Şimdi Ara

->Intel Celeron 420 Conroe-L Çekirdek İle Ufak Bir İnceleme >Gerçekten x2 Katili Mi?<- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kırk kere dedim şu süperpi performans demek değil diye:))).Görüldüğü gibi superpiden 22 saniye alan işlemci 40 saniye alan (örneğin amd x2 4200) işlemciden günlük uygulamalarda daha kötü.
  • yalnız sistem açılışı acayip hızlı.Düğmeye bastığımdan yaklaşık 20 saniye sonra kullanıma hazır hale geliyor.Anakartın boot süresi çok kısa.Monitör kendine gelmeden xp logosu çıkıyor zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

yalnız sistem açılışı acayip hızlı.Düğmeye bastığımdan yaklaşık 20 saniye sonra kullanıma hazır hale geliyor.Anakartın boot süresi çok kısa.Monitör kendine gelmeden xp logosu çıkıyor zaten...

Boot hızı işlemciyle alakalı değil sadece anakartla ilgili başka anakartta aynı hızı elde edemeyebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rebellion!

quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

yalnız sistem açılışı acayip hızlı.Düğmeye bastığımdan yaklaşık 20 saniye sonra kullanıma hazır hale geliyor.Anakartın boot süresi çok kısa.Monitör kendine gelmeden xp logosu çıkıyor zaten...

Boot hızı işlemciyle alakalı değil sadece anakartla ilgili başka anakartta aynı hızı elde edemeyebilirsin.

zaten anakartın boot süresi çok kısa dedim işlemciyle ilgili bir açıklama yapmadım

• yalnız bugün birşeye dikkat ettim işlemciyi 2ghz e çıkarınca ya anakarttan ya da işlemciden çok tiz bir ses geliyor.İlk önce psudan sandım kendi d920 li sistemimde kullandığım fsp epsilon 600 watt ı taktım sonuç değişmedi...
  • ankarttan gelıyoo o ses benım dandık anakartım k8n dede var su anda

3000+1,8@2,6 ghz yapıca ince ses gelıyoo böle deli ediyoo bazen beni

bende dayadım voltajı işlemciye bişi olcakmı diye yok anam 1,7 v verdim canavar gibi çalısıyoo meret

p4 3,0 e coktak takmıstı zamanında be
  • Bu işlemcinin adı e2140 core 2 solo olsaydı o zaman bu kadar söz söylemezdiniz bu işlemciye
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmannur

Bu işlemcinin adı e2140 core 2 solo olsaydı o zaman bu kadar söz söylemezdiniz bu işlemciye

ne alaka şimdi? adı x6800 olsa da söylemezdik o zaman ama malesef bu bir celeron
  • Süperpi'yi nasıl kaale almayalım? Süperpi tek işlem için başlı başına bir ölçüttür. Süperpi 1m'den 22 saniye alan Celeron 420 ile, 40 Saniye alan X2 4000+'yı oyuna sokacak olursanız, Celeron'un fark attığını görürsünüz.

Zaten tek işlemde X2 katili olabileceği söylenmiş, çift işlemde tek çekirdekli bir işlemci çift çekirdekli ile nasıl baş etsin? Çok daha yüksek hızlar gerekir onun için , ki 65 Nm ve P6 mimarisiyle o hızları yapamaz.

Bendeki Celeron D347@4.6 1100 Puan alıyor 3dmark 2006 Cpu testinden, 31 saniyede 1M skoru var, demekki bu Celeron 420, 22 saniye aldığı haliyle 1500 puan alabilecek ki epey iyi değer.
  • Her ikisinin de max. oc edilmiş sonuçlarını da görmek isteriz. Meşhur 4000+ evvela 2400MHz in üstünü görebilirse tabi aynı fiyat aralıgındaki anakart ile, ve ikisi de çekildiği maximum overclock ayarlarında (ki celeronun savunulan yanı budur) da gerçekten gücünü gösterip alt edebiliyorsa, o zaman ucuz sisem isteyenler, Soket A dan kalma değerlerle tekrardan karşılaşmayacaklarını idrak ederek tekrardan AMD ye yönelirler.

Aynı fiyat aralığında nforce 560 + x2 4000+ ikilisinin Standard DDR2 800 ram ile 3GHZ civarına çıkıp, üstüne üstlük de tek çekirdekte superpi den <25 saniye sonuç elde edebilirse o zaman çok çok daha adil bir karşılaştırma olur.

Hem upgrade edildiğine de değmiş olur.
  • yaa su garıbım celeronları ezmeyınnn hep bole ezık muamelesi gormek zorunda bunlarr
  • Celeron'lar bile kullanilabilecek islemciler.. amacına uygun kullanimda gayet guzel sonuclar alinabilir...

ama Celeron ismi degisirse bence daha guzel olur.. o zaman biraz daha alir insanlar... mesela "Pentium Lite" gibi..
    "Pentium Minor"; "Sentium"; "Geninum" gibi biseyler cok guzel olabilir..

isim olarak kotu sadece... boyle bir garip irite ediyor beni...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.