Şimdi Ara

İnsanlık Ay'a gitmeyi neden durdurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu konuyu merak ediyorum. Ama öncelikle ABD'nin Ay'a gittiğini varsayalım. Ve mesajlarımızı bunu referans alarak yazmaya gayret edelim (tabi Ay'a gidilmediğine dair gerçekten iddialı kimseler varsa onları da dinlemek isterim). 40 küsür yıl önce, şimdikine göre antika sayılan bir teknoloji ile bunu başardılar, ama şu an ne Amerika, ne de başka bir ülke Ay'a insanlı veya insansız mekik gönderiyor (planları olabilir, bilmediğim konuda konuşmak istemiyorum ama şu an halka açık bir şekilde Ay'a yapılan hiçbir seyahat yok diye biliyorum).

İnsanlık Ay'a seyahati neden durdurdu? Gelişen teknoloji ile teleskoplar aracılığyla hemen her yerinin fotoğrafları çekilebildiği için mi? Son derece pahalı oluşu sebebiyle mi (bu saçma geliyor bana, Dünya'da Ay'a seyahat düzenlemeyi karşılayabilecek hiçbir devletin olmadığı düşüncesi yani) ? Yoksa benim veya bizim bilmediğimiz başka sebep(ler) mi var?

Gelelim Ay'a zaten hiç gidilmedi teorisine.Şahsen bu teoriye inanmıyorum, ama yine de tartışmak istediğiniz bir nokta olabilir diye bir nevi yan konu olarak açtım. Neyse konuya gelelim; Neden? Şu an elimizde kesinlikle uzaya çıkmak için gerekli teknoloji var, ama Ay'ın zeminine inmede mi problem yaşayacağız? Veya neden başka bir ülke bunu denemedi? Şu anda Mars'ta insansız araçlar var, ama neden Ay'a gönderilmiyor? Yoksa Ay hakkında öğrenebileceğimiz herşeyi öğrendik mi?

Not: Biraz alelacele yazı oldu, o yüzden imla veya mantık hataları bulacak olursanız affola.

• Gidilmesi için sebepler lazım;
    eskiden soğuk savaş vardı,ve en önemli şeylerin başında dış dünya,uzay gelirdi,oraya ilk mekiği gönderen daha önde bir devlet olduğunu düşündürecekti insanlara.

Bundan sonra girilen yarış,yaşanabilicek gezegenler bulmak,şuan irili ufaklı 100lerce gezegene ulaşıldı,bunlardan 2tanesi dünyaya çok benzer,muhtemelen insanlar yaşayabilir yada orada hali hazırda evrimleşmiş canlılar olabilir,hedef buralara gitmek.
    Yazdığın teleskopla heryeri çekme noktası biraz abartı yanlız,noktalama var,galaksi gözlemleyebiliyorsun ama detaylı bir şekilde mümkün değil şu aşamada.
  • Nasa' nın uzayla ilgili birçok şeyi bizlerle paylaşmadığını düşünüyorum. Nasa'nın ABD 2009 yılı bütçesinden 17,6 milyar dolar pay aldığını düşünürsek bu bütçe ile bişeylerin planladığını ve uzay ile ilgili bazı hedeflerinin olduğu kesin.

Ben ay' a Nasa tarafından sık sık gidildiğini ve hatta ay' da enerji bakımından dünyadakinden çok üstün madenleri ele geçirmek istediklerini düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soho

Nasa' nın uzayla ilgili birçok şeyi bizlerle paylaşmadığını düşünüyorum. Nasa'nın ABD 2009 yılı bütçesinden 17,6 milyar dolar pay aldığını düşünürsek bu bütçe ile bişeylerin planladığını ve uzay ile ilgili bazı hedeflerinin olduğu kesin.

Ben ay' a Nasa tarafından sık sık gidildiğini ve hatta ay' da enerji bakımından dünyadakinden çok üstün madenleri ele geçirmek istediklerini düşünüyorum.

bence daha farklı birşey bence sık sık Mars'a gidiyorlar ve orda hayatı buldukar ama kargaşa çıkarmamaya çalışıyorlar
  • Biraz konu dışı olacak ama Ay'ın oluşumu hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadığımız doğru mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Biraz konu dışı olacak ama Ay'ın oluşumu hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadığımız doğru mu?

Sanırım dünyadan daha yaşlı bir oluşumu var ayın:)

Bunun içinden çıkamıyorlar diye aklımda kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 22 Ağustos 2008; 10:08:27 >
  • Ay daha Değişik Bir Kavram
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ay ya da Mars'a küçük araçlar ile gidemezsiniz.
    Eğer dediğiniz gibi sık sık gizli yolculuk yapıyor olsa idi ABD, bunu diğer gelişmiş ülkeler yakalardı!
    Ay ya da Mars'a giden bir hat olmalı...
    Büyük ihtimalle de o hat gözlenmekte...
    En azından oraya giden araçlar dünyaya sinyal yollamak zorunda...
    Sinyal anlaşılır ya da anlaşılmaz ama yabancı ülkeler tarafından mutlaka yakalanırdı.

