arkadaşlar bende dell inspiron E1505 diğer adıyla 6400 var bilgisayarı açtığımda BİOS yüklemesinden sonra "disk okuma hatası ctrl+alt+del yeniden başlat" yazıyor donanım testi yaptığımda ise hard diskle ilgili şöyle bi hata veriyor ( Error code:0146 msg:error code 2000-01 46 msg:unit 0: DST Log contains ) ama diğer bütün donanımlarda problem yok ve format atmak istedim belki işletim sisteminde bi problem var diye ama açılır açılmaz bios yüklemesinden sonra hata veriyor formatta atamıyorum
bios ta iken f12 ile boot seçeneğini kullanıyormusun cd den başlatmak için gerekli ama format atma bence eğer elinde recovery cd varsa at tabi yoksa bir linux live cd sinden açıp çalıştır çalışacakmı çalışırsa hdd den şüphelenebilirsin servis yolu gözükür o zaman
evet biostayken F12 yi kullanıyorum cd den başlatıyorum yine aynı hata çıkıyor galiba yeni hard disk almam lazım
quote:
Orjinalden alıntı: necc7
bios ta iken f12 ile boot seçeneğini kullanıyormusun cd den başlatmak için gerekli ama format atma bence eğer elinde recovery cd varsa at tabi yoksa bir linux live cd sinden açıp çalıştır çalışacakmı çalışırsa hdd den şüphelenebilirsin servis yolu gözükür o zaman
evet hdd de sorun var garantili ise direk servise gönder bende garantisi yoksa yeni hdd almadan önce hdd nin markasına göre web sitesinden hdd için tool lar oluyor low level format vs atıyor yüzeyini kontrol ediyor onları deneyebilirsin.