Şimdi Ara

INTEL C2QUAD Q9550 2.83GHz overclock yapmak hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_61847883/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Öncelikle şu konuma bakarsanız sevinirim. Link verdiğim konuda yazdığı üzere sistemi belirli bir bütçe ile güçlendirmeye çalışıyorum.

INTEL C2QUAD Q9550 2.83GHz işlemciye sahibim. Fakat daha önce bir overclock deneyimim olmadı. Overclock yapımı ile ilgili konuları hala arıyorum bulurum da sanırım. Sorun orda değil zaten.
    Asıl sorum şunlar:
    1-Overclock daha önce hiç yapmadığım için biraz korkuyorum. PSU W değeri önemli midir? çünkü şuan 300W yada 390W var. Emin de değilim kaç olduğundan ama o değerlerde bir şey ve pekte yeterli gelceğini sanmıyorum. Link verdiğim konuda dediğim gibi PSU en az bi' 600-650 falan yapıcam. Bu 600-650 yeterli olur sanırım?
    2- Bu işlemci için overclock denemiş olan arkadaşlar varsa en fazla kaça kadar yaptınız? veya kaça kadar yapılmalıdır tam olarak değerleri. Kaç yapmalıyım bu işlemci için? 3.3 - 3.4 falan yeterli olur ama çok mudur bu oran onu da bilmiyorum
    3- Soğutma sanırım overclock işinde başlı başına önemli şeylerden. Buyrun ısı değerleri boştayken şöyle bilgisayarımın(Öğlen saat 3den beri açık bilgisayar):

4- Henüz neye yaradığını bile bilmediğim bir program kurdum işlemci hızına bakmaya. Olması gereken 2833 yazıyor ama nedense bende durum şöyle:
    Orda işaretle gösterdiğim oranlar bir 2900 küsüre falan fırlıyor bir o orana düşüyor. Genel olarak öyle arada bir fırlıyor 2900 küsüre. Ve o %3 overclock davasına gelirsek.
    Bu programdaki turbo modunda %3 overclock olayı var. Sırf bu programdan abansak heralde overclock diyemeyiz buna? En iyisi bios üzerinden yapılan olsa gerek?

Edit:http://forum.donanimhaber.com/m_28808203/tm.htm şu konuda BERGX nickli arkadaş "arkadaslar e0 revizyon oc için oldukca elverıslı bır ıslemcı oldugundan Cogu kısı soruyor kutudan nasıl anlarız e0 revizyon oldugunu okadar para verıyorsunuz E0 revizyon alın mutlaka.. Kutuda SLB8V yazıyorsa E0 revizyondur" demiş. Ve bunu kontrol ettim benimki e0 revizyonmuş. Bunu da not düşeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 10 Haziran 2012; 2:10:57 >

• Birincisi o psu değişmeden, ne ekran kartı alın ne de overclock yapın. Büyük ihtimal şu zamana kadar zor dayanmıştı, bundan sonra da cortlar o alet.

İkincisi; 3,3 ghz'e çok çok rahat ulaşırsınız, işleminiz kalas bile olsa. 400-500 mhz gibi değerler LGA775 için hiçbir şey değil. Yalnız stok fan ile burası sınırdır, yeni bir soğutucu düşünürseniz daha yüksek değerlere de çıkılabilir.

Üçüncüsü; boştaki sıcaklıklar stok fan için normal. Tam yükte 70 derece üzerine çıkmıyorsa stok fan ile oc denenebilir(prime 95 isimli programı çalıştırıp sıcaklığı takip edin). Tabi ki soğutucuya bütçe ayrılırsa daha güzel olur.

Dördüncüsü: işlemci hızının değişkenlik göstermesi güç tasarrufu amaçlıdır. OC işine giriştiğinizde bunu kapatırsanız daha sağlıklı sonuç alırsınız. Bios'ta EIST ya da C1E ya da SpeedStep isimli ayarlar görürseniz bunları kapatın.

• high power 650 watt alabilirsin psu olarak
  • Quad 9400 var elimde 3.4 çok rahat çıkıyorum güzel bir 2. el soğutucu alıp akamak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

Birincisi o psu değişmeden, ne ekran kartı alın ne de overclock yapın. Büyük ihtimal şu zamana kadar zor dayanmıştı, bundan sonra da cortlar o alet.

İkincisi; 3,3 ghz'e çok çok rahat ulaşırsınız, işleminiz kalas bile olsa. 400-500 mhz gibi değerler LGA775 için hiçbir şey değil. Yalnız stok fan ile burası sınırdır, yeni bir soğutucu düşünürseniz daha yüksek değerlere de çıkılabilir.

Üçüncüsü; boştaki sıcaklıklar stok fan için normal. Tam yükte 70 derece üzerine çıkmıyorsa stok fan ile oc denenebilir(prime 95 isimli programı çalıştırıp sıcaklığı takip edin). Tabi ki soğutucuya bütçe ayrılırsa daha güzel olur.

