Şimdi Ara

Intel'in Sandy Bridge entegre grafik biriminden dikkat çekici test sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • notebooklar için koymadılar mı işlemciye GPU yu.Masaüstünde anakart üstündeki GPU gibi birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:FreeMan:.


    quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Bu sonuçlar herkesin beklediğinden iyi ve bazı arkadaşlar hala saçmalamaya devam ediyor. siz fusion bundan dahasını sunacak sanıyorsunuz ama 2012 de çıkacak 2. nesil fusion işlemciler için 5600/5700 sebviyesinde oalcak deniyor. Gerisi siz düşünün..

    Senin dediğin seviyede performans sunacak olan 1. nesil fusion işlemciler, yani L1ano serisi.


    Sende kaynak var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabe

    notebooklar için koymadılar mı işlemciye GPU yu.Masaüstünde anakart üstündeki GPU gibi birşey.

    tamamda tümleşik gpunun marifeti belli notebooklarda vasat
    benim 8600 bile l4d2 de highda 25 fps alırken tümleşik gpuda onun kadar birşey alıyor(medium)
    yani bayağı marifetli bu yeni sandybridge
    notebooklara da bu performansı verecekler mi acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigidoumit

    i7 950 yeni aldım acele mi ettik :(((((((((((


    Bende aynısını sorucaktım
  • bu işlemcilere göre daha dandik işlemci + ekran kartı alsan oyunlard fark atar bunlara


    ha ama bana güçlü işlemci lazım birde ekran kartı almayayım diyorsanız işinize yarar

    o yüzden bunların grafik performansı çok onemli degil
  • sonuçlar tamda duyduğum gibi.. sonuç süper..

    i7 950 alan arkadaş acele ettin evet birax daha bekleseydin keşke hiç değilse fiyat düşerdi ama kaybettiğin çok bişey yok merka etme işlemcin taş gibi zaten güle güle kullan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 30 Aralık 2010; 18:39:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeFurkan

    bu işlemcilere göre daha dandik işlemci + ekran kartı alsan oyunlard fark atar bunlara


    ha ama bana güçlü işlemci lazım birde ekran kartı almayayım diyorsanız işinize yarar

    o yüzden bunların grafik performansı çok onemli degil


    Intel bunları uygun fiyata vermeyeceği için son derece haklısın. Athlon x4 ve HD5750 gibi konfigürasyonlar kim bilir kaça katlar oyun performansında.
    Bu tarz çözümlerin alınma amacı uygun fiyat ya da media pc'ler olabilir ki media pc'ler için herhangi bir onboard yonga da yeterli olacaktır zaten...
  • yinede grafikte intele şimdilik güvenmiyorum vardır bir haltı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie


    quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Bu sonuçlar herkesin beklediğinden iyi ve bazı arkadaşlar hala saçmalamaya devam ediyor. siz fusion bundan dahasını sunacak sanıyorsunuz ama 2012 de çıkacak 2. nesil fusion işlemciler için 5600/5700 sebviyesinde oalcak deniyor. Gerisi siz düşünün..


    buyur?kim nerede diyormus onu?


    daha geçen gün yayınlanan bir haberin altında yazıyordu. işim gücüm olduğu için bazıları gibi yazılanları not almıyorum. hayır fusion 2 bilmem ne seviyesinde performans verecekmiş diyen varsa söylesin. sonuçta fusion 2 hakkındakiler söylentiden ibaret ancak fusion un ilk serisi için inteli tokat manyağı yapacak birşey beklemek saçmalık. adamlar nvidia yı yerle bir etti birde intel kaldı.


    ben de onu diyorum iste fusion2'nin nasil bisi olacagina belki amd bile karar vermedi daha.yani kimse cikip da su seviyede olacak diyemez 2 icin ama 1'i az cok gosterdiler.netbook icin gelecek modelleri cok abartmamak lazim baya kirpiyorlar.atom bu kadar sattiysa fusion da iyi satar atomun tekelini kirar en azindan.




