Şimdi Ara

İnsanlık Olarak Tümden Takiyye mi Yapıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akşam TV lerde izledim, gazetelerde boy boy görüyoruz, çvremizde zaten belli insanlar lüks olma yarışı içinde daha lüks daha seksi daha insanı birbirine iç geçirtip özendiren görünüşte olmaya gayret ediyoruz ve bunu da GERÇEK DÜNYA'nın kendisi sanıyor bana göre aldanıyoruz.

Mesela bir lüks bir ortam kadınlar şuh kahkahalar atıyor, erkekler de öyle çok şık elbiseler içinde herkesin olmak istediği bir durumdalar. O ortam belki bir saat sürecek konuşmalar yapılacak müzik çalacak vs. belki de iki saat ama herkes bir şekilde farklı ve dehşet hava içinde olmuş olmanın verdiği güvenle sanki bütün zaman öylelermiş gibi bir psikolojinin içinde olacaklar.

Halbuki o an insan hayatını çok küçük bir kesiti. Orada giyimiyle görünüşüyle parfümüyle orada gördüğü saygısı ile farklı bir yerde algıladığımız başkalarının da imrenerek baktığı insanlar aslında bir saat önce tuvalette çok pis kokulu kakalarını yapmışlardı. Kakalarının bir kısmı hala bağırsaklarının içinde durmakta.

Sabah ağızları kokan vaziyette saçları dağınık pijamaları köşe değiştirmiş vaziyette lavabonun yolunu şaşırmış halde idiler. İnsan olarak bunların ve bizim çok kötü terleyen koltuk altları kasıkları vardır. Öksürdüklerinde ağızlarından balgam çıkma olasılığı mevcuttur. Bir çoğunun gözleri iyi seçmemektedir. Yani zamanla gözleri zayıflamıştır. Diğerlerinin de zamanla zayıflayacaktır.

Eğer ani kalp krizi ile ölseler hepsinin gözleri faltaşı gibi çevresindekileri korkutacak derecede açılır, ağızları yamulur, dilleri dışarı çıkmış şekilde olurlar. Hatta biraz evvel önünde saygıyla eğilip elbisesinin çok pahalı olduğundan nutkumuz tutulan kişinin tanınmaz haldeki durumu budur.

Demek istediğim şu ki aslında biz buyuz. Hepimiz buyuz. Ne demeye kendimizi anlık zevklerin içinde her halimiz o imiş ve o halimiz esasmış gibi davranırız.

'' Eyvah aldandık şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik, bu zan sebebiyle bütün bütün zayi ettik. Evet şu güzeran-ı hayat bir uykudur bir rüyadır geçer gider.''

• yalanların en büyüğü insanın kendini kandırmasıdır.

pek çoklarının yaptığıda budur.

aslında diğer bir ifade ile yaptıkları" cehenneme bilet alma kuyruğundaki itişmelerdir." (bence)
  • insanlar bu dünyayı cennete tercih ettiler.cogu yani.
    kadınlar para giyim lüks yaşam derdinde.
    erkekler kadın kız içki gibi zevklerin peşinde..

