Şimdi Ara

## Intel'in Yorkfiled ve Wolfdale İşlemcileri Hakkında Yeni Bilgiler ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Intel'in Yorkfiled ve Wolfdale İşlemcileri Hakkında Yeni Bilgiler ##

İşlemci devi Intel'in yıl sonu veya 2008 başında piyasaya sürmeye hazırlandığı 45nm üretim teknolojisine sahip Penryn işlemci ailesinin masaüstü ayağını bilidğiniz gibi ilk etapta Yorkfiled ve Wolfdale serisi işlemciler oluşturacak. İşlemcileri tek tek irdelelediğimizde Yorkfiled'ın dört çekirdekli bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. 1066MHz fsb'ye sahip olacak bu işlemci genel nitelikleri itibariyle Intel'in yaz aylarında piyasaya sürmeyi planladığı QX6850 işlemcisi ile son derece benzer olacak. Tabii Yorkfield 45nm üretim teknolojisine sahip olacak QX6850 ise 1333MHz fsb ile gelecek. Intel'in 45mn üretim sürecine geçmesinin ilk etkisini yeni işlemcilerinin seviye 2 ön belleklerinde göreceğiz. Zira Yorkfiled üzerinde tam olarak 12MB L2 bellek bulunması planlanıyor.

Yorkfield'ın aksine Wolfdale işlemcisi çift çekirdekli bir yapıya sahip olacak. Yine 1066MHz'lik Yorkfield'ın aksine 1333MHz fsb hızına sahip olacak Wolfdale'in seviye 2 ön bellek miktarı ise 6MB olacak. Bu noktada yeni bir gelişme var. Intel Wolfadale işlemcisinin özellikle seviye 2 ön bellek boyutu kırpılmış daha ekonomik modellerini de üretecek. Gelen bilgilere göre yeni ekonomik modeller Wolfdale-3MB olarak anılmaya başlanmış bile. Tabii 2008 yılında yaygınlaşmaya başlayacak olan bu işlemciler Intel'in Core 2 Duo E4000 ve E6000 serisi işlemcilerin yerlerini alacaklar. Ayrıca 6MB'lık ve 3MB'lık L2 belleklere sahip Wolfdale işlemciler arasınd a Intel'in şu an satılmakta olan güncel modellerinde de olduğu gibi desteklenen teknoloji sayısı farklılık yaratacak. 3MB'lık Wolfdale modellerinde VT ve TXT teknolojilerinin desteklenmesi beklenmezken Enhanced Intel SpeedStep, Intel 64 ve Execute Disable Bit gibi temel teknolojilere destek devam edecek.

Bu arada Intel'in Tik-Tak felsefesinden bahsetmekte de yarar var. Intel bu felsefeye göre eski mimariyi yeni bir üretim sürecine sokması firma adına "Tik" geçilen yeni üretim sürecinin yeni bir mimari ile desteklenmesi ise "Tak" adımını oluşturuyor,

Örnek;

- Netburst mimarisine dayalı 65nm Pentium D işlemciler "Tik"
    - Yeni nesil Core mimarisine dayalı 65nm Conroe işlemciler "Tak"

- Core mimarisini baz alan 45nm Penryn işlemciler "Tik"
    - Yeni nesil Nehalem mimarisini esas alan 45nm işlemciler ise "Tak"

olarak ifade ediliyor.

Bir güzel gelişmenin de habercisi olalım. Gelen haberlere göre, Intel 45nm üretim teknolojisine sahip çift çekirdekli Wolfdale işlemcilerinin ilk örneklerini çok yakında ilgili yerlere dağıtmaya başlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 15 Mayıs 2007; 20:11:26 >

• fx57 çalışıyor !!!
  • Intel bu sefer işi çok sıkı tutuyor..
  • İntel AMD ye meydan okuyor adeta......
  • Valla intelden korkulur abi adamların üstüne nasıl gidiyor.

Valla Nehalem ile gerçekten de "tak" diye oturtacağa benziyor.

Bu arada FX57 allah aşkına abi sen nasıl bir canlısın. Sağolasın.

Yok ama abi ben olayı çözdüm.

FX57 aslında uzaylılar tarafından kurulmuş bir timin adı. Ve aslında bunlar 57 kişiler. FX1, FX2.... FX60 falan.

Şimdi bunlar bir tim ve dünya hakkında araştırma yapmaya gelmişler. İşte teknolojimiz ne düzeyde, gezegendeki mineraller falan.

