Intel masaüstü platformuna yönelik işlemcilerinin yanı sıra dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerinde de vites yükseltmiş durumda. Mayıs ayında duyurmayı planladığı Montevina kod adlı yeni mobil platformu Centrino 2'ye yönelik olarak yeni işlemciler hazırlamayı sürdüren firmanın dört çekirdekli yeni işlemcisi Core 2 Extreme QX9300 yılın üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulacak. 2.53GHz'lik saat hızına sahip olan işlemci 1066MHz FSB ve 12MB L2 bellek ile gelirken fiyatı ise 1038$ olacak. Ayrıca firma yine dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanan ve Merom çekirdeğini esas alan iki yeni Celeron işlemciyi Celeron 585 ve 575'i kullanıma sunacak. Bir diğer dikkat çekici işlemci ise detaylarını daha önce verdiğimiz Diamondville serisi dahilinde hazırlanan Atom N270 (1.66GHz/533FSB) olacak ve bu işlemci özellikle giriş seviyesinde yer alan maliyet odaklı sistemlerde kullanılacak.
Dizüstü fiyatlarına yansır umarım.
üreticiler fiyatları yansıtırsa iyi olur.
1038$ ne demek yaw,Intel bizi parayı kolay kazanıyoz zannediyo heralde,AMD F/P açısından herzaman birinci benim gözümde
quote:
Orjinalden alıntı: Çağrı
Tek tük yeni 45nm li dizüstüler piyasaya girdi ama ufak tefek kampanyaları saymaksak ülkemiz piyasasında şimdilik pek bir değişiklik yok.
quote:
Orjinalden alıntı: Albatros83
quote:
Orjinalden alıntı: Çağrı
Tek tük yeni 45nm li dizüstüler piyasaya girdi ama ufak tefek kampanyaları saymaksak ülkemiz piyasasında şimdilik pek bir değişiklik yok.
Evet , ayrıyeten fiyatların uçuk olacağını tahmin ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: pislik345
üreticiler fiyatları yansıtırsa iyi olur.
Onlar fiyatlatını yansıtana kadar sene sonu gelir!!!
İntel kesin atom için büyük bir fiyat koyar diyordum ama düşük tutmuş baya hayret.
Herşeye vergi geliyor , fiyatlar yükselicektir.Düşmek yerine.
atom tam bir "mobil" işlemci, fiyatı da mukemmel
şimdi bu fiyatlar ucuzlamış mı yani peki asus un yeni modellerş 2000- 2500 ytl şöle şu an alasım gelmiyo bu işlemcili modelleri o yüzden ama fark ederse alınır
quote:
Orjinalden alıntı: ufuks36
1038$ ne demek yaw,Intel bizi parayı kolay kazanıyoz zannediyo heralde,AMD F/P açısından herzaman birinci benim gözümde
f/p ıcın degıl o performans ıcın atom kullananlar gelsede alsam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme