Şimdi Ara

Intel’in harici grafik birimi prototipleri hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Sürpriz bir şekilde AMD’nin önemli ismi Raja Khoduri’yi transfer etmesiyle Intel’in harici grafik birimi geliştireceği iddiaları yeniden alevlenmişti. Bugün iddialar doğrulandı ve Intel ilk prototipini duyurdu.


     


    Nihayet ete kemiğe büründü


     


    Bilindiği üzere Intel yıllardır işlemcilerine entegre grafik birimleri piyasaya sürüyor ve satış rakamı anlamında pazarın lideri durumunda. Gelir ve pazar payı anlamında ise Nvidia ile AMD rakipsiz olarak yollarına devam ediyor.


     


    Ne var ki Intel’in entegre grafik birimleri en iyi performansını gündelik işlerde veriyor. Oyun konusuna gelince giriş seviyesi bir ekran kartının da gerisine düşüyor. Bu bakımdan Intel işlemcilerin yanına muhakkak bir harici grafik birimi gerekiyor.


     


    Intel geçen yıl sürpriz bir şekilde AMD ile ortaklık yapmış ve üst seviye taşınabilir bilgisayar sistemlerine yönelik Vega grafik birimi barındıran ilk işlemcilerini tanıtmıştı. Bu esnada Raja Khoduri’yi de bünyesine katmıştı.


     


    Intel’in ilk etapta harici grafik kartlarına yönelen kitlenin bir kısmını kendisine yönlendirme amacı olduğunu görüyoruz. AMD Vega grafik birimleri bu süreçte Intel’in en büyük silahı olacak. Ne var ki Khoduri transferinin asıl amacı harici grafik birimleri geliştirmek.


     


    Ayrıca Bkz.Entegre sistemlere Ryzen gücü

    Bir süre önce gerçekleştirilen katı durum devreleri konferansında sahneye çıkan Intel, geliştirdiği ilk prototip harici grafik birimi ile ilgili bilgiler verdi. Henüz ilk aşamada olan prototipin Vega grafikleri ile rekabet edecek bir gücü yok. Olgunlaşması için daha uzun bir zaman gerekecek gibi.


     


    14nm sürecinde tasarlanan prototip birim 1.5 milyar transistörden oluşuyor. Skylake işlemcilerde gördüğümüz Gen 9 grafik teknolojilerini temel alan yeni birim 1.2V enerji ile 400MHz seviyesine çıkabiliyor. Turbo modu gerekli durumlarda saat frekanslarını iki katına kadar arttırabiliyor.


     


    Prototip Intel’in yüksek performans yerine enerji verimliliğine odaklandığı bir grafik birimi görüntüsü veriyor ancak ilerleyen aşamalarda en iyi enerji verimliliğinde en iyi performans için optimize edilecektir.


     


    Harici grafik prototipi gelecek dönemde Vega grafik birimlerinin yerini alacak. Aslında Intel’in işlemcilerinde kullanacağı harici grafik birimini adapte edebilmek için AMD ile bir deneme süreci yürüttüğünü söylemek de yanlış olmayacaktır. İlk kez bu iş birliğinde kullanılan EMIB yani aynı yonga üzerinde farklı zarların birbiri ile yüksek seviyede iletişimini sağlayan teknolojisi bu süreçte gelişecek ve sonrasında Intel harici grafik birimlerine destek sunmaya başlayacak.


     


    Şimdilik Intel’in yol haritası hakkında bir bilgi yok ancak bazı iddialarda 10nm sürecinde geliştirilecek olan Ice Lake ve Tiger Lake işlemci ailelerinin birisinde bu grafik birimini görme şansımızın olacağı ifade ediliyordu.


     







  • her yeni model için pci expresse bi pin atmasında

  • Nvidia ve AMD miningcilere karşı bu kadar pasif olursa pazarı intel'e bırakıp giderler artık.
  • Eline sağlık .

  • 400 mhz ne la?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü için geliştirdikleri bir şey değil. Ai derin öğrenme fln fişman.
  • 2004 üyesiyim. Buna benzer onlarca haber okudum bu forumda ve çok muhabbeti yapıldı. sonuç hep aynı. Bir heves başlayıp sonra nedendir bilinmez bu konulardaki projeler hep yarım kalıyor ve Intel'in tozlu raflarına kaldırılıyor.

    Muhtemelen diğerlerine arkadaşlık edecek ölü projelerden bir tanesi...
  • Ekran kartı piyasasına 3. bi sağlam rakip şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce bi anlaşıp vegalı cpu'lar çıkartalım, arkasına vega mimarisinde çalışmış birinide bünyeye katalım ki, vegayı çabuk bıraktığımızda teknoloji hırsızı demesinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X Files

    2004 üyesiyim. Buna benzer onlarca haber okudum bu forumda ve çok muhabbeti yapıldı. sonuç hep aynı. Bir heves başlayıp sonra nedendir bilinmez bu konulardaki projeler hep yarım kalıyor ve Intel'in tozlu raflarına kaldırılıyor.

    Muhtemelen diğerlerine arkadaşlık edecek ölü projelerden bir tanesi...

    Vallaha durum öyle de, Intel'in bu konuda şeytanın bacağını kırması lâzım artık. Kripto para madencileri yüzünden harici GPU piyasası krize girmişken Intel için fırsat bu fırsat, piyasaya 3. oyuncu olarak girmeyi başarırsa bu işten her türlü kârlı çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 21 Şubat 2018; 6:15:39 >
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Prototip
  • powerring kullanıcısına yanıt
    Pasif?

    Elemanların kar oranına ne kadar etki ettiğinden haberiniz var mı?
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Hocam büyüyen bir pazar söz konusu ama iyi bir pozisyon alamadılar. Onu kastediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powerring

    Hocam büyüyen bir pazar söz konusu ama iyi bir pozisyon alamadılar. Onu kastediyorum.

    Kimsenin işine gelmiyor. Alan memnun, satan memnun...
  • Bu kez gerçekten gpu yapacaklar gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.