Şimdi Ara

INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (360. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.442
Cevap
102
Favori
309.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hayırlı olsun hocam inşallah sorunsuzdur. Bende 14900k verdim gaminggentr ye onlarda 14900k verdi direkt . sadece sp değeri değişti.

• odiha kullanıcısına yanıt

instagram üzerinden intel Türkiyeye mesaj attıp sorununuzu detaylı yazdığınızda globelden servis kaydı açılıyor.

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

zaten kafa kafa 2 işlemci , bilemedin rakibi 13700k olabilir

Arkadaşımla sistemlerimiz aynı sadece işlemciler değişmekte

bende 14900k var onda 7800x3d var fps açısından baya bir fark var oyunlarda .

f/p olarak 7800x3d güzel işlemci intel sistem dizene kadar 7800x3d tercih edilebilir , düşünmeden

• nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    Baya fark var derken 7800x3d dahamı iyi sizin 14900k dan, 1080p mi testler yaptınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet hocam 1080p low testlerde , çoğu oyunlarda 10-15 fps farketmekte 2k 4k herşeyde de denende , varsa eşimiz dostunuz denemeler yapabilirsiniz farkları görme açısından

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

1080p low 4090 ile 10-15 fps varsa dert edilecek bir durum yok.Malum 2k-4k da yüksek ayarlarda yani gerçekçi ayarlarda kafa kafaya demektir.1-2 oyunda belki 3-5 fps fark oluşabilir 2k da.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt
    Oluşmayabilir bile o yüzden amd sistem toplamak her şekil akıl işi şuan işlemci anakarttan minimum 6k kar yapılıp monitör ve ekran kartına yüklenmek çok mantıklı geliyo ki , mevcut intel problemleri ortadayken

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu saatten sonra lga 1700 sistem zaten alınmaz.1851 arrow sistem mantıklı olacaktır.fp konusunda çıkışından sonra tekrar değerlendirmek lazım am5 870 li güncel sistemle.

• sa. 2 senedir, i9 12900k işlemciyi arctic liquid freezer ii 360 a-rgb sıvı soğutma ile kullanıyorum. yaklaşık son 1 yıldır soğutma kısmından bir ses geliyor. mesela bilgisayarı gün boyu kullandım. akşam kapattım. sabah açıyorum, açılışta bu ses çıkıyor bi 1-2 dakika boyunca ses yapıp sonra ses kesiliyor. gün geçtikçe bu ses süresi 2 dakika 3 dakika 5 dakika 7 dakika 10 dakika gibi giderek çoğalmaya başladı. ben de bu sesten hoşlanmadığım için sorunu bilgisayarı hiç kapatmayarak çözdüm. yani yaklaşık son 10 aydır bilgisayar hiç kapanmadı :) her neyse son 1 kaç haftadır bilgisayar açıkken bu ses çıkmaya başladı. hiç kapatmadan açık olduğu durumdayken ötmeye başladı. bekledim ne zaman susacak diye ama saatlerce de susmadı. bu sefer de susturmak için akşam bilgisayarı kapadım sabah geri açtım. sabah ilk açılışnda bi 10 dakika öttü sonra sustu. böyle bi durum var. sesin nereden geldiğini çözmek için video kaydı aldım. soğutucu kısmına geldiğimde ses artışı olduğundan sesin soğutucudan geldiğini çözdüm. niye yapıyo bu sesi ama fikrim yok. bu durumun bilgisayara zararı var mı merak ediyorum. işlemcimi bozar mı vs. soğutucuyu değiştireyim diye bi fiyatlara baktım 15 20 bin gibi rakamlar gördüm. çok geldi bana. bu kadarını vermeye gerek var mı bilemedim. öneri almaya geldim.

videoyu bu sabah çektim. tam kasanın kapağını açıp sesi içerden veriyim daha net duyulsun dedim ses hafif azaldı ama yine devam etti. var mı fikri olan :)

• liang kullanıcısına yanıt

fana bir şey (kablo gibi) sürtünüyor gibi geldi bana. vrm fanı olabilir mi. ses radyatörden mi geliyor

@liang

Selam,

O kısımdaki fanları (orta kısmına hafifçe bastırarak) tek tek durdurun bakalım, herhangi birinin şirazesi kaymış gibi görünüyor. :)

INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omerkarakaya O kullanıcısına yanıt

yani dışardan gözüken bi kablo sürtmesi durumu yok. bilgisayarın ilk zamanında bu durum yaşanmadı sonradan ortaya çıktı. ses radyatörden geliyo. sabah bu ses devam ederken parmağımı kasanın üstünden ızgaralığına bastırdım böyle ekstra vın vın vın yapan sesi durdurdum orda bi titreşim oluyo belli ki kasanın ızgaralığınıda titreştiriyo. ses durduğu için onu çekemedim bunu da yeni keşfettim.

zaman zaman değişik ses kombinasyonları yapıyor. mesela bu şekilde ses devam ederken susmaya yakın ses şiddetini yavaş yavaş arttırıyo en son bi çizik sesi geliyo demire demire sürtersin bi çizik sesi gelir o tarz bi ses geliyo kısa süreli sonra ses sona eriyo. bu biraz daha korkutucu. bu olduğunda tırsıyorum.

yaşadığın lanet pompa sesi gibi duruyor.söküp bir süre bekle sonra takıp dene istersen.

13600k var şuan hocam mesela bende 4080 süper ile 4K Oled tv takılı kullanıyorum isterse 7800x3d olsun benim için hiçbir şey değişmicek.

1080p Low benim için hiç bir şey ifade etmiyor hatta 4k low bile benim için test sayılmaz. Tabiki fark göstermesi için yapıla bilir.

Oyunu Max detaydan sonra optimum ayarları yapınca test etmek laızm veya 0.1 fps olayına bakmak lazım.

Asus X670E-E köşede yatıyor şuan 7800x3d olayına giresim gelmedi.

• önerilerinizi uygulayacağım. bu arada bu ses yokken, mesela şu an yok. oyun oynuyorum, bilgisayarı zorluyorum vs herhangi bir aksi durum yaşanmıyo. yani oyun oynadım pc yi zorladım diye bu ses çıkıyo böyle bişey yok. soğutucu sağlam çalışıyo aslında. oyun oynarken afterburner dan işlemci sıcaklığını kontrol ediyorum herhangi bir sıkıntı yok. bilgisayarı akşam kapatıp sabah tekrar açsam bu ses tekrar çıkacak yani. sadece son 1 haftadır 2 defa pc açıkken ses çıkmaya başladı. ses çıkmasın diye 10 aydır gerçekten pc yi hiç kapatmadım elektrik kesintisi dışında kapanmadı hiç. yani görünürde sadece ses olarak bir rahatsızlık veriyo ama bence bi sıkıntısı var umarım çözeriz. teşekkürler. :)

Sizin sıvı soğutma birde üst modellerden.

Cpu soğutmada kule tipi ile ne kadar kurtarırsa o kadar uv vs yapıp devam etmek benim düşüncem.

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

1080p Low benim için hiç bir şey ifade etmiyor hatta 4k low bile benim için test sayılmaz. Tabiki fark göstermesi için yapıla bilir.

• 285K-14900K-12900K

Soğutma bloğundaki fanlardan biri gittigidiyor. Tek tek devre dışı bırakıp deneyin. Göbek belli devire gelince rezonans yapıyor gibi. Pompa sesi böyle olmaz. Pompa sorunu olsa tık tık vurur.

• INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700]der8auer ENyoutube
    Check the new Seasonic MagFlow ARGB Fans: https://seasonic.com/magflow-argb-120mm/ --------------------------------------------------------- Music / Credits: Outro: Dylan Sitts feat. HDBeenDope - For The Record (Dylan Sitts Remix) --------------------------------------------------------- Paid content in this video: - Seasonic Spot Samples used in this video: - Intel CPUs, ASUS, MSI Products der8auer Advertisement Policy: https://der8auer.com/advertisement-policy/ --------------------------------------------------------- Timestamps: 0:00 Intro 0:30 Official RAM support 1:28 Seasonic (Advertising) 1:56 U-DIMM vs CU-DIMM 3:25 Client Clock Driver 3:56 Higher clock rates & RAM controllers 5:30 2x 64 bit vs 4x32 bit 6:11 Controller modes 7:30 Cooler mounting via offset 9:08 Direct-Die cooler 9:40 ASUS Z890 mainboards 11:11 Z890 from MSI & I/O comparison 12:28 Extreme vs Hero 13:26 Summary/Conclusion 14:22 Outro
    https://www.youtube.com/watch?v=exBDGLt_jYM&feature=youtu.be

• 
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.