Şimdi Ara

İntegral alan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela bir f(x) fonksiyonu vermis. Ve bu bu fonksiyonun -2 den 0 a kadar x ile arasindaki alan 8 cmkare. Bu alan "integral f turevx dx" ile mi ifade edilir yoksa " integral fx dx" ile mi? Ben ikinci diye biliyodum ama sanirim birincisiymis. Cevaplarsaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Own Goal

Mesela bir f(x) fonksiyonu vermis. Ve bu bu fonksiyonun -2 den 0 a kadar x ile arasindaki alan 8 cmkare. Bu alan "integral f turevx dx" ile mi ifade edilir yoksa " integral fx dx" ile mi? Ben ikinci diye biliyodum ama sanirim birincisiymis. Cevaplarsaniz sevinirim.

Riemann toplamlarını incele. Ayrıca ikincisi. İntegral almak için bir de gidip türev almıyoruz. Türevin integralini alınca yine fx çıkacaktır doğru değil mi ne işe yarar o zaman?
  • İntegral f türev x dx olmaz integralini alırsan gene f(x) gelir ikincisi olmasın o? integral demek alan hesaplaması demek sen f(x) fonksiyonunun belli bir aralıktaki x ekseniyle arasındaki alanı hesaplayacaksan integral f(x)dx kullanırsın yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.
  • Tamam hoca cozerken turev isareti koymus yanlislikla ona takildim ben sorun cozuldu tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.