. Ese dosta intel aldirmamaya calisirim... Müslüman kolay kolay intel almaz, almamali

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.