Şimdi Ara

Intel’den ayrılan Ayşegül İldeniz bir başka dünya devinde işe başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel’den ayrılan Ayşegül İldeniz bir başka dünya devinde işe başladı 
    Ülkemizin en başarılı kadın yöneticilerinden Ayşegül İldeniz, yayınladığı açıklama ile Intel’deki Yeni Teknolojiler ve Stratejiler Bölümü Başkan Yardımcısı pozisyonundan ayrıldığını duyurdu. Yaklaşık 18 yıldır Intel’de farklı pozisyonlarda çalışan İldeniz nesnelerin interneti (IoT) alanında faaliyet gösteren, 2002 yılında kurulan Silver Spring Networks şirketine genel müdür (COO - Chief Operating Officer) olarak atandı.

Küresel Satış, Pazarlama ve Ürün Yönetimi’nden sorumlu şekilde çalışmalarını yürütecek Ayşegül İldeniz, yeni şirketinde CEO’dan sonra gelen ikinci yetkili isim olacak. Amerika’da 25 milyon kullanıcıyla pazarın yarısını elinde bulunduran ve günümüz piyasa değeri yaklaşık 700 milyon dolar olan Silver Spring Networks, özellikle akıllı şehir alanındaki üstün çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

Teknolojinin insan hayatındaki birçok nesneye dahil olmasıyla meydana gelen dijital ekonominin dönüşümüne katkıda bulunmak istediğini belirten başarılı yönetici, bu yüzden Silver Spring Networks'te çalışma fikrine sıcak baktığını dile getirdi. Paris, Singapur, Şikago ve Kopenhag gibi dünyanın önde gelen bölgelerinde akıllı şehirler kuran firma ise İldeniz’in ekibe katılmasıyla daha geniş coğrafyalara yayılarak hızlı bir büyüme grafiği sergilemek istediğini açıkladı.

• Başarı dilemekten başka ne yapılabilir ki hayırlısı olsun.

• İngiltere avro bölgesinden çıktı hacı !
    konu ile kel alaka ama bu gerçek hepimizi daha fazla ilgilendiriyor :)

• ceo değilim, ama seo uzmanıyım ;
    hiç bir şekilde web sunucusuna program kodu veya benzeri hiç bir şey yüklemeden
    heran gibi bir siteyi 2 haftada istenilen ve hedeflenilen yere getirme
    ve orada en az 1 ay kalabilmesi hizmetini bedavaya veriyorum ! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Ağustos 2016; 12:11:41 >
  • Ne kadar alıyor acaba $
    Türk milletiyiz işte hep para hep para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 16 Ağustos 2016; 12:18:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

İngiltere avro bölgesinden çıktı hacı !
    konu ile kel alaka ama bu gerçek hepimizi daha fazla ilgilendiriyor :)

hocam gb hicbir zaman euro bolgesinde degildi ki ab uyesiydi sadece eurozone la alakalari yoktu ben mi yanlis biliyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kadın sıradan bir işte tezgahtar çaycı değil, dünyaca ünlü bir şirkete genel müdür olmuşken bunun haber yapılmasıda gurur duyulmasıda gayet normaldir.