Her neyse bu takımın 57 nolu üyesi bir gün bir maden keşfediyor, onlarız gezegeninde değerli olan, az bulunan bir maden ve aksine bu maden bizim gezegenimiz de pek değerli değil.

Sonuç olarak FX57 takım arkadaşlarının birkaçını zengin olma planıyla büyülüyor ve Donanımhaber e geliyorlar.

Gezegenlerine teknoloji ile gönderdikleri tüm bilgileri aynı zamanda bizim ile paylaşıyorlar ve tabi mineral haberini gizliyorlar. Sonuçta buradan kazandıkları ile o madeni çıkaracak yatırımlar yapıp gezegenlerindeki FX bank a ışınlıyorlar.

Yani FX57 aslında 5-6 kişi. Hepsi nöbetleşe çalışıyor. Teslim ol FX.

Şuna bak ya iki dakikada bilim kurgu senaryosu yazdık.

quote:

Orjinalden alıntı: MAX GAMER

İntel AMD ye meydan okuyor adeta......

Hayır sadece haddini bil diyor.

İntel çok büyük bir firma AMD zaten intele kafa tutarak hata yaptı. Ne gerek vardı intel işlemcilerine güveniyorsan gel kapışalım demeye. Sonra böyle çarpar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 16 Mayıs 2007; 9:49:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Valla intelden korkulur abi adamların üstüne nasıl gidiyor.

Valla Nehalem ile gerçekten de "tak" diye oturtacağa benziyor.

Bu arada FX57 allah aşkına abi sen nasıl bir canlısın. Sağolasın.

Yok ama abi ben olayı çözdüm.

FX57 aslında uzaylılar tarafından kurulmuş bir timin adı. Ve aslında bunlar 57 kişiler. FX1, FX2.... FX60 falan.

Şimdi bunlar bir tim ve dünya hakkında araştırma yapmaya gelmişler. İşte teknolojimiz ne düzeyde, gezegendeki mineraller falan.

Her neyse bu takımın 57 nolu üyesi bir gün bir maden keşfediyor, onlarız gezegeninde değerli olan, az bulunan bir maden ve aksine bu maden bizim gezegenimiz de pek değerli değil.

Sonuç olarak FX57 takım arkadaşlarının birkaçını zengin olma planıyla büyülüyor ve Donanımhaber e geliyorlar.

Gezegenlerine teknoloji ile gönderdikleri tüm bilgileri aynı zamanda bizim ile paylaşıyorlar ve tabi mineral haberini gizliyorlar. Sonuçta buradan kazandıkları ile o madeni çıkaracak yatırımlar yapıp gezegenlerindeki FX bank a ışınlıyorlar.

Yani FX57 aslında 5-6 kişi. Hepsi nöbetleşe çalışıyor. Teslim ol FX.

Şuna bak ya iki dakikada bilim kurgu senaryosu yazdık.

Oysa geçen gün 5 çayında Bush'a öğüt vermiştim, Hollywood bir süre uzay filmleri yapmasın diye

• Biliyorum haberim var.

Alında ben de FBI ve CIA in de üstündeki bir topluluk ajanıyım. Bush 9 ay önce öldü, onun yerindeki sadece bir robot. Parmak atınca üsse rapor gönderiyor.

FX harika gidiyor abi valla iyi senaryo çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 16 Mayıs 2007; 9:53:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ıntel masallah ısvıcre saatı gıbı tık tak
  • intel artık son hamlelerını yapıyor .... . ne yapsın adamlar amd bu kadar ustlerıne gıdıce batmamak ıcın calısmaya basladılar intel uzatmaları oynuyor amd karşisında
  • intel fena geliyor amd biraz elini çabuk tutsa iyi olur çünkü intelin bi rakibi olmazsa bizim açımızdan kötü olur...
  • Bu özellikller ne demek?? VT,TXT ??? Temmuz ayında çıkacak yeni celeron 400 serisinde varmı bu özelliklerden??
    Orjinalden alıntı: fx57
    3MB'lık Wolfdale modellerinde VT ve TXT teknolojilerinin desteklenmesi beklenmezken Enhanced Intel SpeedStep, Intel 64 ve Execute Disable Bit gibi temel teknolojilere destek devam edecek.
  • fx abi maaaş ne kadar
  • amd de bişeyler yapsın onada haber yapılır maaş ne kadarmış amd size maaş veri,yor olmasın

ne intel i ne nvidia yı geçebilen bir firmanın neyini savunuyorsunuz umarım intel once nvıdıa yı sonra amd yı satın alır sızde poponuzun ustune otutup kalırsınız

• bu intel en sonunda 1 nm ye ulaşınca ne yapacak merak ediyorum. halen ilerlemeye devam kesin.
  • quote:

İntel çok büyük bir firma AMD zaten intele kafa tutarak hata yaptı. Ne gerek vardı intel işlemcilerine güveniyorsan gel kapışalım demeye. Sonra böyle çarpar işte.

