Bildirim
İntel 2011 Soket 5820K İşlemci Hız Sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Cpu-z indirip onunla da bakın. Yüke sokun hafif.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Sorun yok -
Bus speed 125'e ayarlanmis. Sorun onla alakali olabilir.
Windows 125 yerine default 100 degerini algilayip, 100x29=2900 MHz gostermistir.
Bir problem cikmaz; ancak ozel bir gereklilik yoksa, bus speed'i 100'de tutup sadece carpani degistirerek overclock edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: false shepherd
Bus speed 125'e ayarlanmis. Sorun onla alakali olabilir.
Windows 125 yerine default 100 degerini algilayip, 100x29=2900 MHz gostermistir.
Bir problem cikmaz; ancak ozel bir gereklilik yoksa, bus speed'i 100'de tutup sadece carpani degistirerek overclock edin.
ramlerimi 3000 mhz ye çıkartmak için sistem mecburen bus speed i 125 e çıkartıyor. ramleri yüksek tutup işlemci hızını sabit tutamaz mıyız 3.3 te ? -
Aynı sorun bende de var. XMP'den profil seçtiğimde, bus speed'i 125'e çıkararak 3000 MHz sağlıyor (işin sıkıntılı kısmı, bu hızda stabilite de sağlayamadım. Belleklere 1.35 voltajı vermeme ve bios'un güncel olmasına rağmen, sık sık bsod alıyorum).
Bus speed'i 100'de bırakarak 3000 MHz seçmek de mümkün; fakat bu şekilde, nedense boot etmiyor. En fazla 2666 MHz'de sorunsuz çalışıyor.
Anakartım, Gigabyte X99 Gaming G1. Ram'ler Gskill RipjawsX 3000 - cl15 - 4x4.
Not: Söylediklerim, işlemci 4.5'e overclockluyken geçerli. Stok hızda 100 bclk ile 3000'i sorunsuz açabilir, denemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Mayıs 2016; 1:11:28 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X