kötüye gidiyoruz dostlar.
  • Güzel bir tesbit teşekkürler. sanki orada nakkanın dediği gibi kaka yapmayan yellenmeyen geğirmeyen terden kokmayan insanlarmış gibi böbürlenmenin ne anlamı var. insan işte öldüğü zaman 2 saat içinde burunların dayanamadığı şekilde kokan diğer canlılar gibiyiz. niye böbürlenirsin a canım. makam mevkisi olanlar. parası pulu olanlar hali vakti yerinde olanlar duyun bu sesi.
  • zümera sen de güzel anlatmışsın benim demek istediğim insanlar kendilerini diğerlerinden üstün birşey sanmaları ben de diyorum a kuzum sen de biraz evvel aynı tuvalete kakanı yaptın. Çok pis kokuyordu. Sen de hiç farkın yok yani böyle güzel albise giymiş parfüm sürmüşsün ama hiç te sürekli böyle değilsin. Peki seni bana karşı böbürlendiren nedir? Güzel iş yaparsan seni zaten takdir ederim. Herkes ilim yapmış toplum için iş yapan doktor avukat mühendis işçi sanatçı gibi insanlara zaten hürmet ediyor. Ama biz onların yaptıkları işe hürmet ediyoruz. Yoksa onlar bizden farklı oldukları için değil.
  • İnsanın terlemesi veya dışkılaması insanın değerinde bir eksiltme yapar mı? Terin veya dışkının pis kokması insanın pis bir canlı türü olduğu anlamına mı gelir? Pek çok canlı türünde terleme, dışkılama veya benzeri ögeler mevcuttur. Bu durum canlılalara bakış açısını değiştirir mi?

Düşünün bir kere bir arkadaşınızla konuşuyorsunuz ve ona dönüp "Seni severim Ayşe ancak senin terin kokuyor ayrıca sen dışkılıyorsun ve bu dışkın da oldukça pis kokuyor ve bu nedenle seninle artık arkadaş olamayacağım" diyorsunuz. Komik olmaz mı? Bence insana bu türden bir yaklaşım pek sağlıklı değil. İnsanın doğası gereği kendisinde bulunan kimi özellikleri nedeniyle (terleme, dışkılama, ağız kokusu vs.) hastalıklı, çirkin veya sorunlu olarak görülmesi ne kadar doğru olur ki? İnsan her aksamı her gün yağlanıp veya cilalanan bir makine değil ki? Nihayetinde bir et parçası!

Şu da var ki insan bu doğal durumu kötü olarak değerlendirirse o zaman sorun teşkil edebilir. Kozmetik ürünler aslında insan doğallığına gölge düşürüyor. İnsan ne kadar doğal olursa o kadar güzel olur. Doğal insanın doğal davranış türleri de (terleme, dışkılama vs.) kötü bir değerlendirmeye tabi olmamalı. Ancak bu durum insanın su ile ne kadar barışık olduğuyla ilişkilidir. Bir insan ne kadar çok temizlenirse o kadar çok temiz ve kokusuz olur. Parfüm veya benzeri kozmetik ürünler insanı temizlemez, bu tür ürünler sadece insandaki kirleri, kokuları sadece maskeler. Özetle karşı çıkılması gereken asıl nokta insanın kendi doğallığını maskelemesidir. İnsanın doğası gereği pis bir yaratık olduğunu ve bu pis halini gizlemek için kozmetiğe baş vurduğunu vurgulamak pek sağlıklı bir düşünce şekli değildir kanımca.

• quote:

Orjinalden alıntı: nakka

Akşam TV lerde izledim, gazetelerde boy boy görüyoruz, çvremizde zaten belli insanlar lüks olma yarışı içinde daha lüks daha seksi daha insanı birbirine iç geçirtip özendiren görünüşte olmaya gayret ediyoruz ve bunu da GERÇEK DÜNYA'nın kendisi sanıyor bana göre aldanıyoruz.

Mesela bir lüks bir ortam kadınlar şuh kahkahalar atıyor, erkekler de öyle çok şık elbiseler içinde herkesin olmak istediği bir durumdalar. O ortam belki bir saat sürecek konuşmalar yapılacak müzik çalacak vs. belki de iki saat ama herkes bir şekilde farklı ve dehşet hava içinde olmuş olmanın verdiği güvenle sanki bütün zaman öylelermiş gibi bir psikolojinin içinde olacaklar.

Halbuki o an insan hayatını çok küçük bir kesiti. Orada giyimiyle görünüşüyle parfümüyle orada gördüğü saygısı ile farklı bir yerde algıladığımız başkalarının da imrenerek baktığı insanlar aslında bir saat önce tuvalette çok pis kokulu kakalarını yapmışlardı. Kakalarının bir kısmı hala bağırsaklarının içinde durmakta.

