Şimdi Ara

INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (307. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.833
Cevap
101
Favori
335.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Kraven Acil değil ise en azından intel bios güncellemesi sonrası sürece göre işlemci alımı yapılmalı. Benim ülke bazlı garanti ve teknik servis kısmına güvenimde yok. İntel bu sorunlu serilere ek 2 yıl garanti süresi ekledi ama uygulama kısmı çok önemli, sürecin ilerleyişi ve belki de ürün bazlı bir fiyat düşüşü, işlemci almak için bir etken olabilir.

• cengiz4565 C kullanıcısına yanıt

@cengiz4565

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159242233

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159242501

Aslında bu konuyla alakalı olarak ilk paylaşımım içerisinde gerekli bilgiler (konu içeriği + SS) mevcuttur lakin ek bir açıklama daha gelmiş durumdadır.

INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] 

INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700]wccftech
    Intel Will Provide 2-Year Extended Warranty on OEMs & Tray 14th/13th Gen CPUs Too
    https://wccftech.com/intel-2-year-extended-warranty-oems-tray-14th-13th-gen-cpus/

Alıntı

metni:
    Intel, OEM'ler ve Tray 14./13. Nesil CPU'lar İçin de 2 Yıllık Uzatılmış Garanti Sağlayacak

• bu microcode biosu gelmiş sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugia -- 6 Ağustos 2024; 18:50:11 >
  • Neden dir bilmiyorum ama z790 carbon wifi kullanıyorum geçen attığım resim bu şimdi attığım resim bu niye kaldırdılar acaba ?

• asi3636 kullanıcısına yanıt

aynı degıl mı

Microcode’lar aynı zaten. Ayrıca Intel henüz bir microcode yollamadı firmalara. Ay ortası ve sonrası gelir bios’lar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üsteki resim de fixed CVE belirtiyorlar ama ertesi gün bu ibare kalkıyor iki resmi açın demek istediğimi anlarsınız

• Bugia B kullanıcısına yanıt

Bu bios'u kurdum sıkıntısız 13900k vardı. Cpu cool box cooler seçili idi sıkıntısı kullanıyordum ki bu bios kötü yaptı. Eski bios kurdum. Bu bios uzak durun yani msı 2024.8.2 yayınlanan bios kötü oldu ve 88 geçmeyen bir anda 97 yükseldi Soğutucu olarak corsair 420 mm capitex var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan85 -- 7 Ağustos 2024; 3:7:29 >
  • # Ace # kullanıcısına yanıt

Aynen öyle vallahi. i7 5820k'yı 8 sene kullanmış adamım ben. Bence şu süreç tamamlanana hatta gerekirse bu nesli komple atlatana kadar bile 12400'le idare edebilirim gibiINTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] Ekran kartı zaten her türlü güncellenecek. Gerçi anakartımdan da gayet memnunum ama belki o arada ddr5'ler de iyice oturur da güncellemeye değecek hale gelir hem. Her hafta yeni bir haberini takip etmekten sıkıldım. Şu işi çözsünler de rahat rahat önüme bakayım. Amd tarafına da yönelmek pek istemiyorum kronik Amd sorunlarından dolayı. Kişisel kullanımda Intel'e alışmışım, sırf durduk yere huzurumu kaçırmayayım diye 5600x yerine bunu almıştım ilk alırken. Onların yeni seri de bir garip oldu zaten.

• 14700k vs 9700x vs 7800x3d

• cihan85 kullanıcısına yanıt

Hem AIO var hem box coller mi seçtiniz o ayara dokunmayın diyordu birçok kişi konuda ben hava soğutma kulandığım halde elemedim o kısmına bendemi cooler box seçsem acaba neredeyse 10 derecelik bir fark görmüşsünüz peki işlemci ghz de bir düşüş oluyormu oyunlarda yada R23 testinde baktınızmı ne durumda.

• enja kullanıcısına yanıt
    Soğutucuya göre power limit koyuyor başka bir numarası yok o ayarın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • enja kullanıcısına yanıt

Sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan85 -- 7 Ağustos 2024; 20:26:38 >
    Kusura bakmayın ama ben anlamadım bu hangi dil ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tam istediğiniz gibi bir anlatı bulundum. Bu anlatı intelin bir problem ile karşılaşmadığımı ve sizin veya bu forumda sıkıntı olan arkadaşların bir video çekmelerinin diğer kullanıcılara faydalı olacağını üst mesajında belirttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan85 -- 7 Ağustos 2024; 20:32:14 >
    Bir daha okuyun bence sildiniz mesajı ama sıkıntı yok bu daha açıklayıcı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sıkıntıla karşılaşmadım. Sorunu olan varsa bir zahmet ne şekilde bu sorunlarla karşılatığını yazarsa veya resim,video çekerse bende test yapayım. Benim işlemcimin sıkıntısı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan85 -- 7 Ağustos 2024; 21:17:6 >
  • 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.