Şimdi Ara

Intel Arc A380 DG2 (Discrete Graphics 2) yabanda görüldü: 'Into the Unknow'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazım yanlışı yok, kartın kutusunda "unknow" yazıyor, bir Çin profesyonelliği örneği. Çinli bir şirket olan GUNNIR'in Intel'den satış hakkını aldığı ilk Arc harici ekran kartının jelatinli fotoğrafını Twitter'da bir kullanıcı yayınlamış. GUNNIR hakkında Çin internetinde de pek bilgi bulamadım, sanıyorum ki farklı marka isimleri kullanan, daha büyük bir holdinge ait bir devre kartı partneri. 8 pinli kart, 75W PCI-E yoluyla direkt anakarttan elektrik çekerek çalışıyor. Yani haricen bir güç kaynağına bağlanmıyor. Kullanıcı kart için Çin'deki bir bilgisayar toplayıcısına 200$ USD ödediğini belirtmiş.


    Tam boyutlu fotoğrafı görmek için alttaki görüntüye tıklayabilirsiniz.


    Intel Arc A380 DG2 (Discrete Graphics 2) yabanda görüldü: "Into the Unknow"

    Kullanıcı aynı zamanda kodlama-çözümleme verimliliği, bilgi işlem hızları ve gecikme süreleri gibi birkaç tane performans test sonuçlarını paylaşmış. Bellek gecikme sürelerini test edip AMD'nin güçlü iş yükleri için ürettiği PRO serisinden GDDR6 bellekli w6600 kartıyla Microbenchmarks testinde karşılaştırıldığında Intel Arc kartında erişilebilen bellek alanı arttıkça, AMD'nin RDNA2 kartına kıyasla belleğe erişimde gecikme artışı gözlemleniyor. W6600, Arc gibi tek PCI-E girişli ve harici güç gerektirmeyen, fakat isteğe bağlı 6 pin konektör ile güç kaynağına takılıp 100W maksimum TDP değerinde enerji tüketebilen, donanımsal ray tracing destekli bir kart. İki kartın da fiyatı aşağı yukarı aynı oranda. Arc aynı zamanda donanımsal AV1 codec çözümleme yetisine sahip, ki Intel bunun sık sık pazarlama slaytlarında altını çiziyordu. Kartın hala alması gereken epey yol var gibi görünüyor eğer bilgi işlem kapasitelerine bakılırsa.



    Intel Arc A380 DG2 (Discrete Graphics 2) yabanda görüldü: "Into the Unknow"
    Intel Arc A380 DG2 (Discrete Graphics 2) yabanda görüldü: "Into the Unknow"David Huangtwitter
    “GPU访存延迟”
    https://twitter.com/hjc4869/status/1541048992250793985


    Intel Arc A380 DG2 (Discrete Graphics 2) yabanda görüldü: "Into the Unknow"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 28 Haziran 2022; 23:25:42 >







  • YouTube incelemelerinde,
    Kart gtx1650 den az iyi.
    Minnacık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google translate mi hocam, okurken baska bir forumda gibi hissettim kendimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çince konuşmadığım için İngilizce'ye makineyle, İngilizce'den de bizzat çevirerek aktardım. Anasayfa haberleri sekmesinde de hep karşılaşıyorum, forumda niyeyse böyle bir kanı var. Ben editör değilim, dil bilimciyim. Bilgi sızdıran onlarca milliyetten insanı takip ediyorum, görünce de paylaşmak istedim. Her yabancı alıntıya benzer tepkiler veren bir toplulukla kimse bir şey paylaşmak istemez, işi gereği bile olsa uğraşmak istemez.

  • Sende haklisin, ama tepkim o kadar da kötü degildi aslinda. Geneli biraz farkli tarzda yazilmis gibi geldi. (Belki sadece bana öyle gelmistir, alinmana gerek yok, bir kisiye bakarak foruma küsülmez) Emegin icin teşekkür ederiz. Dahili bilesenlerde daha aktif olursan, beni anlarsin, kötü niyetle yazmadim. Sadece, okurken alisik oldugumuz tabirler yoktu, buna daha cok diger forumlarda rastliyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.