Şimdi Ara

Intel Core i7-6500U ve Intel Core i5-7200U

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar laptop alma arefesindeyim. ve 2 model arasında kaldım. 1. model de Intel Core i7-6500U işlemci, 2. modelde ise Intel Core i5-7200U işlemci var. acaba hangi işlemcili modeli tercih etsem.

2 işlemciyi testlerde karşılaştırdım Intel Core i5-7200U işlemci bariz olarak üstün çıktı. bu nasıl oluyor? benim bildiğim i7 işlemciler daha üstün oluyor.. burada kafam karıştı... yardımlarınızı bekliyorum...

• çünkü u serisinde i7 ler hızı artırılmış fakat temelde aynı çip.

Masastü gibi çekirdek /thread mantığı yok bakıyorsun i3 4005u da 2 çekirdek - 4 thread 7500u da 2 çekirdek -4 thread i5 6200u da aynı aradaki fark turbo frekans farkı- temel frekans farklı ve ayrı mimariler arası geliştirme durumu.

bilerek aynı serileri baz almadım yukarda fakat skylake u ları hesaba katarsan aynı mimari aynı çip üzerinde oynayarak i5-i7 ayrımını ortaya çıkarıyorlar.

Kabylake de yeni mimari değil skylake nin revize edilmiş hali ve Dahili gpu değişiyor. BU yüzden aralarında uçurumlar olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 26 Ekim 2016; 11:23:18 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler hocam. 2 model arasında kaldığımı söylemiştim. biri lenovo i7 model, diğer dell i5 model. gönlüm lenovo'dan yana ama işlemcisi aklımı karıştırdı. dell'de ssd takmak bayağı sıkıntılı iş. komple arka kapağı sökmek gerekiyor. lenovo öyle değil. sadece HDD yuvasını söküyorsun. ışıklı klavye de gece çok işime yarıyor. ekran full hd bir de.

• karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Delin bu kasası mağazada inceledim kaliteli bir duruşu var. Teşhirdeydi fakat açık değildi ekran kalitesine yorum yapamıyorum. Ama içindeki R7 440 ekran kartı çok düşük giriş seviyesi bir kart 2000 küsür lira verdiğim cihazda yeri olmamalı bana kalırsa 1800 liraya 720p ekranlı asus 940m ekran kartıyla gelirken (555uq) bun bu parayı vermek içimden gelmez.

Lenovo full hd daha iyi ekran kartı var fakat fiyat açısından yüksek (Yakın zamanda 7200u full hd 940mx hp cihazı daha uyguna bulunuyordu) ip 510 cihaza Parça eklemek kolay. Işıklı klavye bencede önemli.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam cevaplarınız için. büyük ihtimalle lenovo'yu alacam gibi duruyor. ışıklı klavye olmasını çok istiyorum. gece lambayı yakmaktansa ışıklı klavye daha iyi.
  • 7200u al
  • kesinlikle lenovo derim bana göre bu karşılaştırmada dell çöp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • antibiotic kullanıcısına yanıt
    Peki hocam şuanki laptopta i3 5005u işlemci ve 4 gb ram var. Virtual boz gibi programlarda laptop kasıyor. İ7 işlemci de kasma olur mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • virtual box gibi programlarda yapacağın işlemde işlemci çekirdek sayısı ve ram daha önemli diye düşünüyorum, ayrıca virtualboxta çalıştıracağın sistemin özellikleri de kasma yaşanıp yaşanmayacağı ile birebir alakalı...yani en iyi işlemciyi de seçsen kuracağın sanal makinanın özelilerini yüksek tutarsan kasma yapar yine, kısaca...
    Peki u serisi işlemcilerin hepsi 2 çekirdekli mi eğer öyleyse sanırım sadece frekans değerleri farklı oluyor.

• u ile biten işlemcilerin hepsi 2 çekirdek, hq ile biten işlemciler 4 çekirdek mobilde

edit: U=Dual Core

M=Socketed

Q=Quad Core

H=Soldered

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antibiotic -- 27 Ekim 2016; 13:28:45 >
    teşekkürler hocam. u işlemci ile hq işlemci testlerine baktım neredeyse u işlemciyi 2 katlamış. peki hq işlemciler çok fazla ısınma yapar mı?
  • ısınma konusunda pek bilgim yok
    hocam diğer özellikleri aynı olan sadece işlemci farkı olan iki model buldum. işlemciler i7 6500u ve i5 6200u. aralarında fiyat olarak 350 tl var. acaba bu fiyata değer mi? sonuçta ikisi de çift çekirdek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

hocam diğer özellikleri aynı olan sadece işlemci farkı olan iki model buldum. işlemciler i7 6500u ve i5 6200u. aralarında fiyat olarak 350 tl var. acaba bu fiyata değer mi? sonuçta ikisi de çift çekirdek.

modellerin linkini yazabilir misin
    Lenovo IdeaPad 510 80SR0084TX (i5) - Lenovo IdeaPad 510 80SR0082TX (i7) Karşılaştırması

http://www.epey.com/laptop/karsilastir/58690-58710/lenovo-ideapad-510-80sr0084tx_lenovo-ideapad-510-80sr0082tx/
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

Lenovo IdeaPad 510 80SR0084TX (i5) - Lenovo IdeaPad 510 80SR0082TX (i7) Karşılaştırması

http://www.epey.com/laptop/karsilastir/58690-58710/lenovo-ideapad-510-80sr0084tx_lenovo-ideapad-510-80sr0082tx/

ben i5 olanı tercih ederdim dostum, karar senin..bu arada forumda windows 10 orjinal oem lisans anahtarı satan var 35 tlye bilgin olsun
  • Teşekkürler hocam bende öyle düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.