• Hayırlısı olsun

• "Silver Spring Networks şirketine genel müdür" olarak atanmış.. Şimdi bir Türk genel müdür olarak atanmışsa bu yabancı şirkete olacaklara kısaca değinelim. Şirkette 2 hatta 3 kişinin yaptığı işi bir kişiye yaptırılacak. Dolayısıyla işçi çıkarımı olması çok muhtemel. iki kişi yanyana gelip konuşursa kaytarıyor olacak ve siciline eksi puan işlenerek herhangi bir olumsuz durumda bu ona karşı kullanılacak. ücretler asgari ücret düzeyine çekilecek. yüksek ücret alan varsa çıkarılacak yerine asgari ücretle işçi çalıştırılacak. Mümkünse kadrolu işçi yerine bedavadan azıcık pahalıya stajer çalıştırılacak. varsa sabah öğle akşam yemeği vs. kaldırılıp yerine tek öğüne bile yetmeyen yemek ücreti gelir. servis kaldırılır tek vesaite anca yetecek yol parası verilir. çalışma saatleri artırılacak ve yüksek mesai ücretlerine son verilecek, işe daha erken gelip daha geç çıkılacak.. tabi bunlar bir Türkün yönetime gelmesiyle olası görünenler.. şimdi size gerçek bir anektod sunayım. Zamanında bir firma Türkiyede ilk defa mağaza açıyor. bu firma bir alman firması olduğu ve ilk mağazası olduğu için yönetimde hemen hemen her hiyerarşik basamakta almanlar çalışıyor. hatta en alt seviyede işçi statüsünde de alman çalışan var. firma o dönem mark olan para birimiyle işçilerin ücretlerini ödüyor ve zamanın enflasyonun çok yüksek olduğu bir dönemde işçiler aldıkları parayı harcadıktan sonra bir sonraki aya para kaldıklarını söylüyorlar. Taki bir Türk yönetici buranın dümenini eline alıncaya kadar. Türk geliyor diyorki siz neden mark ile ödeme yapıyorsunuz. ben çok daha ucuza adam çalıştırırım diyor ve Türk lirasına geçiliyor. işçiler Türk lirasına geçiyor ve her ay artan para artık yetmemeye başlıyor. işçilere almanların tanıdığı tonla sosyal hak ellerinden alman yöneticilerin gözüne girmek için alınıyor ve daha az maliyetle ben bu işi yaparım diye elin gavuruna Türk işçi böyle sömürülür diyerek bir çok hak ellerinden Türk öneticiler tarafından alınıyor. Almanın verdiğini Türk gelip Türkün elinden alıyor. bizatihi tanık olunan gerçek bir hikayedir. o yüzden baştaki bir Türk yönetici gelirse olması muhtemel olayları çokta sallama hayal olarak görmeyin .. gerçeğini bizzat gördüğüm için yazıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Das Boot

Ne yapalim bayrak mi asalim? Her uluslararasi faliyet gosteren sirkette calisan Turklerin haberini yapacaksaniz işimiz var.

Bu nasıl bir mantık hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: swat882

quote:

Orijinalden alıntı: Das Boot

Ne yapalim bayrak mi asalim? Her uluslararasi faliyet gosteren sirkette calisan Turklerin haberini yapacaksaniz işimiz var.

Bu nasıl bir mantık hocam?

Bu tip haberler tamamen bizim milletin kompleksinden yapılıyor. Mesela yurt dışında bir futbolcumuzun o hafta gol atması ülkede gündem oluyor. Bunlar hep eziklik belirtileri. Biz Kiribiti'de falan yaşamıyoruz. Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyız ve yurt dışında bir futbolcunun bir müdürün vs yapmış olduğu faliyetle gurur duyacak yada bunun haberi yapılıp sunulucak kadar ezik bir millet değiliz. Bunları aşmamız gerekiyor artık.

Sosyal medya da, yurt dışında ülkeyi yada Türklüğü temsil eden en ufak şeyde 'bayrak asan dayı' espirisi hiç komik değil, hemde hiç. Tamamen eziklik, kompleks belirtisi. Bu tip şeyleri gördüğümde çok utanıyorum. Artık bunları aşmamız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 17 Ağustos 2016; 8:16:40 >

• Bence DH bunu haber yaparak çok iyi bir iş yapmış. Birincisi haber olma değeri var Intel'den önemli bir pozisyondan ayrılan biri başka önemli bir firmaya geçiş yapmış. İkincisi bu benim suçum da olabilir ama ben daha önce hiç duymamıştım ismini ve çoğu arkadaşında duyduğunu sanmıyorum. Bu arada bu dediğimi kesinlikle yanlış anlamayın genelde Türkiye de yaşayan çoğu insan kendi ülkesini diğer ülkelerden geri görme durumuna sahip, fakat ekonomik olarak, global Dünya daki siyaseti etkileme gücü olarak, kentleşme, endüstriyelleşme olarak diğer ülkelerden geride. Tabi bunu değiştirmek sadece otorite olan kurum ve insanların değil, yaşayan tüm vatadaşların da elinde. Belki siz direk her alanda bilgisi olmasa bile ülkesini geride gören kişilerden sıkıldığınız için bu yorumu yaptınız bilemiyorum. Bir de sırf eziklik olarak değil tarihimiz boyunca milliyetçilik duyguları güçlü olan bir ulus olduğumuzdan dolayı bu tarz gelişmeler bizi diğer ülkelerin vatandaşlarına nazaran daha mutlu ediyor gururlandırıyor. Aslında sırf dediğiniz eziklik duygusundan değil sahip olduğumuz güçlü bağlarımızdan da kaynaklanıyor.