Dördüncüsü: işlemci hızının değişkenlik göstermesi güç tasarrufu amaçlıdır. OC işine giriştiğinizde bunu kapatırsanız daha sağlıklı sonuç alırsınız. Bios'ta EIST ya da C1E ya da SpeedStep isimli ayarlar görürseniz bunları kapatın.

Peki PSU henüz almadan o SpeedStepi kapatsam bana bir zararı olur mu? Kasanın kapağında direk CPU üstüne üfleyen bir fan var hatta nasıl desem bir boru var kasaya dağıtmadan direk üstüne üflüyor bir de CPU üstünde kendi fanı var zaten

Edit: Şimdi bir konuda buldum kasanın resmini. O üstteki borunumsu şeye ben ufak bir fan taktım zarar değil faydası olur heralde?Gerçi CPU fanının üstüne o fan üflüyor

Edit2: Programla 5 test falan yapıp durdurdum. En fazla 78C gördü genel olarak 77-78C arasında sabitlendi %100 kullanımda. Şöyle bi' 10-15 test falan mı yaptırayım tam sonuç için? Çekirdekler ise en fazla 85 - 88C arasına çıktı en yüksek.
    Edit3: Biraz daha devam ettirdim ve şu şekilde ortalama değerler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 10 Haziran 2012; 16:26:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: II.Mehmet

high power 650 watt alabilirsin psu olarak

Yalnız bi' psu tipine bi' kasanın tipine baktım kasanın neresine sığacak bu diyesim geldi hani Kasa ile de uyumlu olması gerekmiyor mu PSUnun biraz Çünkü benim kasada psunun olduğu yer ufacık birşey yani.

http://forum.donanimhaber.com/m_14441192/tm.htm

Kasa bu konudaki. Sadece benimkinde bi' S var sonunda C.MASTER CENTRION RC534 S. Konuda 430W olduğu yazıyor PSU'nun eğer öyleyse daha iyiymiş Emin değilim kasanın kendi güç kaynağı neyse o var bende de Ama kasa o şekilde yani. Standard ATX PS2 (optional) PSU kaç W oluyorsa artık bulamadım hiç bir yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 10 Haziran 2012; 16:31:27 >

• SpeedStep'i kapatmanın zararı dokunmaz. Sadece Speedstep'i kapatınca olmayabilir ama. Bazı anakartların kendi tasarruf sistemleri vardır(C1E ya da EIST), ki büyük ihtimal sizin anakartta da var bu. Onları da kapamanız lazım.

Yalnız yükteki sıcaklık değerleri normalin biraz üstünde stok fan için. Kasanın biraz temizliğe, işlemcinin de termal macuna ihtiyacı var anlaşılan.

Bu arada psu boyutları standarttır, sığmaması gibi bir surum söz konusu değil. Bazı modeller daha uzunca olur o kadar. Önerilen psu sığacaktır kasaya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

SpeedStep'i kapatmanın zararı dokunmaz. Sadece Speedstep'i kapatınca olmayabilir ama. Bazı anakartların kendi tasarruf sistemleri vardır(C1E ya da EIST), ki büyük ihtimal sizin anakartta da var bu. Onları da kapamanız lazım.

Yalnız yükteki sıcaklık değerleri normalin biraz üstünde stok fan için. Kasanın biraz temizliğe, işlemcinin de termal macuna ihtiyacı var anlaşılan.

Bu arada psu boyutları standarttır, sığmaması gibi bir surum söz konusu değil. Bazı modeller daha uzunca olur o kadar. Önerilen psu sığacaktır kasaya.

Acaba o borunumsu şeye taktığım fan diğer stok fanın üstüne üflediğinden hava akımında tuhaflık falan mı yapıyor Termal macun sürüp temizleme işini yaparım. Gene de bu sıcaklık değerlerinde bi' 3.2GHz falan yapılamaz mı önerilen 650W bir psu ile?

• quote:

Orijinalden alıntı: 6e

quote:

SpeedStep'i kapatmanın zararı dokunmaz. Sadece Speedstep'i kapatınca olmayabilir ama. Bazı anakartların kendi tasarruf sistemleri vardır(C1E ya da EIST), ki büyük ihtimal sizin anakartta da var bu. Onları da kapamanız lazım.

Acaba o borunumsu şeye taktığım fan diğer stok fanın üstüne üflediğinden hava akımında tuhaflık falan mı yapıyor Termal macun sürüp temizleme işini yaparım. Gene de bu sıcaklık değerlerinde bi' 3.2GHz falan yapılamaz mı önerilen 650W bir psu ile?

Elinizdeki işlemci güçlü bir işlemci. Oc'ye vereceği ilk tepki ısınmak olacaktır. Tabi temizlik ve termal macun yenileme işlemleri sonucunda oluşacak farkı da görmek lazım. Denenebilir tabi ki. Stok fan "pu kaka" diye bir şey yok, ben de stok fan kullanıyorum, işlemcimi standart saat hızından 860 mhz daha yüksekte çalıştırıyorum mesela. Tabi benim işlemcim çok daha düşük bir model sizinkine göre, o fark var arada.

