İşlemci dünyasının iki devinden biri olan AMD, geçtiğimiz günlerde özellikle bilimsel araştırmalar başta olmak üzere çoklu ortam uygulamalarında ciddi hız kazandıracak olan ve 46 adet yeni komut içeren SSE5 spesifkasyonun duyurmuştu.
Bilindiği gibi daha önce yapılan lisans anlaşmaları çerçevesinde SSE başta olmak üzere x86 mimarisine yönelik olarak Intel ve AMD biribirlerinin geliştirdiği patentli teknolojileri dahi herhangi bir izin olmaksızın kullanabiliyorlar. Bu konuda AMD, Intel'in SSE/SSE2/SSE3 komut kümelerinden Intel'de AMD'nin 64-bit teknolojisinden daha önce bir şekilde faydalanmıştı.
Intel'den Pat Gelsinger, IDF'de yaptığı açıklamasında AMD'nin geliştirdiği SSE5 spesifikasyonunu desteklemeyeceklerini açıkladı. Intel şimdilik SSE4 kmout kümesine yüklenmekte. Zira gelen bilgilere göre, Penryn işlemcilerde devreye sokacağı 47 adet yeni SSE4 komutunu Nehalem mimarisinde ekstra 7 komut ile destekleyerek yoluna devam edecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 20 Eylül 2007; 17:54:54 >
hmm intelin bunu desteklememesi sse5 in yayılmasını engeller. bu nedenle işe yaramaz sse 5
Kaderi 3DNow! gibi olmasın da...
Aman desteklemesin çokda FLAMAAA.....
Taraflı yorum ne size ne de başkasına fayda getirmez.
quote:
Orjinalden alıntı: nacde
hmm intelin bunu desteklememesi sse5 in yayılmasını engeller. bu nedenle işe yaramaz sse 5
INTEL demekki olaya direk SSE6 ile girecek, 5i es geçiyor
Beklediğim bir gelişmeydi, Amd'nin daha önce kendi başına 3dnow hariç Sse işlerine girmesini beklemezdim. ( Her ne kadar lisans anlaşması cart curt varsa ) zira bu sektörün lideri İntel'dir. Zaten Amd eskiden bu konuda daha zayıftı malesef, S478 Presscott'larda Sse 3 varken, rakibi Soket A Bartonlarda Sse ancak vardı ( Pentium 3'deki teknoloji ).
Orjinalden alıntı: newmonarch Beklediğim bir gelişmeydi, Amd'nin daha önce kendi başına 3dnow hariç Sse işlerine girmesini beklemezdim. ( Her ne kadar lisans anlaşması cart curt varsa ) zira bu sektörün lideri İntel'dir. Zaten Amd eskiden bu konuda daha zayıftı malesef, S478 Presscott'larda Sse 3 varken, rakibi Soket A Bartonlarda Sse ancak vardı ( Pentium 3'deki teknoloji ).
Duronlar ile kari$tiriyor olmayasiniz.. Keza Celeronlardada sadece MMX ve SSE vardi duronlardada 3D Now ve SSE..
bence şimdiden bir şeyler dememekte fayda var 3d now bence iyi bir komut seti fazla komut setinden zarar gelmez anlaşılan bir phenom X2 yada X3 almak dahada cazip gelmeye başladı çünkü 3DNOW(+/Pro/Pro+) SSE(2/3/4a/*5) daha ne olsun
* sse5 ilk phenomlarda olmayacağı kesin gibi, phenom rev2008 lerde olacaktır buda bana yeter
AMD devam
SSSE3 ve SSE4 AMD tarafından konulacak mı ? Bilgisi olan var mı?
sse serisi derken yılan hikasyesine dönüyor gittikçe artıyor" sse1.sse2 sse3 sse4 sse5 " bunların yerine programlanabilir bir komut seti ekleseler daha iyi olmazmı.bence devrim niteliğinde birşey olur .
yada dogru dürüst bir komut seti yapılır .dogru dürüst bir isim verilir içinde bütün komut setlerini barındırır. yada işlemci üzerine bir "rom" yerleştirilir çekirdekten ayrı uzak bir yere . yeni komut seti çıktıgında eklenir
quote:
Orjinalden alıntı: Resident
SSSE3 ve SSE4 AMD tarafından konulacak mı ? Bilgisi olan var mı?
zaten SSE3 wardır yeni barcelonada ise SSE4 eklendi..
Core 2 duolardaki ssse3 yok AMD de
intelin niye sse5 desteklemediğini anlayamadım bir bildiği vardır illaki ama bence desteklese daha iyi olabilirdi
Zamanla herşey değişir. SSE5 ciddi yenilikler getirecek ve rakip firma bedavaya konmayacak buna? Bence şimdilik ciddi bir şey göremediği içindir.
Intel taklitçilik yapmakla eleştirildiği için rahatsız olmuş ve bari sse5 desteklemiyelim şeklinde bir karar almış olabilir. Fakat eli mahkum gibi
quote:
Orjinalden alıntı: resler
Intel taklitçilik yapmakla eleştirildiği için rahatsız olmuş ve bari sse5 desteklemiyelim şeklinde bir karar almış olabilir. Fakat eli mahkum gibi
intelin desteklememesi çok çocukça aslında aynı 64 bite destek vermeyip daha sonra baskılarla destek vermesi gibi olabilir ama bakalım zaman ne gösterecek
quote:
Orjinalden alıntı: Resident Core 2 duolardaki ssse3 yok AMD de
Nasil yok anlamadim? Benimki çakma i$lemci herhalde bende olduguna göre? MMX (+), 3D Now (+), SSE 1/2/3, X64/X86 komut setleri 939 pinlerde var Nasil oluyorda olmuyormu$ bir anlativerir misin?
Atip tutmak cok kolay oldu ya bu gunlerde
deteklememesinin benim için sakıncası yok şakası bir yana intelin vardır bir bildiği.