Voltajı 1.55'e sabitlemişler. Oraya kadar çıkan işlemciler varsa, bu saatten sonra umursamadan değişim yapıyorlar. Bozuk olmayan işlemcileri bile değiştirdiler, direkt değiştiriyorlar. Türkiye'de bir depoya gidiyor, kontrol etmeden sıfırını gönderiyorlar. Bir arkadaşım böyle üç işlemci değiştirdi, Intel ağzını bile açmadı çünkü gelen üç işlemci de bozuktu. Bu işlemciler genel olarak sağlıklı çalışmıyor. Ayar yapacaksan ve dizginleyeceksen, K serisi kullanıyorsan B serisi anakart kullanmayacaksın. Kullanacaksan da, VRM (mile/faz ve mosfet) sayısı 8’in üzerinde olacak. Yoksa debelenip durursun. Bunu yaşamış biri olarak söylüyorum. Yaklaşık 1 yıl boyunca "acaba işlemcimde bir problem mi var?" sorusunu kafamdan atamamıştım, ama bugün itibariyle bu sorunu sonlandırdım. Çünkü bu işlemcilerin nerede, ne zaman ne yapacağını tahmin edemiyorsun. Sadece kullanıyorsun. Bozulmanın son aşaması mavi ekran, ama ondan önce sürekli sıcaklık sıçramaları, durduk yere sistemin gaz kesmesi gibi belirtiler oluyor. Soğutucu fark etmeksizin sergilediği davranışlardan ötürü ben sıkıldım ve saldım. Bazı insanlara çok kaliteli silikon denk gelmiş. Burada da denk geldiğim birkaç arkadaşım var, onlar memnun. Ama genel itibariyle, kutudan çıktığı gibi takınca kesinlikle problem çıkarıyor. Ayar kesinlikle istiyor. Ben bile ayarsız şekilde sadece 1 sene sabredebildim. Belki bu yılın başında ya da sonunda Intel’e gönderip yenisini alırım. |