Şimdi Ara

Intel DG2 ekran kartı yakında tanıtılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel DG2 ekran kartı yakında tanıtılıyor



    Intel’in bugüne kadar yaptığı yatırımların ne derece başarılı olduğunu gösterecek Intel DG2 oyuncu ekran kartları yakında zamanda tanıtılıyor. Intel tanıtım ile ilgili ilk ipuçlarını paylaşmaya başladı. 



    Intel DG2 özellikleri neler?



    Computex 2021 fuarında efsane isim Raja Khoduri bir paylaşım yapmış ve 512 kümeli yani 4096 işlem birimli Intel DG2 mimarisinin çekirdeğini göstermişti. 448, 384, 256, 128 ve 96 kümeli varyantlarının da olacağı bilinen Intel DG2 masa üstü ekran kartları oldukça iddialı. 



    Ayrıca Bkz.Days Gone yazarı: "Eğer bir oyunun devamının gelmesini istiyorsanız onu indirimsiz fiyattan satın alın"



    TUM_APISAK tarafından paylaşılan benchmark skorlarına göre 448 kümeli olan varyanta RTX 3070 ve RX 6700 XT ekran kartlarını zorluyor. 1.8GHz hızına çıkan varyantın bellek kapasitesi belli değil ancak 12GB-16GB arasına yerleşmesi bekleniyor. 



    Diğer taraftan 128 kümeli olan varyantın ise GTX 1650 ekran kartını geride bıraktığı ifade ediliyor. 35W gibi oldukça verimli bir tüketimi olan kartın 4GB GDDR6 bellek taşıdığı ifade ediliyor. 384 kümeli varyantın GeForce RTX 3060 ekran kartına alternatif olacağını söyleyebiliriz. 512 kümeli olan varyant ise muhtemelen GeForce RTX 3080 ve RX 6900 XT ile mücadeleye girmek isteyecektir. 



    Intel DG2 ekran kartı yakında tanıtılıyor



    Intel DG2 tanıtımı ne zaman?



    International Supercomputing (ISC) 2021 konferansında bir açıklama yapan Intel, DG2 ekran kartlarını örneklemeye başladığını duyurdu. Henüz net bir tarih verilmese de yakında tanıtım yapılacak. 

    Intel Xe-HPG DG2 olarak tanımlanan ekran kartlarının nihai sürümde isim değişikliğine uğrayıp uğramayacağı bilinmiyor. Mobil tarafta Intel Iris Xe Max isimlendirmesini görmekteydik. 



    Intel DG2 ekran kartlarının masa üstü ve mobil versiyonları ile piyasaya çıkması bekleniyor. Full HD çözünürlük altına inen Intel DG1 ise daha çok OEM ağırlıklıydı ve bazı hazır sistemlerde görme imkânımız olmuştu. 






     









  • Ha geldi, ha geliyor, ha gelecek. Aylardır aynı şey.

  • Göreceğiz bakalım oyuncu ekran kartı mı yoksa madenci ekran kartı mı?

    :)

  • İlk hedefleri 448 kümeli olan GPU ile RTX 3070 3060 Ti ve 6700 XT olacak 512 ile RTX 3080 ve 6800 XT düşünülür bence. 3090 6900XT daha üst kategori oda zengin işi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelsin bakalım.

  • https://www.notebookcheck.net/New-leak-suggests-Intel-DG2-Xe-HPG-GPUs-would-first-launch-on-laptops-in-late-2021-desktop-cards-possibly-releasing-next-year.547400.0.html



    New leak suggests Intel DG2 (Xe-HPG) GPUs would first launch on laptops in late 2021, desktop cards possibly releasing next year

    Desktop-grade DG2 GPUs may take a while more to release. (Image Source: Intel)Desktop-grade DG2 GPUs may take a while more to release. (Image Source: Intel)
    According to the latest insider info relayed through RedGamingTech, Intel will not be able to ready the DG2 gaming GPUs in desktop form this year. Instead, Intel will be focusing on releasing laptop-grade DG2 GPUs, as these are much more stable at lower voltages / frequencies and it is also easier to supply this sort of chips together with mobile CPUs to laptop integrator partners. Top performance in this case would only match a desktop RTX 3060 Ti.



    Yeni sızıntı, Intel DG2 (Xe-HPG) GPU'larının ilk olarak 2021'in sonlarında dizüstü bilgisayarlarda piyasaya sürüleceğini, masaüstü kartlarının muhtemelen gelecek yıl piyasaya sürüleceğini gösteriyor.

    Masaüstü sınıfı DG2 GPU'ların piyasaya sürülmesi biraz zaman alabilir. (Resim Kaynağı: Intel)Masaüstü sınıfı DG2 GPU'ların piyasaya sürülmesi biraz zaman alabilir. (Resim Kaynağı: Intel)
    RedGamingTech aracılığıyla aktarılan en son içeriden bilgilere göre Intel, bu yıl DG2 oyun GPU'larını masaüstü biçiminde hazırlayamayacak. Bunun yerine Intel, dizüstü bilgisayar sınıfı DG2 GPU'ları piyasaya sürmeye odaklanacak, çünkü bunlar daha düşük voltajlarda/frekanslarda çok daha kararlıdır ve ayrıca bu tür yongaları mobil CPU'larla birlikte dizüstü bilgisayar entegratör ortaklarına tedarik etmek daha kolaydır. Bu durumda en iyi performans yalnızca bir masaüstü RTX 3060 Ti ile eşleşir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 30 Haziran 2021; 16:48:45 >




  • Şu ara 1650-1660 ayarında kart çıkartsa 2 bin civarına ortalığı yıkar geçer fazlasına gerek yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • intelin umut tüccarlığı umarım gpu da kendini göstermez, malum cpu tarafından yıllardır, +++++ ile işi ağırdan alıp sonra ki nesil denilip durdu.. sonuç ++++++++.

  • İntelin çift SSkanunla

  • İntelin çift SS kanunları devreye girerse şaşırmamak lazım ,notebookculara dayatmasa bari ,işlemci ve ekran kartı İntel olacak yoksa bozuşuruzzzz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.