Şimdi Ara

Intel Bios Update yardım bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İntel D865GBF Bordumun bios'unu update etmek istiyorum. Bu konuda Intel sitesinden, iki tane dosya indirdim.

1. dosya: Express Bios Update
    2. dosya: Flash Bios Update

Ancak bu dosyaları nasıl kullanacağımı bilemiyorum. Sitede tarifi var ancak ingilizce olduğu için pek anlayamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

• Express bios update işletim sistemi üzerinden olan update olması gerekir...

Flash bios update ise elindeki bios markasına göre award yada ami ye göre flash proramı vardır ıkısınınde ayrı...flash programını ve indirdiğin biosu aynı dıskete atarsın dısketen boot ettırırsın sıstemı ve falsh uygulamasını calıstırırsın...karsına gelen ekranda senın dıskete koydugun bıos ısmı nasılsa aynı yazman ve enter'laman yeterli olacaktır....biraz daha karmasıktır dos uzerınden update...
  • elinizdeki dosyaları zipli ise zipten çıkarın ve diskete kopyalayın
    bilgisayarı başlangıç disketi yada 98 cd siyle yani msdostan boot edin sonra indirdiğiniz dosyları kaydettiğiniz disketi takıp o programı çalıştırın muhtemelen uzantısı bat yede exe olan dosya vardır onu çalıştırınca bi program açılır ve o update eder.
  • Peki bu işlemi Windows üzerinden nasıl halledebilirim? Ya da böyle bir imkan var mı?
  • intelin diğer markalar gıbı windows uzerınden bios update yapan prgramı varsa yapabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]
    Peki bu işlemi Windows üzerinden nasıl halledebilirim? Ya da böyle bir imkan var mı?

Sevgili [TUTH_ANKH_AMON];
    Windows üzerinden halledebilmen için, Ana kartının Driver CD'si içinde BIOS ile ilgili bir yazılım var, onu çalıştırarak Update yapabilirsin.!
    BIOS türünü yazsaydın şunu yap diyerek, sana tam anlamıyla yolunu yazabilirdim.

BIOS türünü yazarsan çok iyi olur.!
    BIOS işi tehlikeli bir iştir, başına iş açabilirsin.! Sonunda da ben suçlu duruma düşmek istemem.!
    Eğer kendin bu işi hiç yapmamış veya öğrenmek istiyorsan, bunu bir bilenle birlikte gerçekleştir ve bir dahaki sefere kendin yapabilirsin.!
    Hoşça kal ve kolay gelsin....
  • Arkadaşım ana kartının modelini doğru biliyosan eğer bulduğun sayfadan Express Bios Update çok daha kolay onu ibndir. Ben de o şekilde yapmıştım. İndirdiğin o .exe dosyasına tıkladıktan sonra bilgisayar reboot oluyo ve bikaç dakkada update'in tamadır.
    İNŞALLAH elektrik filan gitmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msemihs -- 8 Nisan 2005, 0:40:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİOS Yardım!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: msemihs

Arkadaşım ekran kartının modelini doğru biliyosan eğer bulduğun sayfadan Express Bios Update çok daha kolay onu ibndir. Ben de o şekilde yapmıştım. İndirdiğin o .exe dosyasına tıkladıktan sonra bilgisayar reboot oluyo ve bikaç dakkada update'in tamadır.

Lem sen benle dalga mı geçiyorsun? Ekran kartı ile ne alakası var. Sen BIOS update'ini ekran kartından mı yapıyorsun?
  • sanirim arkadas bios'unun demek istiyordu ekran kartini yanlis yazdi olur oyle seyler ya
  • merhaba
    Bende INTEL D865PERL var.Düzenli olarak ios update yaparım.Korkma,express update kullanacaksın.Zaten çift tıklayıp yükleme ekranı çıkar sonra ileri diyerekten sistem restart eder bu sırada kalından inceye doğru bios sesleri çıkar bir müddet bekle.Ardından sistem otomatik açılır.Hepsi bu
  • Yaw noluyo tmm yannış yazmışız düzelltik işteSen de gülecek yer arıyon
    quote:

Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

quote:

Orjinalden alıntı: msemihs

Arkadaşım ekran kartının modelini doğru biliyosan eğer bulduğun sayfadan Express Bios Update çok daha kolay onu ibndir. Ben de o şekilde yapmıştım. İndirdiğin o .exe dosyasına tıkladıktan sonra bilgisayar reboot oluyo ve bikaç dakkada update'in tamadır.

Lem sen benle dalga mı geçiyorsun? Ekran kartı ile ne alakası var. Sen BIOS update'ini ekran kartından mı yapıyorsun?

• peki biosumun ne tür olduğunu ve update dosyasının ne ve nerede nereden öğrenebilirim?
    saygılarımla..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.