Sabah ağızları kokan vaziyette saçları dağınık pijamaları köşe değiştirmiş vaziyette lavabonun yolunu şaşırmış halde idiler. İnsan olarak bunların ve bizim çok kötü terleyen koltuk altları kasıkları vardır. Öksürdüklerinde ağızlarından balgam çıkma olasılığı mevcuttur. Bir çoğunun gözleri iyi seçmemektedir. Yani zamanla gözleri zayıflamıştır. Diğerlerinin de zamanla zayıflayacaktır.

Eğer ani kalp krizi ile ölseler hepsinin gözleri faltaşı gibi çevresindekileri korkutacak derecede açılır, ağızları yamulur, dilleri dışarı çıkmış şekilde olurlar. Hatta biraz evvel önünde saygıyla eğilip elbisesinin çok pahalı olduğundan nutkumuz tutulan kişinin tanınmaz haldeki durumu budur.

Demek istediğim şu ki aslında biz buyuz. Hepimiz buyuz. Ne demeye kendimizi anlık zevklerin içinde her halimiz o imiş ve o halimiz esasmış gibi davranırız.

'' Eyvah aldandık şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik, bu zan sebebiyle bütün bütün zayi ettik. Evet şu güzeran-ı hayat bir uykudur bir rüyadır geçer gider.''

Ne isek oyuz..Zaten herkes aynı olsaydı neye yarardı yaşamak :) yada sınava tabi olmak..İnsanları yargılamak kolay,onları uygun yaşama şekline yönlendirmek zordur..Akıntı yönünde kürek çekmeye devam :) zaten bende öle yapıyom :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

İnsanın terlemesi veya dışkılaması insanın değerinde bir eksiltme yapar mı? Terin veya dışkının pis kokması insanın pis bir canlı türü olduğu anlamına mı gelir? Pek çok canlı türünde terleme, dışkılama veya benzeri ögeler mevcuttur. Bu durum canlılalara bakış açısını değiştirir mi?

Düşünün bir kere bir arkadaşınızla konuşuyorsunuz ve ona dönüp "Seni severim Ayşe ancak senin terin kokuyor ayrıca sen dışkılıyorsun ve bu dışkın da oldukça pis kokuyor ve bu nedenle seninle artık arkadaş olamayacağım" diyorsunuz. Komik olmaz mı? Bence insana bu türden bir yaklaşım pek sağlıklı değil. İnsanın doğası gereği kendisinde bulunan kimi özellikleri nedeniyle (terleme, dışkılama, ağız kokusu vs.) hastalıklı, çirkin veya sorunlu olarak görülmesi ne kadar doğru olur ki? İnsan her aksamı her gün yağlanıp veya cilalanan bir makine değil ki? Nihayetinde bir et parçası!