  • İntele grafikte güvenemeyenler 700-800 tl lik diz üstü bilgisayarlarda intelin entegre grafik kullandığını bilmiyorlar mı ? Call of duty modern warfare yi Asusun marketlerde indirimli diye sattığı bilgisayarda oynadım ve benim masaüstü bilgisayarımda Fx 5500 ün açamadığı oyundu :) İntel tabiki de bu işi yapmıyor asıl hedef kitle oyuncular değil zaten adamlar size grafik entegreli işlemci verdiği için ekstradan bir para talep etmiyor zaten alırsın kullanırsın kullanmazsın sana kalmış bir şey, bu kadar kendinizi rencide etmeyin lütfen :) Bu arada 2500K nın CPU-GPU sunu kullandım ekran kartım olmadan Win 7 puanı 6.2 amd nin X4 işlemcisini kullandım grafik entegreli win 7 puanı 4.5 oyun puanı 5.3 (eminim ki amd nin eski nesil di o yüzden) İ52500K ile 4 gb ramle Modern Warfare 2 yi 1920X1080P de oynadım low ayalarda asansör çıkışında teklemeden sonra hiç kasılma olmadı (o da arkada bilmem hangi işlem yüzünden olmuştur) videoyu kendim kayıt edip youtubeye attımhttp://www.youtube.com/watch?v=yYNYVja-U6k&list=UUVihSt8A_nxeJowP9RpYeXw&index=4&feature=plcp izleyin kararı verin bu entegre bu oyunu açıyorsa teknolojinin geldiği nokta bence tatmin edici. Yani kullanmadan ve elinizdeki ürünün hangi amaca hizmet ettiğini bilmeden yaptığınız yorumlar insanları yanlış bilgilendirmekten öteye gitmeyecektir.





  • işlemcide ki entegre grafik birimi ne oluyor? ne işe yarar? hala anlamış değilim ama çok gereksiz olduğu duygusuna kapılıyorum :D
  • Yannış bilgilendirilecek bişey yok, 2500k alıp dahili GPU'sunu övmenin bi anlamı yok. Ancak ekran kartım olmadığı zaman geçici bi süre, oyun açamamaktansa düşük ayarda bile olsa iş görebiliyor, hiç yoktan iyidir dersiniz. Tutup 2500k alan birinin, bak buraya kadar getirmiş intel, hem bunu yapıyor hemde idare edecek kadar oyun oynatıyor demek yannış. Bunda bardağın %25 lik dolu kısmını görüp, boş yaa görmüyor musun diyenlere laf etmenin anlamı yok. Eğer Intel'e alkış tutulacaksa, düşük CPU'ya güçlü GPU koyduğu modellerini görecektik, o zman herkezden alkış alırdı. i3 de HD3000 olsa, o zman derdik abi yaa adamlar vatandaşı düşünüo helal valla diye. Hatta Pentiumlarda en azından HD2000 olsa, kimse HTPC için AMD'ye bakmazdı. Bana g620/Celeron g530'un 3D bluray sorunsuz oynattığını, güç tüketiminin de undervolt vs. ile 20w lara doğru çekilebildiğini göstersin biri bakın bakalım AMD bu alanda mal satıyormu, yada Medya Playerlara kolay kolay bakan olur mu ?

    90-100TL celeron g530 + 90-100tl h61 + 25tl 2gb ram = 225TL
    50TL kaba kasa = 275tl
    80-90TL'ye kadar Logi k400
    Klavye ile en çok 350TL

    Buna HD2000 özelliği ekle, alabileceğin orta karar medya playerların hepsiyle fiyat bazında rekabet eder, özellik olarak fersah fesah ötede.


    Sorun şurda, üretilen bütün işlemciler aynı kalıplarla üretilir, i3 ile 2/4 çekirdekli mobil i5 ler gibi. i3'e HD3000/4000 salt gider dışında kalıp vs. gideri doğuruyor yüksek oranda. Farklı kullanıcı kitlelerini düşünüp daha çok özelleşmiş bi sürü ürün yapmaya kalkınca işin ekonomikliği azalıyor. Şu anki durum Intel'e en çok yarayan hali. Doğal olarak bi i7 2600k, GPU'suz olarak 270$ olsa bunu tercih edenlerin sayısı elbette fazla olur. Bunu isteyenlere ve GPU'ya gereksiz diyenlere, o dediğim %25lik dolu kısımdan bakıp ii iii boşa konuşma demeyin.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.