Şimdi Ara

Intel 4. Nesil mi 5. Nesil mi tercih etmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
10.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mevcut Ocak 2012 den bu zamana kadar kullandığım laptopum anakart arızası yaptığından yeni bir laptop almaya karar verdim.

Elimde Kingston HyperX 128 GB SSD mevcut (bozulan laptopumda bunu kullanıyordum yeni laptopada bunu takacağım)

Bütcem maksimum 2000 tl yani üstüne cıkmaya gerek görmüyorum.

iki model arasında kaldım daha farklı marka ve modeller önerebilirsiniz.

4. Nesil olarak

5. Nesil olarak

iki cihaz arasındaki fark işlemciler iki işlemcininde karşılaştırması aşağıdaki linkte

LINK

Bilgisayarı minimum 4 yıl aktif olarak kullanmayı planlıyorum. Yani ileriyi düşünerek bir adım atmak istiyorum Ama 5. nesil işlemciler hakkında pek bilgi sahibi değilim çokta inceleme okumadım ama U modelli işlemcisi intelin düşük güç tüketimi sağlayan model ileriye dönük tasarruf sağlasada performans konusunda 4. nesilden biraz düşük kalıyor sanırım bu ikisi arasında bir yorum yapmak gerekirse

Diğer marka ve modellerede bakıyorum bu muadilde fiyat olarak en ucuz casper goruyorum.

Duyduğum kadarı ile parçalar türkiyede birleştirildiğinden vergi ödemeyen casper bu sebeple düşük fiyattan piyasaya sunabiliyor aynı ozellikteki x firmalara göre

Ama satış sonrası desteği sanırım diğer bilindik markalar kadar değil.

Açık konusmak gerekirse aynı bileşenlerin bulunduğu diğer markalara 300-400 lira fark vermek biraz garip geliyor. Tabiki sunu düşünebiliriz soğutma konusunda daha prestij yakalamış olan bir marka olsa piyasada ekstra 300 tl yi bunu dusunerek gozden çıkarabiliriz ama açık konusmak gerekirse piyasadaki tüm bu bileşenlere sahip ürünler bence aynı oranda kullanıcıya performans sunuyor.

Kullanıcılar yorgan üzerinde fanınhava kanallarından bi haber cihaz kullanıyor işlemci bozulunca suclu casper oluyor sonra.

Yani burda biraz casper avukatlığı yapmış gibi olmuşumda yazdıklarımı okuyunca :) araştırdığım okuduğum kadarından yorum yapmaya çalıştım.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loser -- 11 Şubat 2015; 4:56:56 >

• görmüyormusun cpu yu sormana gerek yok
  • Ben i5-4210m olanı tercih ederdim daha iyi performans alabilrisin. Sonuçta HD Grafik kullanmayacaksın oyunlarda 5.nesildekinin 5500 diğerinin 4600 ancak 840m var ikisindede. Kesinlikle 4.nesil olanı al.
  • intel boyayıp boyayıp satıyor 3 yılda 4 yeni nesil işlemci çıkardı aynı ghz aynı önbellek ve performans farkı neredeyse yok..4 yıl önce aldığım ve hala kullandığım i5 2520m ile şuan 5.nesil diye gösterdiğin Intel Core i5-5200U arasında benchmark testlerine göre performans yönünden hiçbir farklılık yok..tabi kıyaslama açısından Intel Core i5-4210M i daha iyi ve şiddetle tavsiye ederim..asıl farklılık nvidia ekran kartında..ekran kartına çok dikkat edin :)

Edit:Şuan $$$ fırladı , fiyatlar uçtu..bu zamanda bilgisayar alınmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 7 Mart 2015; 15:48:44 >
  • 4210M 4.nesil tercih ederdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.