Şimdi Ara

İntel i5 4460 vs 4690k Farka Değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakartımı aldım Asus Z97-A Intel Z97 1150 Soker 3200MHz O.C. DDR3 Sata 3 USB 3.0 Anakart şimdi işlemci alıcam ama kararsız kaldım ve fiyat farkıda çok bu iki model arasında kullananlar varsa ya da bu konuda bilgisi olanlar 4460 ile 4690k arasında çok fark oluşuyor mu normalde 3.2 biri 3.5 ghz diğeri ve overclock ile 3.9'a kadar çıkabilidiği söylenmiş vatandan baktım sizce aradaki 190 Liraya değer mi üst modeli almak ?

• O anakarta 4690K alınır. Çünkü Z97 çipsete çarpanı açık işlemci alınmalı. Farka değer. Millet i5 2500K'ya GTX 970 takıyor ama normal 2400 2500ler bir miktar darboğaza giriyor. OC'li işlemci uzun ömürlüdür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartına bağlı fark olup olmaması ama z97 aldıysan 4690k daha iyi olur ilerisi için.

oc ile 3.9 değil turbo hızı o, oc ile rahat 4.5 üzerini zorlarsınız
  • Sağolun yorumlarınız için teşekkürler.Bende ileri dönük düşünüyorum zaten o zaman hiç bulaşmadan 4690k alayım ilerde zorlandığında da oc ile bir seviye üste taşımış oluruz işlemciyi
  • değer, bir de h80i aldınmı tamamdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chanser

Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum.
    Anakartımı aldım Asus Z97-A Intel Z97 1150 Soker 3200MHz O.C. DDR3 Sata 3 USB 3.0 Anakart şimdi işlemci alıcam ama kararsız kaldım ve fiyat farkıda çok bu iki model arasında kullananlar varsa ya da bu konuda bilgisi olanlar 4460 ile 4690k arasında çok fark oluşuyor mu normalde 3.2 biri 3.5 ghz diğeri ve overclock ile 3.9'a kadar çıkabilidiği söylenmiş vatandan baktım sizce aradaki 190 Liraya değer mi üst modeli almak ?

Aynı ikiliyi kullanıyorum (Asus Z97-A / i5 4690K) , overclock yapıldığında değil kendi kendine turboboost ile çıktığı hız 3,90 Ghz , iyi bir hava soğutma ve termal macunla z97-a da benim çıkıp stabil kullandığım hız 4,7 Ghz - 4700 Mhz , daha üzerini bir defa sistemi ilk aldığımda henüz bios update i yapmamışken denedim (5,0 Ghz 'e ) sonu pek iyi olmamıştı neyseki sorunsuz kullanmaya devam ettim sonrasında çıktığım 4,7 ghz da stabil kalabildim , zaten oc meraklısı değilsen max 4,5 ghz performans anlamında seni fazlasıyla tatmin edecektir

Birde aldığın Usb 3,0 / Usb 3,1 hangi modeli ?

• Almışken 4690k alın uzun vadeli olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zırt pırt yeni işlemcilerin çıktığı bir ortamda uzun vadeli işlemci almak bence mantıklı değil.Kullanacağın ekran kartına 4460 darboğaz yapmayacaksa 4460 al.3-4 yıl kullan sonra yeni çıkan işlemcilerden iyi bir şey alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratad

zırt pırt yeni işlemcilerin çıktığı bir ortamda uzun vadeli işlemci almak bence mantıklı değil.Kullanacağın ekran kartına 4460 darboğaz yapmayacaksa 4460 al.3-4 yıl kullan sonra yeni çıkan işlemcilerden iyi bir şey alırsın.

Kullanacagım ekran kartı 980 gtx olmayacak ama darboğaz yapıp yapmıycağını nasıl anlayacağım.
  • Chanser kullanıcısına yanıt
    sorarak
  • quote:

sorarak

Sordum zaten üstad
  • quote:

quote:

sorarak

Sordum zaten üstad

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: Chanser

quote:

Orijinalden alinti: beratad

sorarak

Sordum zaten üstad

soru örneği = i5 4460 işlemci, '' X '' ekran kartına oyun oynarken darboğaz yapar mı? veya i5 4460 işlemciye darboğaz yapmayacak en güçlü ekran kartı nedir? > bu yola genelde balık tutmayı bilmeyenler başvuruyor.

