Şimdi Ara

Intel Core 2 Duo 1.86 Ghz E6300 OC ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşletim Sistemi: Microsoft Windows XP Professional (Aynı zamanda Vista32 de kullanıyorum)
    OS Servis Paketi: Service Pack 3
    DirectX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    CPU : DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz (7 x 267)
    Soğutma: Kutudan çıkan kendi fanı
    Anakart: Gigabyte GA-EP43-S3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    Anakart Çipseti: Intel Eaglelake P43
    Sistem Belleği: 3072 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
    PSU: OCZ StealthXStream 500W
    HDD: 250 GB Seagate + 320 GB x 2 WDC = 890 GB
    Ekran Kartı: HIS ATI Radeon HD 4870 ICEQ4+ TURBO 1 GB

İşlemcim diğer parçaların yanında zayıf kalıyor ben de biraz da olsa artırmaya karar verdim ama emin olamıyorum

Everest Ultimate Edition la 5 dk full yük Stability test yaptım değerler şu şekilde.

Acaba OC için;
    1-) Sıcaklıklar artırılmaya uygun mu? Sanki işlemci sıcaklığı yeterli gibi ama çekirdek sıcaklıkları fazla gibi geldi.
    2-) Yeni bi fan almam gerekiyor mu?
    3-) Son olarak güç yeterli olur mu? http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp yaptım hesaplarda 400 W ı geçmio ama yine de tam olarak emin değilim

Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim...

• gayet uygun yeterli herşey (güvenebilirsin) hiçbirşeyi kafana takma, zaten gereksiz voltaj da vermezsen böyle götürür seni bu soğutma da.
  • Biraz bir şeyler yapmaya çalıştım ama çekindiğim bir konu var. OC yaptıktan sonra şu durumda (çok az yaptım zaten )

ben sormak istediğim şu ram:fsb oranı. OVERCLOCK NEDİR-NASIL YAPILIR yazısını okudum ama benim bios da biraz farklı gibi. o yüzden ne yapacağımı pek bilemedim.
    Biosda cpu ayarları görüntüsü şu: http://img25.imageshack.us/img25/6501/bioseie.jpg (Cepten çektim resim çok büyük küçültünce bozuluyor o yüzden link verdim)

Yazıda okuduğum kadarıyla ram oranı hep CPU:DRAM di yani fsb büyük yada eşitti. Bu oran bnm ayarlarda "System Memory Multiplier" başlığında katsayı verilmiş ve "FSB * x.xx = DRAM" gibi. http://img25.imageshack.us/img25/5765/memorymultiplier.jpg linkinden görübilceğiniz kadarıyla "FSB"nin katsayısı şeklinde.

OC yapmaya başlarken benim default FSB 266 Mhz (x7=1866 Mhz)di. Ram de orandan (Auto'ydu 2.50 olarak ayarlıymış) kaynaklı 333.3 Mhz (x2=667 Mhz) di. Onu önce 275 MHz (x7=1925 Mhz) e çıkardım. Oran auto olduğundan ram de 343 Mhz e çıktı. Sonra 286 Mhz (x7=2002 Mhz)e çıkardım ama ram de orandan 357.5 Mhz e (x2=715 Mhz) e çıktı. Daha önce hiç OC yapmadım ama 667 lik rami 715 e zorlamak biraz yanlış gibi geldi. Oranı biraz düşüreyim dedim. Auto yu 2.40 yaptım ram yine 343 Mhz e düştü. Şimdi benim sormak istediğim şu: Ram oranlarında 2.40dan daha düşük bir değer sadece 2.00 var. Bir kaç benchmark programlarıyla yokladım bilgisayarı sıcaklık prob yok hala o yüzden yükseltmek istiyorum. Ama işte dediğim gibi rami zorlamak mantıksız geliyor. Diğer seçeneğim de oranı 2.00 a çekmek o zaman da dolayısıyla performansı düşecek. Ne yapmalıyım?

Bir de ram ayarlarında "Performance Enhance" diye bişey var. Ayarını şöyle göstereyim. http://img25.imageshack.us/img25/7586/performanceenhance.jpg Sağ tarafındaki kırmızı yazı tam olarak şöyle "Warning : After overclocking, 'standart' could improve system stability." Bu ayar ben de default olarak "Turbo"da. Bununla ilgili yapabileceğim ne var?

• hiç kimsenin mi bi fikri yok yaw?
  • önce pci expressfrequency auto değil 100 mhz yapın.
    sonra cpu'yu 333 yapıp system memory multiplier'i 2.00 yap.
    bu en basit yolu, başka hiçbirşey yapmana gerek yok.
    performans enhance'i standart yapma yeter, extreem yemezse turbo yaparsın.
  • denedim onu ama orthos da 8 priority de çalışırken evereste göre işlemci sıcaklığı 60'ı geçti core sıcaklıkları da 75 e doğru gitmeye başladı 15 sn sonra durdurmak zordunda kaldım.

az önce denedim sonuçlar şöyle
    ilk resim boştayken 2. resim orthos 8. Priority de 1 dk 39 sn sonra

Orthos un hata vermesini mi beklemeliyim? Yoksa bu sıcaklıklar bana çok yüksek geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuRtheKilleR -- 3 Haziran 2009; 7:27:43 >

• O frekanslar için o voltaj fazla. Cpu voltajını autoda bırakma.

1.32 falan ver biosdan. 3.0 ghz için yeterli gelecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Intel P4 511 2.8@3.5Ghz overclock
    18 yıl önce açıldı
    core 2 quad sistem
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oc siz işlemcının sıcaklık degerleri kaç acaba ögrenebılırmıyım

aynı İşlemcı bendede var Stok fanla yanı ustunde gelen fanla 49 fln dı boşda şuan fan olarak Contact frezer kullanıyorum 42 fln boşda ancak bu kadar dusurebıldım sende durumlar nedir acaba ögrenebılırmıym ?
  • valla 4 tane sıcaklık ölçen prog var ama hangisi doğru gösteriyor bilmediğim için tam cevap veremicem ama everest de boşta oc sizken 38-39 civarındaydı ama everestin hep real temp veya hardware sensors den 5-6 derece az gösterdiğini farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuRtheKilleR -- 3 Haziran 2009; 11:12:43 >
  • ben e6300 1.86 işlemcimi 480x7=3360 mhz olarak kullandım orthosla 8. parityde test ettim 9. dk da sıçaklıklar işlemci için 58 - 63 - 63
    anakart için 42 derece

artık stabil sayılırmı sayılmazmı bilemem:)
    boştaki sıcaklığı 35 - 39 - 39

ne kadar süre test etsem stabil diyebilirim???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.