STEAM ID
    ORIGIN:Bandoper
    uPlay: Bandoper32
    PSN:bandoper

• Başarılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet sizde çok haklı noktalara değindiniz. Açıkçası bende bu ismi daha önce duymadım fakat bana bu tip haberler çok doğal, çok sıradan geliyor. Bu içeriğin haber niteliğini taşıyıp taşımadığından ziyade, insanlara sunuluş biçimi ve niyetiyle daha fazla ilgileniyorum. Ben bu tip haberleri, kullanıcılara "okuyun ve gurur duyun" imajıyla verildiğini gözlemliyorum. Ve buna karşı çıkıyorum. Yurt dışında önemli pozisyonlarda çalışan on binlerce Türk vatandaşımız var. Bizden çok daha geri kalmış ülkelerin başına geldiği zaman gurur duyacağı şeyler bunlar. Artık hedefleri yükseltip, mesela Intelde pozisyon değişikliğiyle değil de Intel'e rakip bir Türk firmasının çıktığı haberde gururlanmalıyız.

Bu mesajlarım zaten sizinde yazdığınız gibi ülkesini milletini batılılardan olur olmadık yerlerde geri gören, entellektuel kişiliği olmayan, sorgulamayan bireyler için. Zaten rasyonel düşünebilen her birey muhakeme etme yeteneği olduğundan bu tip haberlerde hamaset yapmayacaktır.

• Helal olsun anlama!

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

"Silver Spring Networks şirketine genel müdür" olarak atanmış.. Şimdi bir Türk genel müdür olarak atanmışsa bu yabancı şirkete olacaklara kısaca değinelim. Şirkette 2 hatta 3 kişinin yaptığı işi bir kişiye yaptırılacak. Dolayısıyla işçi çıkarımı olması çok muhtemel. iki kişi yanyana gelip konuşursa kaytarıyor olacak ve siciline eksi puan işlenerek herhangi bir olumsuz durumda bu ona karşı kullanılacak. ücretler asgari ücret düzeyine çekilecek. yüksek ücret alan varsa çıkarılacak yerine asgari ücretle işçi çalıştırılacak. Mümkünse kadrolu işçi yerine bedavadan azıcık pahalıya stajer çalıştırılacak. varsa sabah öğle akşam yemeği vs. kaldırılıp yerine tek öğüne bile yetmeyen yemek ücreti gelir. servis kaldırılır tek vesaite anca yetecek yol parası verilir. çalışma saatleri artırılacak ve yüksek mesai ücretlerine son verilecek, işe daha erken gelip daha geç çıkılacak.. tabi bunlar bir Türkün yönetime gelmesiyle olası görünenler.. şimdi size gerçek bir anektod sunayım. Zamanında bir firma Türkiyede ilk defa mağaza açıyor. bu firma bir alman firması olduğu ve ilk mağazası olduğu için yönetimde hemen hemen her hiyerarşik basamakta almanlar çalışıyor. hatta en alt seviyede işçi statüsünde de alman çalışan var. firma o dönem mark olan para birimiyle işçilerin ücretlerini ödüyor ve zamanın enflasyonun çok yüksek olduğu bir dönemde işçiler aldıkları parayı harcadıktan sonra bir sonraki aya para kaldıklarını söylüyorlar. Taki bir Türk yönetici buranın dümenini eline alıncaya kadar. Türk geliyor diyorki siz neden mark ile ödeme yapıyorsunuz. ben çok daha ucuza adam çalıştırırım diyor ve Türk lirasına geçiliyor. işçiler Türk lirasına geçiyor ve her ay artan para artık yetmemeye başlıyor. işçilere almanların tanıdığı tonla sosyal hak ellerinden alman yöneticilerin gözüne girmek için alınıyor ve daha az maliyetle ben bu işi yaparım diye elin gavuruna Türk işçi böyle sömürülür diyerek bir çok hak ellerinden Türk öneticiler tarafından alınıyor. Almanın verdiğini Türk gelip Türkün elinden alıyor. bizatihi tanık olunan gerçek bir hikayedir. o yüzden baştaki bir Türk yönetici gelirse olması muhtemel olayları çokta sallama hayal olarak görmeyin .. gerçeğini bizzat gördüğüm için yazıyorum..

Saçmalamışssın tek kelimeyle

• Bende tasarımcı sanmıştım. Banane pazarlamacıdan.
  • Harbiden bizenesi bundan, kendinizi küçük görmeyin bu kadar.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.