Şu da var ki insan bu doğal durumu kötü olarak değerlendirirse o zaman sorun teşkil edebilir. Kozmetik ürünler aslında insan doğallığına gölge düşürüyor. İnsan ne kadar doğal olursa o kadar güzel olur. Doğal insanın doğal davranış türleri de (terleme, dışkılama vs.) kötü bir değerlendirmeye tabi olmamalı. Ancak bu durum insanın su ile ne kadar barışık olduğuyla ilişkilidir. Bir insan ne kadar çok temizlenirse o kadar çok temiz ve kokusuz olur. Parfüm veya benzeri kozmetik ürünler insanı temizlemez, bu tür ürünler sadece insandaki kirleri, kokuları sadece maskeler. Özetle karşı çıkılması gereken asıl nokta insanın kendi doğallığını maskelemesidir. İnsanın doğası gereği pis bir yaratık olduğunu ve bu pis halini gizlemek için kozmetiğe baş vurduğunu vurgulamak pek sağlıklı bir düşünce şekli değildir kanımca.
    trackfind galiba farklı bir önyargı ile okudun aksine ben insanın özünün böyle olduğuna insanı bu haliyle sevip saydığımızı göstermek adına yazdım. Benim kastım sosyetik düşünce ve yaşayış içinde olan insanlar var belki sen bunlarla karşılaşmadın. Bunlar öyle bir kibir içindedir ki ayakları sanki kokmayan ayaktır da onları öyle bir gizler gizler her türlü parfüm özel çoraplar ardında ayakkabılar özeldir sanki faklı bir maddedendir ve öyle kalacaktır. Kastım bu idi. Yoksa insanın doğal halini kötüleyen yok aksine doğallığını fark etmeye çağrıdır benim yazı. Resmen kaka kötü kokar ve bizden çıkar o da bizim gerçeğimizdir. Bir misafir varken en güzel parfümlü kokulu ortamda güzel nefis çaylarımızı içerken tabaktaki nefis kavunu yerken bu hali esas ve tek hal olarak değil bütün hallerin bütünüyle gereçeğin idrakinde olmaktır yazıdaki tema. Selamlar

• Bence güzel, karizmatik, yakışıklı, Seksi olabilmek, duruma göre güzel bir şey. Terliyorum pis kokuyorum diye terledikten sonra duş almyalım mı? Bu benim diye o şekilde mi gezelim? Bence kısa süreli seanslar için özenle hazırlanılmış bile olsa böyle bir hazırlık güzel birşey. Ben sevdiğim insanın yanına gitmek için hazırlanırken tırnaklarımı bile keserken özen gösterdiğimi farkettiğimde kendime çok şaşırmıştım...
  • Değerli arkadaşım yeni türkü kimse öyle kal demiyor amacımızı sabote etme tabii ki her zaman temiz mis gibi kokmalıyız ama sadee öyle olmadığımızı bilrisek insan olarak kalırız ve kendimizi ünsanüstü gibi vehimlere kaptırmayız tıpkı para babası sosyetikler gibi.
  • biz insanların enbüyük ideali çevremize herzaman en iyi olarak görünmek gerek yaşam biçimimiz gerek görünümümüz her zaman bi gösteriş havasında. herkes en iyi olarak bilinmek istedigine göre bu insanın dogasında ki bi olay .ama aslımız öyle degil ne yazıkki sabah yataktan kalkınca ayna ya bakmak bile bizim ne kadar aciz varlıklar oldugumuzu hemen kavramamızı saglar.insan terlerde pisde kokar bunlar bizim acizliklerimizdir bunu bilip kendini üstün varlık olmadıgını kabul eden insanlar ne yazzık ki çok az.
  • Şeytanın Avukatı filmini izleyenler bilir.
    Al Pacino'nun söylediği güzel iki güzel cümle vardı.

"Kibir şeytanın en sevdiği günahtır." ile "Kibir çağımızın hastalığı" diye.
  • Bu topicte anlatılanlar kibir duygusu ile nasıl bagdastırılıyor anlamadım..

Insanın guzel giyinmesi, guzel kokması, tertemiz mis gibi olması kısaca kendisini sevmesi ve dikkat etmesi nasıl kotu bir sey olabilir.. Veya bunları yapmadıgımız takdirde pis, aciz bir varlık oldugumuzu dusunsek ne olacak?

Insanin kendi dusuncesi ve emegiyle kendine biseler katması bence guzel bir olay.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Bu topicte anlatılanlar kibir duygusu ile nasıl bagdastırılıyor anlamadım..

Insanın guzel giyinmesi, guzel kokması, tertemiz mis gibi olması kısaca kendisini sevmesi ve dikkat etmesi nasıl kotu bir sey olabilir.. Veya bunları yapmadıgımız takdirde pis, aciz bir varlık oldugumuzu dusunsek ne olacak?

