Şimdi Ara

Instagram, Facebook ve WhatsApp için yeni premium abonelikler geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çok uzun zamandır sosyal medya kullanmıyorum. verdiğim en doğru karar olmuş gerçekten..

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Telegrama bi ara yine toplu geçiş yapılmıştı. Tutmadı niyeyse whatsappı bırakamadı bu millet. YouTube gibi olur, küçük küçük ücretle başlar herkes yine alırsa alışır gideriz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynı şey değil hocam. YT rakipsiz, Google ister reklamla kullanırsın ister parasını verir reklamsız kullanırsın işine gelirse diyor. Tekel yani dünyada böyle. Whatsapp öyle değil. Türkiye'de tekel gibi ama dünyada değil, alternatifsiz de değil. Eğer YT gibi reklam işinin bokunu çıkarırsa bu sefer millet patır patır Telegram'a geçer. Çünkü doğrudan kullanıcının konforunu ve deneyimini düşüren bir şey. YT gibi yapamaz. Şahsen yaparlarsa kullanmam, çevreme de gelin Telegram'a derim, bilmeyen büyüklerime öğretirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 1 Şubat 2026; 2:44:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Rakipsiz olması konusunda haklısınız ama bu işler böyle başlıyor. Zehiri ufaktan ufaktan verip zehirlendiğimizi anlamıyoruz, anlayıncaya kadar iş işten geçmiş oluyor. Telegramı o yüzden örnek verdim, topluca geçilmesine rağmen herkes Whatsappa geri döndü. Alışkanlıklarımıza bağlı milletiz, gençler popülerlik için sürü nerdeyse oraya koşuyor, yaşlılar da değişime dirençli, zor geliyor

Bıktım zaten onlardan hep karşıma geliyor. Tuvalet temizleyicinin reklamı olur mu? Şöyle aldım böyle yaptım. 2 saat anlatıyor.

Bir de sağlıklı yaşam için şunu yemeyin bunu yemeyin onu yemeyin. Yiyecek hiç bir şey bırakmadılar. Yok suyu şu saatte iç yok yemek yerken içme. Sağlıklı olan besinleri de sağlıksız diyorlar

Kesinlikle uyguladıkları yöntem bu. YT 2000'li yıllarda böyle reklamlı değil hatta bayağı bayağı hiç reklam olmadığı zamanları hatırlıyorum. Banner'ları saymıyorum böyle video açılırken reklam çıkması yoktu. Bunları sonradan getirdiler ama onlar da böyle her videoda çıkmıyordu çıksa da 1 tane oluyordu, sonda her videoya koymaya başladılar ama atıyorum yine 1 adet. Yine reklamlar öyle agresif değildi. Tabii bu dönemler ben zaten reklam engelleyici kullandığımdan reklam konusunda tüm aşamalara sahip değilim ama aşağı yukarı böyle hatırlıyorum. Ne zaman ki YT premium geldi işte ondan sonra YT reklamları agresifleşti. Her video da 2'şer adet başlangıç reklamları çıktı. Bazıları artık geçilemiyor da. O premium çıktığı anda zaten bunun olacağını anlamıştım. Diğer firmalar da politikalarını değiştiriyor. Netflix'te reklam meklam yoktu, reklamlı ucuz tarife çıkardılar mesela, hem reklam izliyorsun hem de üstüne para veriyorsun bu normalleşince artık reklamsız tarifelere zam yapılmasının da önü açıldı zamanla oralara ciddi zamlar bindirebilirler. Çünkü aynı formülü artık sadece Netflix uygulamıyor. Sözün özü evet dediğin gibi zehri ufaktan ufaktan veriyorlar önce düşük dozlara alıştırıp sonra arttırıyorlar gibi bir formül uygulanıyor. Birini bir şeylere sinsice alıştırmanın bir yolu. Ama farkındalığı olan kullanıcıları da unutmamak gerek. Ben WhatsApp artık reklamları rahatsız edici hale getirdiği o ilk aşamada bırakırım diye düşünüyorum. Benim gibi hatta benden çok daha hızlı değiştirebilecek pek çok kullanıcı mevcut. Millet WhatsApp'a geri döndü çünkü WhatsApp insanların konforunu bozmamıştı. Reklam işi kötü uygulanırsa kullanıcıların konforunu bozar. Konfor bozulursa kullanıcı orada o şartlarda durmaz. YT reklamları mesela inanılmaz konfor bozucu ki Google bunu bilerek yapıyor, premium müşterisi çekmek için alternatif yok nasıls. WhatsApp aynısını yaparsa en yakın alternatife kaçılır ki bu da Telegram gibi görünüyor.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Yerli milli alternatifler çıkarıp krizi fırsata çevirmek keşke

• Meta sonunda buraları da paralı yapmaya kararlı, yakında nefes almamızdan bile ücret isteyecekler. Reklamsız kullanım için para istemeleri Telegram’ın yolundan gittiklerini gösteriyor, ücretsiz kullanıcıları iyice daraltacaklar gibi duruyor

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.