Şimdi Ara

İntel İ7 mi ? Amd Fx 8150 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bi bilgisayar toplucamda 2 saat öncesine kadar amd fx 8150 işlemci almayı düşünüyodum fakat bi video izledm ve her karşılaştırmada intel i7 önde qeldi fakat benim işlemciden istediğim biraz daha farklı benim işime hangisi daha çok yarar onu öğrenmek istiyorum....
    şimdi ben resimdeki belirttiğim oyundan şuanki pc de 30 tane açabiliyorum...ama pc yi fazla zorlamamk için 21 tane açık şuan...oyunun görselliklerinin tamamı kapalı siyah ekran şeklinde bana gerektiği kadarını görüyorum oyunun...öncelikle resmi paylaşım onun üzerinde konuşalm...

İntel İ7 mi ? Amd Fx 8150 mi ?

şimdi bu oyunda fazla sayıda karakter açmak için işlemci ve ram çok önemli... ve benim işime hangi işlemcinin daha çok yarıcağına bi türlü karar vremedim...öncelikle söylemem gereken şey fiyat hiç önemli değiil... fiyatı hiç göz önünde bulundurmayn sadece hangi işlemcinin benim işimi daha çok göreceği ve hangi işlemcinin en çok karakter açacağını öğrenmek istiyorum....
    işlemciler şunlar

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-bx80637i73770k-core-i7-3770k-soket-1155-3,5ghz-8mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=60086
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd8150frgubox-fx-x8-8150-soket-am3+-36ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57063

sistemin diğer geri kalanıda 32 qb ram desteği olan bi anakart (işlemciye karar verdiğimde seçeceğim onu) ekran kartı ise anarxia arkadaşın tavsiyesiylehttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran...tirma-Urunleri
    hard disk sata 3.0 2 tb lık standart bi hardisk olucak...tekrar hatırlatıyorum ürünün fiyatları hiç önemli değil...sadece hangsinin daha çok karakter açıcağını söyleyin yeter bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonero41 -- 21 Temmuz 2012; 21:45:55 >

• Şuanda intel bence daha doğru bir seçim olur.
  • Temel amaç oyunsa AMD alacaksınız.
  • guzel bir sogutucu ile amd yi oneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben her şartta intel tercih ederdim..
  • Selam
    Bende Intel almanızı tavsiye ederim. Fakat böyle kuvvetli bir bilgisayar için mutlaka sistem kurabileceğiniz bir SSD almanızı da tavsiye ederim.
    Bu sisteme SSD olmadan çok yazık olur veya bir hiçtir!
    Hayırlısı olsun ve kolay gelsin..
  •  İntel İ7 mi ? Amd Fx 8150 mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Bende Intel almanızı tavsiye ederim. Fakat böyle kuvvetli bir bilgisayar için mutlaka sistem kurabileceğiniz bir SSD almanızı da tavsiye ederim.

dostum şuanda bu ssd tavsiyesini ilk senden duyuyorm bu bilgisayarda nasıl bi etki yaratır biraz anlatabilirmisin..?? bide intel i7 de kesin eminsen sana güvenerek alıyorum :D:D ve kaçlık bi ssd önerirsin yazma hızı ve okuma hızıyla birlikte bi yardımcı olursan çok sevinirim...sen yetkili ve bilgili bi abiye benziyosun :D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonero41 -- 22 Temmuz 2012; 8:57:58 >
  • Dostum,
    Herkes bir şey söylemiş kafan karıştı bence.

Şimdi kasa toplayacaksan fiyat-performans oranı AMD'nin daha iyi fakat performans olarak İntel'i seçmelisin. Sen zaten fiyatı önemsemeyin demişsin. O halde İntel almalısın.
    Ama ben olsam AMD alırdım çünkü aynı performansta olan işlemci daha uygun fiyata geliyor. Yani çok uç bir şey yapmak istemiyorsan bence AMD al ama paraya kıyarsan İntel'i seç.
  • Benim önerim i7.

• İ7 Candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonero41

quote:

Selam

dostum şuanda bu ssd tavsiyesini ilk senden duyuyorm bu bilgisayarda nasıl bi etki yaratır biraz anlatabilirmisin..?? bide intel i7 de kesin eminsen sana güvenerek alıyorum :D:D ve kaçlık bi ssd önerirsin yazma hızı ve okuma hızıyla birlikte bi yardımcı olursan çok sevinirim...sen yetkili ve bilgili bi abiye benziyosun :D:D

Selam
    SSD(Solid State Drive) içinde mekanik olmayan bir veri depolama aygıtıdır kardeş. Yani bir nevi RAM gidir ama farklı yapıya sahiptir. Daha geniş bilgi için Google amcaya sorabilirsiniz bunu..

