Şimdi Ara

INTEL ARC Serisi [ANA KONU] | [XeSS-TSMC6N-PCIE4] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
16
Favori
21.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt

Bu videoya göre Arc B580'ni hakkıyla kullanabilmek için en az Ryzen 5 7600 gerekli...

• Her1 H kullanıcısına yanıt

Eski oyunlarda bir sorun yaşamadım denememi istediğn bir oyun var ise yaz

Ama 1080p için öneremeyeceğim 1440p ve 1080p de fps farkı yok gibi çözünürlük düşürmek fps yükseltmiyor resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz51515151 -- 5 Ocak 2025; 15:57:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuz51515151 O kullanıcısına yanıt

Benim incelemelerde gördüğüm kartta işlemci darboğazı var gibi.

Bu kartla ne kadar yuksek çözünürlüğe geçersen performansı o kadar artıyor. Örneğin 4k oyun açtığında doğrudan 4060 ti dengi gibiyken 1080p'de 4060ın bile gerisine düşebiliyor.

Çözünürlük artışının oyun üzerindeki işlemci etkisini azaltıp grafik kartına daha çok yüklenmesini neden oldugunu biliyoruz. Dolayısıyla Arc B580 işlemci gücüne çok hassas bir kart. Bu kartı kullanacak kişinin en az Ryzen 5 7600'e sahip olması gerekli. Birde söylediğin gibi en az 1440pde oyun oynamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ocak 2025; 16:8:49 >
  • Karşılaştığım iki büyük sorun var Birisi herhangi bir kayıt programı açtığımda gerek OBS gerek steam performans patetes oluyor kayıt alamıyorum düşük kayıy kalitesi dememe rağmen. Ikincisi fsr kare oluşturma (frame gen) ile ilgili fsr 2 de bir sıkıntı yok ama kare oluşturma açınca fps yüksek gözüksede %1 fps ler patetes oluyor frametime grafiğinden net belli oluyor.

• Periah kullanıcısına yanıt

Hocam bendeki işlemci 13900kf 1440pde düşük işlemciler ile sorun olacağını sanmıyorum ama 1080p gerçekten önermiyorum şu an test ettiğim oyunlar bunlar bunlardan performansını merak ettiğiniz varsa söyleyeyim eklememi istediğiniz oyunları da belirtebilirsiniz (f1 24 buraya ekleyeceğim son oyun)

INTEL ARC Serisi [ANA KONU] | [XeSS-TSMC6N-PCIE4]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz51515151 -- 5 Ocak 2025; 16:24:11 >
  • Oğuz51515151 O kullanıcısına yanıt

Total War oyunlarını da eklerseniz güzel olur. Grafik yükü ağır strateji oyunlarını da görmüş oluruz.

1 saate buraya far cry ve crysis sonuçlarını atarım şimdi dışarıdayım ama total war benim steamde yokmuş gamepass e bakicam yoksa bannerlord ve age of empires seririsi var onları test ederim.

Crysis bu mu orjinali steamden kalkmış gamepasste de remasterd yazanı var.

Far cry1 4k max ayarlar

Crysis remasterd 4k yüksek ayarlar (can it run crysis ayarlarında 35 fps idi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz51515151 -- 5 Ocak 2025; 18:5:20 >

• ikinci ekran kartı olarak yayına destek konusunda oldukça iyi daha yüksek bitrate e internetim yetmiyor ... (60 upload)

(Yayın hdr ,hdr ekranınız var ise aktifleştirin telefonda iseniz otomatik aktifleşir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz51515151 -- 6 Ocak 2025; 23:46:31 >

• Monitör 2k ise eski nesil 8 GB bir kart almanı önermem. 12 GB uzun ömürlü olur

Ya b580 al yada Nvidia ve Amd'nin muadil orta seviye kartlarini bekle .

2k'da 5600 bile b580le pek bir darboğaz yaratmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Ocak 2025; 3:3:38 >
  • 2 k da sorun yok ryzen 3600 ile test ettim o işlemci ile sorun olmaz

• işlemcim 13900kf igpu yok zaten ama obs ile ilgili sorunlarım var ekran kartı hiçbir oyunda sorun yapmazken bazı programlarda sorun yapıyor özellikle obs de 4090 ile birlikte kayıt yada yayın açarsam 4090nın fpsyi düşürüyor örnek jedi survivor 80 fps den 66 uncharted 4 te 110 dan 82 ye

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.