• quote:

quote:

quote:

Elinizdeki işlemci güçlü bir işlemci. Oc'ye vereceği ilk tepki ısınmak olacaktır. Tabi temizlik ve termal macun yenileme işlemleri sonucunda oluşacak farkı da görmek lazım. Denenebilir tabi ki. Stok fan "pu kaka" diye bir şey yok, ben de stok fan kullanıyorum, işlemcimi standart saat hızından 860 mhz daha yüksekte çalıştırıyorum mesela. Tabi benim işlemcim çok daha düşük bir model sizinkine göre, o fark var arada.

Peki o zaman ben önerilen PSU fiyatına falan bi' bakayım. Uygun fiyata bir yerde bulursam onu alırım öncelikle PSU yeniledikten sonra ekran kartına da kesin bir karar verir alırım.
    Msn'den teknik serviste çalışan bir arkadaşa sorduğumda biraz gözümü korkuttu. İşlemciye yaptığın overclock sadece işlemcide kalmaz ekran kartının da o hıza vereceği tepki ne olacak o da var falan diyince aklım karıştı. Neyse ben öbür konuda ekran kartı araştırmama devam edeyim 700-800tl ile o psu üstüne BF3 gibi oyunları ultrada kasmadan açabilecek bir ekran kartı alabilecek miyim bakalım. Onları aldıktan sonra bu konuyu uplayıp sormak en iyisi olucak sanırım
    Teşekkürler sorularımı cevapladığınız için

• bu kasa out
  • quote:

Peki o zaman ben önerilen PSU fiyatına falan bi' bakayım. Uygun fiyata bir yerde bulursam onu alırım öncelikle PSU yeniledikten sonra ekran kartına da kesin bir karar verir alırım.
    Msn'den teknik serviste çalışan bir arkadaşa sorduğumda biraz gözümü korkuttu. İşlemciye yaptığın overclock sadece işlemcide kalmaz ekran kartının da o hıza vereceği tepki ne olacak o da var falan diyince aklım karıştı. Neyse ben öbür konuda ekran kartı araştırmama devam edeyim 700-800tl ile o psu üstüne BF3 gibi oyunları ultrada kasmadan açabilecek bir ekran kartı alabilecek miyim bakalım. Onları aldıktan sonra bu konuyu uplayıp sormak en iyisi olucak sanırım
    Teşekkürler sorularımı cevapladığınız için

Ekran kartıyla ilgili pci-x frekansı ayarı vardır, oc'den sonra 100'e sabitleyin derler hep, onu söylemiştir arkadaşınız. Araştırmaya başlayınca okursunuz tüm bunları zaten. Ben de bir link vereyim:http://www.pclabs.com.tr/2009/03/06/core-2-duo-e8500-ve-q8300le-overclock-rehberi/

Rica ederim bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: nickbaron

bu kasa out

Hangi açıdan
  • hocam yanlış analmış oalbilrim ama eğer bu kasyaa nakart felan koyarsanız bir cacık olmaz hava akımı olması imkansız gibi birşey gidin biraz daha düzgün vir kasa alın size tavsiyem
  • quote:

hocam yanlış analmış oalbilrim ama eğer bu kasyaa nakart felan koyarsanız bir cacık olmaz hava akımı olması imkansız gibi birşey gidin biraz daha düzgün vir kasa alın size tavsiyem

Valla şimdilik kasayı yenilemeye bütçe yok. Sadece ekran kartı ve güç kaynağına 700-900tl taş çatlasa ayırabiliyorum. İlerki zamanlara artık gerekirse o da
  • hocam bütçe dediğim forudma gördüm akasa zen kasa var 50 tl çok ucuk birşey demedim içi geniş olsunki hava aksın içinde :D alacağınzı ekrankartı cpu fazla ısınır tad alamazsınız fazla
  • quote:

hocam bütçe dediğim forudma gördüm akasa zen kasa var 50 tl çok ucuk birşey demedim içi geniş olsunki hava aksın içinde :D alacağınzı ekrankartı cpu fazla ısınır tad alamazsınız fazla

Akasa Zen:
    Boyutlar (En x Boy x Derinlik): 20 x 45 x 50 cm

Bendeki:
    20.2 x 43.5 x 48

Çok büyük fark yok yahu işimi görür benim kasa da
  • :D hocam görürüde size değiştirmeiiszi söylmeemmin nedeni ön kısmında 12cm yer olmaması ve ön kısmın çok kötü yapılmış olması yanı önden hava laıp içeri arkadan çıkış sisitemini uygulayamasınnız
  • quote:

:D hocam görürüde size değiştirmeiiszi söylmeemmin nedeni ön kısmında 12cm yer olmaması ve ön kısmın çok kötü yapılmış olması yanı önden hava laıp içeri arkadan çıkış sisitemini uygulayamasınnız

Valla dediğim gibi şimdilik bununla devam edicem Zaten babam bi' güç kaynağı ile ekran kartına o para verilir mi onunla bütün kasa toplarsın diyor tipik baba mantığı Ekran kartı ile PSU bile zorla alıcam gibi. 700 kendi param var 900'e falan tamamlar diyorum ama pek tamamlamayacak gibi onu bile

• peder byeden yardım bekliyorsan işin alalha kalmış deemek tir :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.