Bu SSD'lerin SATA III olanları 555 MB/s okuma ve 520 MB/s yazma hızlarına varan marka ve modelleri mevcut. Alacağınız SSD'de en önemli nokta IOPS değerlerinin 80 binden aşağı olmamasıdır! 85 Bin IOPS ve üzeri en iyi olanlarıdır ama buna elbette kontrolcü de performans + stabilitet açısından etki katmaktadır.

Farklı bilgisayarlarda OCZ Vertex 3 120 GB ve Corsair Force 3 SSD 120 GB aygıtlarını kullanıyorum ve aralarında hiç bir fak göremiyorum. Son derece hızlı ve stabil çalışmaktalar..

Madem ki finansiyel bir sorun yok, biraz araştırın ve alacağınız bu sisteme yazık olmasın kardeş..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• quote:

quote:

quote:

Selam

Selam
    SSD(Solid State Drive) içinde mekanik olmayan bir veri depolama aygıtıdır kardeş. Yani bir nevi RAM gidir ama farklı yapıya sahiptir. Daha geniş bilgi için Google amcaya sorabilirsiniz bunu..

Bu SSD'lerin SATA III olanları 555 MB/s okuma ve 520 MB/s yazma hızlarına varan marka ve modelleri mevcut. Alacağınız SSD'de en önemli nokta IOPS değerlerinin 80 binden aşağı olmamasıdır! 85 Bin IOPS ve üzeri en iyi olanlarıdır ama buna elbette kontrolcü de performans + stabilitet açısından etki katmaktadır.

Farklı bilgisayarlarda OCZ Vertex 3 120 GB ve Corsair Force 3 SSD 120 GB aygıtlarını kullanıyorum ve aralarında hiç bir fak göremiyorum. Son derece hızlı ve stabil çalışmaktalar..

Madem ki finansiyel bir sorun yok, biraz araştırın ve alacağınız bu sisteme yazık olmasın kardeş..
    Bilginize ve kolay gelsin..

ben vatandan şöyle bişey seçtim gideri varmı bunun ?http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cssd-f120gbgt-bk-120gb-force-3-gt-serisi-sata-30-ssd-(555mb-okuma--515mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56068

• quote:

ben vatandan şöyle bişey seçtim gideri varmı bunun ?http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cssd-f120gbgt-bk-120gb-force-3-gt-serisi-sata-30-ssd-(555mb-okuma--515mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56068

Selam
    Seçtiğiniz SSD yazıldığına göre elbette güzel fakat bu GT serilerinde bir sorun var. Benim yeğen için bir tane almıştık bu seriden. Okuma ve yazma hataları yüzünden 3 defa geri gönderdik ve 3 defa değişip geri geldi ama yine sorunlu idi ve 4. defasında bunu alıp yerine OCZ Vertex 3 120 GB SSD gönderdiler ve şimdi bir sorun yok kardeş.
    Size bu serilerden almayın derim. Yine de elbette siz bilirsiniz.

Bendeki Corsair Force 3 SSD 120 GB SSD çok güzel ve sorunsuz çalışıyor.
    Bilgilerinize ve kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    Seçtiğiniz SSD yazıldığına göre elbette güzel fakat bu GT serilerinde bir sorun var. Benim yeğen için bir tane almıştık bu seriden. Okuma ve yazma hataları yüzünden 3 defa geri gönderdik ve 3 defa değişip geri geldi ama yine sorunlu idi ve 4. defasında bunu alıp yerine OCZ Vertex 3 120 GB SSD gönderdiler ve şimdi bir sorun yok kardeş.
    Size bu serilerden almayın derim. Yine de elbette siz bilirsiniz.

Bendeki Corsair Force 3 SSD 120 GB SSD çok güzel ve sorunsuz çalışıyor.
    Bilgilerinize ve kolay gelsin..

ilgilendiğiniz için çok teşekkürler... o zmn şu üründen alıyorum...
    http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/corsair-cssd-f120gb3-bk-120gb-force-3-serisi-sata-30-ssd-(550mb-okuma--510mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=55780

• Amd alıp çekirdek acabilirsiniz

• quote:

ilgilendiğiniz için çok teşekkürler... o zmn şu üründen alıyorum...
    http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/corsair-cssd-f120gb3-bk-120gb-force-3-serisi-sata-30-ssd-(550mb-okuma--510mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=55780

Selam
    İsabetli seçim ve hayırlı olsun kardeş.

Windows 7 kuracaksanız bu SSD'ye, @Bios ayarlarından mutlaka AHCI modunu seçin. İyi yapılandırılmış bir sistem ile 13~15 sn. arasında masaüstünüz hazır ve kullanılır duruma gelecektir.
    Kolay gelsin..

• I7 al 5 sene islemci alma :))

• Temel Amç Oyunsa Amd .. Yoksa İntel ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.