Balık tutmayı bilenler ise kendileri araştırırlar.MESELA youtube'a girerler i5 4460 yanınada gtx 970 yazarlar.çıkan oyun videolarını seyrederler.Darboğaz olup olmadığını incelerler.

örnek video:https://www.youtube.com/watch?v=_wNawU02NDk
    https://www.youtube.com/watch?v=Qg_sNyZnMCI

• quote:

quote:

quote:

sorarak

Sordum zaten üstad

soru örneği = i5 4460 işlemci, '' X '' ekran kartına oyun oynarken darboğaz yapar mı? veya i5 4460 işlemciye darboğaz yapmayacak en güçlü ekran kartı nedir? > bu yola genelde balık tutmayı bilmeyenler başvuruyor.

Balık tutmayı bilenler ise kendileri araştırırlar.MESELA youtube'a girerler i5 4460 yanınada gtx 970 yazarlar.çıkan oyun videolarını seyrederler.Darboğaz olup olmadığını incelerler.

Üstad kusura bakma ben anlamıyorum pek fazla bu darboğaz olayından o yüzden kafam çalışmadı ona aklımda belli bir ekran kartı yok ama hedef 980 gtx olacağı için o şekilde bakayım o zaman sağolasın uğraştırdım senide :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

sorarak

Sordum zaten üstad

Üstad kusura bakma ben anlamıyorum pek fazla bu darboğaz olayından o yüzden kafam çalışmadı ona aklımda belli bir ekran kartı yok ama hedef 980 gtx olacağı için o şekilde bakayım o zaman sağolasın uğraştırdım senide :(

yardımcı olabildiysem ne mutla bana :) 2k veya 4k monitörün yoksa gtx 980 alma bence, alacaksan da i5 alma, i7 işlemci al.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sorarak

Sordum zaten üstad

yardımcı olabildiysem ne mutla bana :) 2k veya 4k monitörün yoksa gtx 980 alma bence, alacaksan da i5 alma, i7 işlemci al.

Üstad iyi bir i7 1000 liradan aşağı değil ben şuan o kadar yükselemem aklımda 4960k vardı ama performansı i7 e kadar yakın duruma geliyor diyorlar turbo oc ile falan ama ondanda vazgeçtim nerdeyse şuan sanki 4460 i5 ile 4960 arasında alacağım fps aşırı oynamaz gibi sonuçta gtx980 ben zaten şuan almıycam bundan yaklaşık 6 ay sonra falan alabilirim şuan geçici bir sistem kuruyorum bi yerden başlamak için aktif olarakda bilgisayar kullanabileyim diye eski parçaları takıcam anakartı değiştirdim kasayı değiştiriyorum birde işlemci değiştiricem gerisini 5-6 ay içinde.

• Ben AMD FX 8350 alcakken forumda bi sürü kişi eleştirdi, gittim intel alim bari dedim. tabi mağazadan alcam için vatan bilgisayardan aldım. pek de o zaman ucuza aldığım söylenmez. zira internet fiyatı 790 iken mağaza fiyatı olan 825 tl vermiştim. 200 tl fark vardı aralarında o dediğin 4460. aynı fiyata 4820k vardı ve bu işlemciden bence çok daha iyidi ama anakartları çok pahalıydı o zaman o işlemcininde. msi gaming 3 anakart aldım, msi 750 ti tf game ekran kartı aldım. şu an zerre kadar overclock yapmadım. hem intelin verdiği extreme tuning var, hem msi ın kendi programı var. hiç çarpan kilidiyle oynamadım. sadece anakarttan overclock u aktif ettim. şu an 4 Ghz de kullanıyorum. Intel bunda önbellek adına cimri davranmış. günlük kullanımda çok ciddi bir pozitivite görmedim. bazen işlemci 85 derecelere çıkabiliyor. bence iyi bir fan almam gerekiyor buna. havada sıcak antalya klimada yok odada . normalde 72 75 ken 85 görünce tırstım açıkcası. pro bi kullanıcı değilsen 4460 alsan şu an benim aldığım performansın aynısına yakınını alırsın açıkcası. ama benim gibi dersen basmışım 3 bin lira parayı sisteme 200 ümü görcem dersen 4690k da alabilirsin. sevindiğim tek nokta aldığım pc hiç uyuzluk yapmadı. sistem gayet stabil ve uyumlu oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Disection

