Şimdi Ara

İntel core İ3 3220 vs Amd fx6100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun süredir bu iki işlemci arasında gidip gelmekteydim en son kararım az güç harcaması hyperthreading ve 22nm teknolojisi ile üretildiği için intel core İ3'dü fakat crysis 3 testini görünce arada kaldım ve şimdi sizin yorumlarınızı almak istiyorum lütfen neden belirtin.

Bu arada ortalık kopar birazdan burda

• son kararımı verdim fx 6100 overclocklu 4.00 ghz'de kullanacağım

şu ana kadar çıkmış oyunları her iki işlemci de rahatlıkla kaldırıyor sıkıntı yok yani ama ps4 ün de deklare edilmesiyle birlikte

8 çekirdek işlemci kullanacak ps4 bu da demektir ki çekirdek değeri önemli hale gelebilir

zaten işlemciyi alırken ki amacınız ileri de ki oyunları kaldırması yönünde

her ne kadar i3 çekirdek bazında hızlı tdp oranı düşük olsa da

6 çekirdek isteyen bir oyun da fx 6100 ile baş edebilir mi bence edemez son crysis 3 testleri de böyle gösteriyor

Orijinalden alıntı: ResVR

şöyle bir durum var aslında

şu ana kadar çıkmış oyunları her iki işlemci de rahatlıkla kaldırıyor sıkıntı yok yani ama ps4 ün de deklare edilmesiyle birlikte

8 çekirdek işlemci kullanacak ps4 bu da demektir ki çekirdek değeri önemli hale gelebilir

zaten işlemciyi alırken ki amacınız ileri de ki oyunları kaldırması yönünde

her ne kadar i3 çekirdek bazında hızlı tdp oranı düşük olsa da

6 çekirdek isteyen bir oyun da fx 6100 ile baş edebilir mi bence edemez son crysis 3 testleri de böyle gösteriyor

http://www.overclock.net/t/1364211/pclab-more-crysis-3-cpu-benchmarks crysis3 üzerinden işlemciyle ilgili bi sonuca varmak güç çünkü bölüm den bölüme değişiklik gösteriyor o yüzden başka oyunlara bakmak daha akıllıca olur

• quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

http://www.overclock.net/t/1364211/pclab-more-crysis-3-cpu-benchmarks crysis3 üzerinden işlemciyle ilgili bi sonuca varmak güç çünkü bölüm den bölüme değişiklik gösteriyor o yüzden başka oyunlara bakmak daha akıllıca olur

bak şuan istediğin oyuna bak her ikisi de rahatça oynatacak bu oyunları

sonrası diyorum ps 4 gelecek 8 çekirdek işlemci desteğiyle ps4 e uyarlı oyunlar çıkmaya başladığı zaman ne olacak

4 ve üstü çekirdek destekleyecek oyunlar yaygın olduğu zaman ne olacak bana bunlardan bahsedermisin

kullanım için aldığın i3 ü çöpe mi atacaksın

tek istediğim ileriyi düşün biraz günü kurtarırsın bu işlemcilerle zaten

yoksa ikisi de birbirine denk işlemcidir gözüm de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SatsuiNoHadou -- 25 Şubat 2013; 18:34:22 >

• Boşver her iki işlemciyide, 6100 3,3 lük hızıyla güdük kalıyor,performansı da düşük.

i3 işlemciyede o parayı verirsen, bravo derler adama.

FX 6300 al,havalara uç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 25 Şubat 2013; 20:07:42 >

quote:

bak şuan istediğin oyuna bak her ikisi de rahatça oynatacak bu oyunları

sonrası diyorum ps 4 gelecek 8 çekirdek işlemci desteğiyle ps4 e uyarlı oyunlar çıkmaya başladığı zaman ne olacak

4 ve üstü çekirdek destekleyecek oyunlar yaygın olduğu zaman ne olacak bana bunlardan bahsedermisin

kullanım için aldığın i3 ü çöpe mi atacaksın

tek istediğim ileriyi düşün biraz günü kurtarırsın bu işlemcilerle zaten

yoksa ikisi de birbirine denk işlemcidir gözüm de

ileride çıkacak oyuları zaten bu işlemciler kaldıramaz örnek olarak amd nin athlon 4 çekirdekli işlemcileri şimdiki 4 çekirdekli uygulamalarda tökezliyorsa fx 6 seriside ilerde çıkacak 6 çekirdekli uygulamalarda tökezliyecek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL CORE İ7 870
    4 yıl önce açıldı
    AMD FX8320 vs INTEL I7 3770
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ee ne diyorsunuz i3 mü fx 6100 mü 6300 alamam bütçem yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ardasevinc

up

6300 alamıyorsan,6100 al,devam
    Anakart : Gigabyte 970A-UD3 // İşlemci : Amd FX 6100 4.20 GHz 14MB Cache // Ram : Gskıll Sniper (2x4) 8GB 1600Mhz // Ekran Kartı : PowerColor HD7850 1GB 256 Bit GDDR5 // HDD : Seagate 1TB Barracuda 64MB Cache // Kasa : Xigmatek Midgard Black Edition 600W // Creative T6160 5+1 Speaker
  • quote:

ileride çıkacak oyuları zaten bu işlemciler kaldıramaz örnek olarak amd nin athlon 4 çekirdekli işlemcileri şimdiki 4 çekirdekli uygulamalarda tökezliyorsa fx 6 seriside ilerde çıkacak 6 çekirdekli uygulamalarda tökezliyecek

yine 6 çekirdekliler de tökezledi diyelim ne kalacak i3 mü kalacak o zamana nasıl bir mantığa sahipsin anlamak güç

nasıl savunacağını şaşırmışsın

rica ediyorum bir daha benim yazdığım herhangi bir yazıyı alıntı yapmassan sevinirim

at gözlüğü takmış ve tarafsızlığını yitirmiş insanlarla daha fazla bu konuları tartışmayacağım

karşılaştırman da hiç bir şeyin de değilim teknoloji gelişir olayı bu

6 çekirdekli uygulamalar çıktığı zaman i3 bu işin neresinde kalacak hadi fx 6100 düştü tarih olur herhalde

-----------

@ardasevinc

dostum hangisini alırsan al çokta üstün bir tarafı olmayacak benzer işlemciler

yani şöyle bir durumun olmaz ah i3 veya diğerini alıp ah fx 6100 alsaydım durumun olmaz

overclock açısından düşünürsek yetmeyeceği yerde fx 6100 mantıklı olacaktır

1-2 yıl sonra dersen ki lga 1155 in yüksek işlemcilerine geçerim i7 2600k i7 3770k gibi al i3 ü geç

gittiği yere kadar kullanım amacın varsa al fx 6100 ü soket am3+ desteği devam edecek yanlış bilmiyorsam

ileri de bir yeni işlemcisi çıkar soket am3+ için ona geçersin

yakın zaman da aynı ikilem de bende kaldım

i5 3330 - fx 8320 arasında tercihim fx 8320 den yana oldu

sebebi ise 2 tane oyun da ciddi fark var skyrim - starcraft 2 ikisi de oynayacağım oyun değil

ileri de çok çekirdekli oyunlar falan çıkar diye yetmez ise overclock yaparım diye ama en önce uzun süre kullanmayı düşündüğümden dolayı

lga 1155 için daha yeni işlemci çıkmayacak olması intelin sıklıkla soket değiştirmesi gibi durumlar beni amd tarafına itmişti

iyi akşamlar

• FX6100 al hız aşırtma yap 4.0 / 4.1 civarı.Kullan.

Her sene işlemci , ekran kartı alacak bütçeniz varsa durmayın i3 2100 / 3220 alın.Seneye 2600k/3770k geçin.
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

quote:

yine 6 çekirdekliler de tökezledi diyelim ne kalacak i3 mü kalacak o zamana nasıl bir mantığa sahipsin anlamak güç

nasıl savunacağını şaşırmışsın

rica ediyorum bir daha benim yazdığım herhangi bir yazıyı alıntı yapmassan sevinirim

at gözlüğü takmış ve tarafsızlığını yitirmiş insanlarla daha fazla bu konuları tartışmayacağım

karşılaştırman da hiç bir şeyin de değilim teknoloji gelişir olayı bu

6 çekirdekli uygulamalar çıktığı zaman i3 bu işin neresinde kalacak hadi fx 6100 düştü tarih olur herhalde

-----------

@ardasevinc

dostum hangisini alırsan al çokta üstün bir tarafı olmayacak benzer işlemciler

yani şöyle bir durumun olmaz ah i3 veya diğerini alıp ah fx 6100 alsaydım durumun olmaz

overclock açısından düşünürsek yetmeyeceği yerde fx 6100 mantıklı olacaktır

1-2 yıl sonra dersen ki lga 1155 in yüksek işlemcilerine geçerim i7 2600k i7 3770k gibi al i3 ü geç

gittiği yere kadar kullanım amacın varsa al fx 6100 ü soket am3+ desteği devam edecek yanlış bilmiyorsam

ileri de bir yeni işlemcisi çıkar soket am3+ için ona geçersin

yakın zaman da aynı ikilem de bende kaldım

i5 3330 - fx 8320 arasında tercihim fx 8320 den yana oldu

sebebi ise 2 tane oyun da ciddi fark var skyrim - starcraft 2 ikisi de oynayacağım oyun değil

ileri de çok çekirdekli oyunlar falan çıkar diye yetmez ise overclock yaparım diye ama en önce uzun süre kullanmayı düşündüğümden dolayı

lga 1155 için daha yeni işlemci çıkmayacak olması intelin sıklıkla soket değiştirmesi gibi durumlar beni amd tarafına itmişti

iyi akşamlar

BAK BU İŞLEMCİLER DİYORUM DEĞİLMİ İŞLEMCİLER YANİ İ3 TE VAR FX 6100 DE BİRAZ DİKKATLİ OKUMANI TAVSİYE EDİYORUM SANA DAHA DA BAŞKA DİYECEK SÖZÜM YOK

• değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim kararım amd fx 6100 tarafından yana olacak
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.