Insanin kendi dusuncesi ve emegiyle kendine biseler katması bence guzel bir olay.

Bende senin dediklerini bağdaştıramadım. :)
    Kimse kötü giyinsin, kötü koksun ... vs demiyor ki.
    @nakka'nın sözüne ettiği (benim anladığım) kendini olduğundan farklı gösteren megalomanlara.
    Kendini olduğundan büyük görenlere yani.
    Problem kendini sevmekte değil, narsistlikte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Bu topicte anlatılanlar kibir duygusu ile nasıl bagdastırılıyor anlamadım..

Sevgide güneş gibi ol,
    Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
    Hataları örtmede gece gibi ol,
    Tevazuda toprak gibi ol,
    Öfkede ölü gibi ol,
    Her ne olursan ol,
    Ya olduğun gibi görün,
    Ya göründüğün gibi ol.

Mevlânâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 23 Haziran 2006; 2:36:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Bende senin dediklerini bağdaştıramadım. :)
    Kimse kötü giyinsin, kötü koksun ... vs demiyor ki.
    @nakka'nın sözüne ettiği (benim anladığım) kendini olduğundan farklı gösteren megalomanlara.
    Kendini olduğundan büyük görenlere yani.
    Problem kendini sevmekte değil, narsistlikte.

Yok bende oyle anlamadım zaten. :)

Benim anladıgım ise insan ne yaparsa yapsın kendine ne katarsa katsın aciz, cok degeri olmayan bir varlıktır bunu unutmamalıdır vs vs gibi seyler...

Ben bu dusunceye katılmıyorum. Insanın kendini gercekten sevmesi ve bunu cevresindekilere kendine dikkat ederek (giyim, konusma vs) gostermesi guzel ve son derece dogal bir olay.
  • Sen demek edep ve âdâbın ne olduğunu daha bilmiyorsun Bay @nakka.
    Bilmezlikten geliyorsun ya da öğrenememişsin demek.

Bu dediklerin fikir değil, anasınıfı seviyesi bile değil.
    Şu 170.000 üye arasında bir Allah'ın kulu da bu saçmayı sana iade etmiyor.
    Hastalıklı bir düşüncede olduğunu söylemiyor.
    Oysa bu bir hastalıklı bakış!

Ben söyleyim:
    O halde haydi yellen sesli sesli ossur hastane koridorlarında erkeksen.
    Fermauarını kapatma müdürün karşısında, açık ve piramit gibi dursun önün.
    Var mısın?
    Samimi misin?Yapabilir misin?

Tam yemek üzerinde iken dairede kıçını kaşı.
    Sokak ortasında donla dolaş, hatta bir ara donunu çıkar!
    Lokantada burnunu karıştır, hap yap, kül tablasına fırlat.
    Yapabilir misin!

Bu mu istediğin düzen?
    Öbürü takiyye mi oluyor?
    Esas sen hastasın, çünkü düzü ters, tersi düz yapıyorsun!
    Edebe uygun olan şeyi , takiyye ve iğrenç gibi gösteriyorsun.
    Sunucular bembeyaz dişli olmasın, limon sarısı sabah uyandığı gibi sunsun ha!
    Ayı olmak ne zamandan beri meziyet oldu!
    Ve bu topiğe dokunmayan Sözümona Mod ne menem aynınmış ki ,
    Yirmi gündür bunu bilimsel topik diye millete yutturuyor.

