Şimdi Ara

Insignia sorunlu, sakın alma rivayetleri?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Arkadaşlar ben de bu araçtan özellike Cosmo donanımlı almayı düşünüyorum. Yılda 10bin km bile yapmadığım için 1.6T Sidi motorlu olandan istiyorum. Yakıt tüketimi 100kmde 15 litre üstüne çıkmadığı müddetçe maddi açıdan sıkıntı yaratmaz, zaten sağlıklı bir motor da bu tüketimi normal günlük kullanımda yapmaz. LPG hiç taktırmayı düşünmüyorum ve hiç LPG takılmamış bir insignia istiyorum.

    Aklıma takılan konu çevremde bir çok kişinin "Insignia problemli bir araç, başına iş alırsın" şeklinde beni vazgeçirmeye çalışmaları.

    Ufak tefek beni yolda bırakmayacak basit arızalardan korkum yok. 3 adet Alfa Romeo sahibi olmuş biri olarak yürüyen aksam sağlıklı olduğu müddetçe küçük problemleri halletmenin yolunu buluruz gerek usta, gerek kullanıcı çevresi yardımları ile.

    Durduk yerde mesela kronik olarak saçma sapan arızalar nedeniyle yolda bırakma huyu var mı? Beni esas ilgilendiren ve korkutan bu.

    Teşekkürler.







  • Ben de bu korkular lâ almıştım ama korkum yersizmis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aldınız mı bilmiyorum ama hiç bir korkunuz olmasın. Kronik sorun yok. Gayet zevkli ve güzel bir araç.
    Vites topuzu soyuluyor ileride belki bunu sayabilirsiniz kronik sorun olarak ancak bunu ben kendim değiştirdim geçen sene.. Aküm bitmişti, o da başka problem di ama bu da kronik sorun değil.
    Tüketim olarak şehiriçinde 100km/10lt altı hayal eğer trafiğe giriyorsanız ama 15lt'yi de görmezsiniz. ben 12,5lt yakıyorum ancak, baya trafiğe giriyorum. şehirdışı 7-9lt arası diyebilirim. basarsanız orda da 10lt'nin üzerine çıkarsınız :)

    şimdiden hayırlı olsun...
  • Problemli dedikleri problemleri sorun ama detay sorun, hiç biri net cevap veremeyecek ben de duydum gibi geveleyeceklerdir.

    Kısacası boş konuşmayı ve laf salatasını sevenlerin lafları bunlar, gözünüz kapalı alabilirsiniz, Insignia kullanan onbinlerce kişi enayi değil herhalde... Tam tersine fiyat/performans olarak bu araçtan iyisi yoktur.
  • Sorunların büyük ölçüde giderildiği makyajlı kasayı tercih etmek en mantıklı hareket.

    Bildiğim kadarıyla basit 1-2 sorunu var ve çok basit değişimlerle giderilebiliyor. Birincisi turbodan çıkan soğutma hattının başladığı yerde somunun altında bir o-ring var ve zamanla gevreyip su sızdırıyor. Opel bunla alakalı araçları servise çağırdı ve araç servis bakımlı olmasa dahi parçayı garantiden değiştirdi. Diğer sorunlar da gene aynı şekilde devamlı sıcak-soğuk sıvı değişime maruz kalan plastik/kauçuk esaslı T bağlantı ve hortum gibi malzemeler. Bunlar bazen elle kontrol ederken elde bile kalabiliyor, o yüzden her bakımda kılcal çatlak veya gevreme var mı diye bakılmalı. Bu parçaların ömürleri genelde 4 yıl.

    Mekanik dışında kaportayla alakalı da tek bildiğim tavandaki yağmur kanalında boya atabiliyor ama her araçta olmayabiliyor. Bunun için de gözle kontrol yeterli. Mesela ben bugün astarın görünmeye başladığını farkettim ve hemen rötuş yaptırdım. Yani insan biraz da arabasına bakmalı, her şey olup bittikten sonra veryansın etmemeli :)




  • Her araçta sorun olabilir, bunlar kul yapısı. Ama sorun olacak diye de böyle f/p ürünü bir araca binmemezlik etmeyin derim. Alın ve keyifle kullanın 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsignia sorunlu diyenlerin de Fransızdan uzak dur diyenlerden bir farkı yok. Neden dersin bir cevap veremezler. Kulaktan dolma bilgilerle o araba sorunlu bu araba sorunlu diyip dururlar onlara göre Volkswagen dışında tüm arabalar sorunludur. Ama DSG'nin kronik sorunları belliyken ama çok konforlu yea derler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 17 Haziran 2019; 11:33:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.