Şimdi Ara

İntel i5 13600k işlemciye anakart ve ekran kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni sistem toplamak istiyorum işlemciyi i5 13600k kafamdaki nasıl bi sistem önerirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Güzel paralar maşallah 16 ram yetermi yoksa 32 yapalımmı darboğaz olmayacak ekran kartı en düşük ne kullanmalıyız acaba

• 9500 tl lik işlemciye, bu fiatlar ,normal.En fiat/perf. olanlardan seçmeye çalıştım. Bu anakrttlarda var mesela. 

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mag-z790-tomahawk-wifi-intel-lga1700-ddr5-atx-fiyati,1076681.html

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-rog-strix-z790-a-gaming-wi-fi-intel-lga1700-ddr5-atx-fiyati,342051988.html

16 gb şu an için yeterli ama bi süre sonra yetmeyebilir. Bütçeniz varsa, şimdiden 32 gb alın.

RTX 4080 e kadar tüm e.kartlarını kullanabilirsiniz.

• Direk 32 alalım bari ama çok yüksek bi ekran kartı bütçem yok orta derecede bişey alabilirim en ideali nedir o yönden bahsediyorum :)

• Eğer oyun amaçlı alıyorsanız 13600K dan vazgeçip ,hesaplı bi şlemci ile daha tatlı bi e.kartı alnabilinir. Çünkü 13600K ya bi de sıvı soğutma alacaksınız.

Fakat 13600K derseniz, orta şeker bi şey,şu olabilir.

https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-asus-dual-radeon-rx-6650-xt-oc-edition-dual-rx6650xt-o8g-128-bit-gddr6-8-gb-fiyati,1871450985.html

• İ3 son nesil nasıl olur bu ekran kartına fiyatı şuan akakçe de çok iyi yarı yarıya nerdeyse diğer firmalarla arasında ne kadar verimli olur yada i3 son nesil fazlasıyla iş görürmü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yarı yarıya olan nedir.

i3 den kastınız ,hangi işlemci.

• Ddr5 Z790 aldım ben çok memnun um, incehesap gaming gecesi var bugün ordan bişey düşer iyi fiyata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 30 Haziran 2023; 18:29:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ5 le arasındaki fiyat farkı i3 13100 den bahsediyorum

• evohan kullanıcısına yanıt
    Sizin sistem nedir ve ne kadara mâl oldu

• xanilkalyoncu19 X kullanıcısına yanıt

ben anakart işlemci ram ve işlemci soğutucu aldım ... i5 13600kf + 2x16 6000 mhz ddr5 ram + deepcool ls520 soğutucu + asus prime z790 anakart ( 19000 tl civarı tuttu ) şuan daha pahalı her parça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 30 Haziran 2023; 23:33:12 >
    Ekran kartı harici iyi para tutmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanilkalyoncu19 -- 30 Haziran 2023; 23:33:56 >

çoğunu indirimden aldım şuan hesaplasan en az 1-2 bin koyar üstüne :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 30 Haziran 2023; 23:40:27 >
    Sanırım orta sekment kalıcaz ryzen 5 5600 e yada r7 5700x falanmı toplasak napsak bi anakart buldum rog strix in çok hoşuma gitti serisi beyaz gümüş renginde onun üzerine düşmeyi düşünüyorum şuanda ama bakalım

Görüntü açısından da biraz güzel görünsün diyorum ama bakalım

intelden şaşma 13400f de alsan baya iş görür ekran kartı neydi

Yokki hacı abi 0 dan toplayacağım işte karar verebilirsek çok aşmakta istemiyorum bir yönden bütçeyi orta sekment bişey yapıp sonrasındamı yükseltsek diyorum çünkü oynadığım çok bi oyun seçeneği yok mt2 knight cs go çoğu zamanım mt2 de geçiyor yeni oyunları oynayasım var ama

bunları oynuyorsan 13600k falan pek kasma zaten ama yinede ddr5 sistem toplasan daha iyi olur gelecek açısından

Ddr5 de çok pahalıya kaçıyor malesefki piyasa çok yüksek zaten ve yayıncı değilim render olayım yok bişey yok akşam işten gel oyun oyna olay bu yani kendimizi kasıyoruz boştan yere güzel en iyisi olsun diyede bide

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.