Şimdi Ara

İNTEL CORE 2 DUO ANİDEN ISINMA SORUNU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce internet üzerinden intel core 2 duo e8400 işlemcisini satın aldım.
    Performansı çok güzel olan bir işlemci ve gayet memnunum. Eski olmasına rağmen çok güzel bir performansı var.
    Ama şöyle bir sorunum varki işlemci boşta iken 38 , enfazla 45 derece oluyor. Hatta frekansı 2ghz e sabitlediğimde %100 de çalışsa bile max 50 derece oluyor. Yani çarpan sayısı 6x 333=2000mhz iken sıcaklık gayet normal. Ama bir oyuna girdiğimde Çarpan sayısını 9x 333=3000e çıkartıyor ve frekans 3 ghz olduğu an işlemci en fazla 5 saniye içinde 75 derece oluyor. 1 dk içinde 90lara kadar çıkıyor. Termal macunu yeni ve işlemci fanı tam hızda 2500rpm de dönüyor. ayrıca soğutucu blokda işlemci üzerine tam anlamıyla temas ediyor. Sorun nedir ? lütfen yardım edin.

• Anakartımın biosuda speedstep ayarı bulunmamakta. C1e yi kapattım hatta bütün ayarları değiştirdim sonuç yine değişmedi. 99 derecede 2 saat oyun oynadım sorun olmadı. Tabikide sağlıklı bir sıcaklık değil ve işlemci yanabilir. Ama şuan dayanıyor gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Biraz geç cevaplayacağım ama Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Sorunu çözdüm. Nasıl çözdüğüm kısmına gelirsek, Tam oturduğunu sandığım işlemci fanı gerçektende tam oturmuş gibi hiç kımıldamıyordu. Sonra aklıma birşey geldi. İşlemci fanına bastırdım ve birde baktımki 70 derece oldu 43-45 :D sonra fanı çıkardım ve baktığımda fan ayaklarından 2 sinin kırık olduğunu gördüm. Yeni fan aldım. Termal macun bile sürmedim ona rağmen tam yükte max 65 derece oluyor.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.