• was, hoşgeldin abi gelişin ise muhteşem olmuş gördüğüm kadarıyla
    mod konusu hariç dediklerine katılıyorum. mod konuyu fikri bir tartışma olsun diye bırakmış olabilir.

insanın bağırsaklarında ne taşıdığı önemli değil. ona bakarsan insan bağırsaklarında taşıdıklarıyla kabe'yi de tavaf ediyor ama topik sahibi hazret bunu hiç düşünememiş.
    içerisinde pislik taşıyan bir insansın, neden kendini şekle sokuyorsun havalara giriyorsun diyor ama havalara giren insanların "yaw ben içimde pislik barındıran bir canlıyım, o halde haddimi bileyim naturel takılayım" demelerini beklemek dediğin gibi abesle iştigaldir. bir insan eğer tribe girecekse içerisinde pislik barındıran bir canlı da olsa girer, som altın olsa da girer.
    şimdi, peki içinde pislik barındırıyorsun senin nene gerek fikir üretmek, git içindeki pisliğinle bir kenarda otur, neden ortalıkta zeki tavırlarla dolanıyorsun diye sormazlar mı adama?

• Oldu olacak forumda birde "Kişisel Hesaplaşma" adında bir üsttopik açalım, kozlarınızı orada paylaşırsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 23 Haziran 2006; 2:20:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

Sen demek edep ve âdâbın ne olduğunu daha bilmiyorsun Bay @nakka.
    Bilmezlikten geliyorsun ya da öğrenememişsin demek.

Bu dediklerin fikir değil, anasınıfı seviyesi bile değil.
    Şu 170.000 üye arasında bir Allah'ın kulu da bu saçmayı sana iade etmiyor.
    Hastalıklı bir düşüncede olduğunu söylemiyor.
    Oysa bu bir hastalıklı bakış!

Ben söyleyim:
    O halde haydi yellen sesli sesli ossur hastane koridorlarında erkeksen.
    Fermauarını kapatma müdürün karşısında, açık ve piramit gibi dursun önün.
    Var mısın?
    Samimi misin?Yapabilir misin?

Tam yemek üzerinde iken dairede kıçını kaşı.
    Sokak ortasında donla dolaş, hatta bir ara donunu çıkar!
    Lokantada burnunu karıştır, hap yap, kül tablasına fırlat.
    Yapabilir misin!

Bu mu istediğin düzen?
    Öbürü takiyye mi oluyor?
    Esas sen hastasın, çünkü düzü ters, tersi düz yapıyorsun!
    Edebe uygun olan şeyi , takiyye ve iğrenç gibi gösteriyorsun.
    Sunucular bembeyaz dişli olmasın, limon sarısı sabah uyandığı gibi sunsun ha!
    Ayı olmak ne zamandan beri meziyet oldu!
    Ve bu topiğe dokunmayan Sözümona Mod ne menem aynınmış ki ,
    Yirmi gündür bunu bilimsel topik diye millete yutturuyor.

Nakka arkadaşım yazını okudum çok güzel bir noktaya değinmişsin ama keşke dışkı olayına hiç girmeseydin.sanırım kendimizi olduğumuzdan farklı gösterdiğimizi fakat hepimizin aynı olduğunu anlatmışsın tamam temel ihtiyaçlarımız aynı olabilir ama hepimizin davranışları birbirinden farklıdır,bu ikisini bağdaştıramayız.Biri çok güzel çok şık giyiniyor olabilir ama bana kendini gösteriyor mu önemli olan budur,bende o zaman ayşe,fatma herneyse şık giyinmeyi sever tarzı odur derim....,ama sırf etrafındakileri etkilemek için böyle bir şey yapıyorsa zaten oda o insanın kendine olan saygısını gösterir.etrafındakiler için yaşayan kendi olmayan bir insanda hem kendinden uzaklaşır hemde davranışları çevresindekilere soğuk gelir...çünkü herkese önyargıyla bakar herkesinde kendisine öyle baktığını zanneder.sevgiyle bakamaz..acaba elbisemi beğendilermi,makyajımı beğendilermi endişesi vardır...bu önyargıalrından dolayıda kendinden üstün olduğunu düşündükleri birilerinin yanında kendilerini kötü hissederken kendilerinden düşük gördükleri kişilerede nefretle bakarlar.Halbuki doğallıklarını kaybederek neler kaybettikleirnide bilmezler....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.