Şimdi Ara

Intel’den Mac Studio’ya rakip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apple’ın mini bilgisayar sınıfında performans rekorları kıran Mac Studio ürünü pazarda kendisine yer aramaya başlarken Intel’den cevap gecikmedi. Intel NUC serisi Studio üyesine kavuşuyor. 

Intel NUC Studio 12 Pro neler sunacak?

Intel NUC Studio 12 Pro adıyla pazarlanacak olan yeni NUC modeli Alder Lake P serisi mobil işlemciler ile donatılacak. 4P+8E çekirdekli ve 96 grafik birimli Core i7-1270P vPro  işlemcisi tepede yer alırken Core i5-1250P, Core i5-1240P, Core i3-1220P vPro seçenekleri de mevcut. Sadece Core i3 işlemcisi Intel UHD grafikler barındırıyor. Enerji tüketimi 28W-64W arasında. 

Ayrıca Bkz.On ikinci nesil Intel P serisi işlemciler tanıtıldı: İşte özellikler

GaN tabanlı güç kaynağı ile daha verimli enerji tüketimi sunacak olan kasada DDR4 3200 C22 RAM desteği, PCIe 4.0 x4 M.2 SSD slotu, AX211 WIFI6E M.2 kartı, USB Tip-C girişleri ve ekstra 2.5 inç SATA sürücüsü bulunuyor. 

En tepe seçenekte Intel Core i5-12400 ile benzer bir performans elde ediliyor. Grafik tarafı ise önceki nesil ile pek farklı değil. Yeni soğutma modülünün daha sessiz çalışacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Intel NUC Studio 12 Pro için henüz bir tanıtım tarihi açıklanmadı. 

Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/intels-alder-lake-wall-street-canyon-nuc-exposed-in-new-leak

• Ne alaka olmuş.

• Herşeyi bir tarafa bırakın tasarım olarak çok ucuz bir görüntüye sahip bir ürün ortaya konmuş ucuz radyolara benziyor.

Apple rakip iddiası Haberi hazırlayan editörün iddiası yoksa intelin böyle bir iddiası olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 4 Nisan 2022; 21:45:31 >
  • Intel gibi dev bir markanın tasarım departmanından böyle bir ürün ortaya konması düşündürücü.

• Tabi sen gönlünden geçeni istemişsin ama olmamış…intel nire mac studio nire

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romeo84 -- 4 Nisan 2022; 22:8:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rakip değilde ucuz alternatifi gibi olmuş.
  • Ucuz tv box'lar gibi bir şey tasarlamış sağolsun intel'in tasarım ekibi :)

İşte böylesi durumlarda tasarımın da sunulan performansı destekleyen önemli bir unsur olduğunu bize göstermiş oldu intel, belki de bilerek feyz alalım diye yapmışlardır.

Büyüksün İNTEL 😅

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Android TV box gibi duruyor.

• joven kullanıcısına yanıt
    ben de sanmam. Adamlar çok öncesinden başlamıştır tasarlamaya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliceqper -- 4 Nisan 2022; 23:40:31 >
  • bir tarafta m1 var diğer tarafta i3,i5 yazıyor ben utandım

• Ortada kıyas kabul edilebilecek bir durum yok.
    Core i7-1270P nereee Apple M1 Ultra nere.

• Tamam alternatif çıkarmak istiyorsun pazardan pay kapmak istiyorsun ama isimlendirmeyi neden birebir yapıyorsun kaç teknoloji devi merdiven altı Çinli üretici gibi davranmaya başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mac studio oyuncağı mı... bebelere oyuncak değil o...

• onllar apple oyuncaklarından daha güçlü...

• joven kullanıcısına yanıt
    Kaynakta öyle bahsediyor. Bence rekabet etmesi mümkün değil. Apple M1 Max (Apple Studio'da ki SOC) bunları tamamen eziyor çünkü.
    Tamamen hayal bence. Ama bana göre böyle kutuların fazla bir anlamı yok. Apple gibi özel işlemci yapınca anlamlı oluyor.

• Keşke tipi tip olsaymış.

• Anlamadığım şey Mac studio çıkınca mı olay oldu. Beelink, minisforum gibi markalar zaten uzun süredir yüksel performansını gösteren mini bilgisayarlar sunuyorlar. Mac studio M1 serisi gibi çok güçlü bir soc sunduğu için tabiki önde ama intelin aklı başına yeni mi geldi. AMDnin ryzen sbcleri de yavaştan piyasa da yer ediniyor.

Yüksek fiyat politikası sebebiyle sevmesem re Mac bilgisayar teknolojilerinde yön veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse anlamamış

Ekrem Intelle dalga geçmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum yapanlar qaliba zengin hepsi m1 ultra ne kadar güçlü olursa olsun çok pahalı siz performansı düşünerek kıyaslamayın fiyat olarak kısaylayın intel rekabet ede bilecek üsteleyede bilir çünki herkesin m1 ultraya o kadar para verip alacak durumu yok apple ürününü para verenin beyni yok bence para israfı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.