Ben AMD FX 8350 alcakken forumda bi sürü kişi eleştirdi, gittim intel alim bari dedim. tabi mağazadan alcam için vatan bilgisayardan aldım. pek de o zaman ucuza aldığım söylenmez. zira internet fiyatı 790 iken mağaza fiyatı olan 825 tl vermiştim. 200 tl fark vardı aralarında o dediğin 4460. aynı fiyata 4820k vardı ve bu işlemciden bence çok daha iyidi ama anakartları çok pahalıydı o zaman o işlemcininde. msi gaming 3 anakart aldım, msi 750 ti tf game ekran kartı aldım. şu an zerre kadar overclock yapmadım. hem intelin verdiği extreme tuning var, hem msi ın kendi programı var. hiç çarpan kilidiyle oynamadım. sadece anakarttan overclock u aktif ettim. şu an 4 Ghz de kullanıyorum. Intel bunda önbellek adına cimri davranmış. günlük kullanımda çok ciddi bir pozitivite görmedim. bazen işlemci 85 derecelere çıkabiliyor. bence iyi bir fan almam gerekiyor buna. havada sıcak antalya klimada yok odada . normalde 72 75 ken 85 görünce tırstım açıkcası. pro bi kullanıcı değilsen 4460 alsan şu an benim aldığım performansın aynısına yakınını alırsın açıkcası. ama benim gibi dersen basmışım 3 bin lira parayı sisteme 200 ümü görcem dersen 4690k da alabilirsin. sevindiğim tek nokta aldığım pc hiç uyuzluk yapmadı. sistem gayet stabil ve uyumlu oldu.

Sağol üstad yorum için bende bir anda sistemi toplayıp 3000 lira vermeyeceğim için şuan en iyisini alma planı yapıyorum sistemi toplamayı şöyle 4-5 aya yaydığım için o yüzden aradaki 200 beni çok kasmayabilir almışken overclock olabilen bir işlemci alma fikri kafama yattı şuanda tabiki soğutma önemli ben soğutmayıda düzgün birşey almayı planlıyorum işlemci ısısı çok önemli olduğunu düşünüyorum şayet serin iken bilgisayarın ne kadar hızlı olabildiğini gördüğüm için bu cidden önemli.Birazda senin aksine ben fiyatların en uygun iken alma fikrindeyim. Şuan tüm siteleri araştırıyorum nerdeyse nerde ucuz diye mesela Asus z97-A anakart piyasada 550 civarı ben 350'e aldım.

• Chanser kullanıcısına yanıt
    bekleyin azıcık 6. nesil alın.öyleki 2. nesil i5 ile 6. nesil i5 arasında 2 kat performans farkı var.oc ye gerek bile yok.işlemcilerin performanslarını ineliyorum aradaki farka değmiyor.ben 2. nesilden 6. nesile geçeceğim.6. nesilde de i5 ile i7 arasında,şuanki modellerde, aradaki 400tl farka değecek bi güç yok gördüğüm kadarı ile.
  • Madem pahalı bir anakart almışsın o zaman 4690K al ki potansiyelini kullanabilesin.
    4460 alınca 100 liralık H81 anakarttan bir üstünlüğün olmayacak.

Anakart almamış olsaydın ekonomik bir anakart + 4460 al derdim. Yetmediği yerde güncelleyip yoluna devam edersin. O kadar masraf yapıp OC ile uğraşmaktan daha pratik ve fiyat yönünden daha mantıklı.
  • Şöyle ki 6.nesil fiyatları nası olacak bilmiyorum ve ne kadar zaman sonra alabileceğim bilmiyorum ben sistemi 15 gün içerisinde toplayacağım için şuan en mantıklısı benim içinde oc anakartım olduğu için 4690k görünüyor. Ama illa ki bekleyin ya da başka bir yol gösterirseniz düşünebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.