Haklisin AMD intele kafa tutarak Hata yapti... iste hatalardan bir demet..

1-) Pentium adli faciadan sonra adam akilli Conroeleri cikarttirmaya mecbur ederek
    2-) Bugün E4300 120$ seviyesine indirerek

Halbuki ne gerek var dimi...

Biz kimizki Conroeler gibi kaliteli islemci kullanicaz AMD olmasaydi ne güzel pasa pasa P4 10 GHz yi kullanıyorduk simdi... Neyimize yetmiyodu demi?

Hem islemci dedigin en az 500$ olmali ne o öyle 120$ a islemci? Insanin karizmasi bozuluyor bir kere... Artik ayakkabi boyacisi bile C2D aliyor kimseye hava atamiyoruz canim...

Bu AMD nin yaptigi gercekten terbiyesizlik canim

• quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

amd de bişeyler yapsın onada haber yapılır maaş ne kadarmış amd size maaş veri,yor olmasın

ne intel i ne nvidia yı geçebilen bir firmanın neyini savunuyorsunuz umarım intel once nvıdıa yı sonra amd yı satın alır sızde poponuzun ustune otutup kalırsınız

sadece onlar değil, hepimiz, bütün dünya oturur haberin olsun. Bir işlemciye celeron gibi 1000$ vermeye başlarsan görürsün. Bence en az iki oyuncu daha lazım ki hem teknoloji daha adam akıllı gelişsin, hem de daha ucuza alalım artık şu bilgisayarları ya ben bıktı en az 1300$ vermeye bir bilgisayara nedir bu yaaaaaaaa!

• quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

bu intel en sonunda 1 nm ye ulaşınca ne yapacak merak ediyorum. halen ilerlemeye devam kesin.

Hocam 0.5nm
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

amd de bişeyler yapsın onada haber yapılır maaş ne kadarmış amd size maaş veri,yor olmasın

00,99999nm, 00,98888nm... -1,10nm diye gider sen hiç merak etme

• quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

quote:

Haklisin AMD intele kafa tutarak Hata yapti... iste hatalardan bir demet..

1-) Pentium adli faciadan sonra adam akilli Conroeleri cikarttirmaya mecbur ederek
    2-) Bugün E4300 120$ seviyesine indirerek

Halbuki ne gerek var dimi...

Biz kimizki Conroeler gibi kaliteli islemci kullanicaz AMD olmasaydi ne güzel pasa pasa P4 10 GHz yi kullanıyorduk simdi... Neyimize yetmiyodu demi?

Hem islemci dedigin en az 500$ olmali ne o öyle 120$ a islemci? Insanin karizmasi bozuluyor bir kere... Artik ayakkabi boyacisi bile C2D aliyor kimseye hava atamiyoruz canim...

Bu AMD nin yaptigi gercekten terbiyesizlik canim

Arkadaşım yaptığı hata agresif olması. Eğer AMD işlemcileri ile inteli ezmeye devam etseydi gene bu işlemciler gelecekti.

Ama İntel ohh öne geçtim diyerek AMD yi biraz rahat bırakacaktı ki böylece AMD yeni hamlesini daha rahat yapabilecekti.

Sonra gene intel bakıp ulan adam gene geldi diyip yeni işlemci çıkaracaktı.

Sonuç olarak 65NM işlemciler çoktan hazır olacaktı ve Yeni Dx10 kartlar zamanında çıkmış olacaktı.

O kadar BAN a ne gerek var ve cümlenin sonuna baksan bunun bir şaka olduğunu da görecektin.

Ayrıca AMD hep (AMD çıktığından beri intelden daha iyiydi.) iyi işlemciler yaptı ama pazarlama stratejisi de hep berbattı bu bir gerçek.

Bir başarısızlık hikayesini bilenler bilir. Eğer daha iyi hamleler yapsa idi İntel karşısında çok daha güçlü olurdu şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 16 Mayıs 2007; 13:25:25 >

• nm den küçük pikometre.
    Arkadaşlar 2 sene sonra QX6700 50dolar olcak bende onu alcam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.