17 milyar dolar içinde "uluslararası uzay istasyonu"na ayrılan para da olmalı...
    Nasa silah sanayinden bilgisayar sanayisine kadar her alanda araştırma yapıyor, tıb vb de dahil...
    Bence bütçesi normal...
    Zaten ABD'yi de büyük devlet yapan nedenlerden biri de bu...
  • bence Nasa öncelikle gezegenler arası hızlı seyahat yapabilecek bir mekik planlıyor..
    çünkü en yakın gezegenler arası bile gidip gelmesi bir insan ömrü gibi bişi en kısası..ve dieğrgezegenlere gidilmedende tam bilgi alınması imkansız..o yüzden bu kadar güçlü hızlara ulaşılması için petrol yeterli değil..başka enerjiler gerek..ve bu enerjide Ay' da mevcut..

belki Ay' ın dünyadan hiç göremediğimiz diğer tarafında neler oluyordur kimbilir..
  • quote:

bence Nasa öncelikle gezegenler arası hızlı seyahat yapabilecek bir mekik planlıyor..
    çünkü en yakın gezegenler arası bile gidip gelmesi bir insan ömrü gibi bişi en kısası..ve dieğrgezegenlere gidilmedende tam bilgi alınması imkansız..o yüzden bu kadar güçlü hızlara ulaşılması için petrol yeterli değil..başka enerjiler gerek..ve bu enerjide Ay' da mevcut..

belki Ay' ın dünyadan hiç göremediğimiz diğer tarafında neler oluyordur kimbilir..

Marsa şu anki teknoloji ile 6 ayda gidip gelmek mümkün.(Nükleer enerji kullanan mekikler ile)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wristcutter

quote:

bence Nasa öncelikle gezegenler arası hızlı seyahat yapabilecek bir mekik planlıyor..

Marsa şu anki teknoloji ile 6 ayda gidip gelmek mümkün.(Nükleer enerji kullanan mekikler ile)

Evet Mars'dan da diğer gezegenlere gidilebilir diye düşünüyorum

• quote:

quote:

4 ayda giden de varmış..kamil koç ..
    şaka bi yana en son 4 ayda gidilmiş..güneş sistemi dışını da bu kadar kısa sürede gidebilsek keşke

• quote:

quote:

quote:

4 ayda giden de varmış..kamil koç ..
    şaka bi yana en son 4 ayda gidilmiş..güneş sistemi dışını da bu kadar kısa sürede gidebilsek keşke

belki bir gün o da olur hocam

• quote:

Hiç bir şey...
    Çünkü Türkiye'den bakıldığında ay'ın sadece bir yüzünü görüyoruz buna A yüzü diyelim.
    ABD'den bakıldığında ise sadece A yüzünün diğer tarafı, buna da B diyelim, görünür.

Yani ay'ı takip ederek dünyayı 24 saat içinde turlarsan bütün yüzünü görmüş olursun:)

• Mark Spitz demişti ya phelps için 7 altın alırsa aya giden 2. insan olur diye
    Aya 5 kere gitti insanlık ayda bir yerleşim için erken ayda araştırma için geç bir dönemdeyiz.
    Hedefte başka gezegenler var.Keşfedilmeyene insanlığın bütün ilgisi o yüzden ayın gözden düşmesinden normal bir şey yok
  • Gidip de napıcaklar.Baktılar bişey yok diğer gezegenleri sömürcekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

Gidip de napıcaklar.Baktılar bişey yok diğer gezegenleri sömürcekler.

+1903 Mars'ta da birşey bulamadılar artık başka bir gezegene gidicekler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..FaTaLiTy..

quote:

+1903 Mars'ta da birşey bulamadılar artık başka bir gezegene gidicekler

Kim biliyor bulamadığını; ABD...
    Mars'taki araç kimin; ABD...
    ABD'nin yalan söylemediğinin garantisi var mı; yok...
  • quote:

Diyelim ABD için durum bu, peki neden diğer devletlerin bu konuda planları yok (bildğim kadarıyla)

Yani ABD Ay'da değerli birşey yok dese siz de inanır mıydınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

quote:

Diyelim ABD için durum bu, peki neden diğer devletlerin bu konuda planları yok (bildğim kadarıyla)

Yani ABD Ay'da değerli birşey yok dese siz de inanır mıydınız?

Hocam şu an bir uzay yarışıda japonya ve çin arasında yaşanıyor. İkiside ciddi ödenek ayırıyorlar bu konuya ve ikiside kimin önce gittiğinin önemli olmadığını, sadece gitmek istediklerini söylüyorlar.

Ama yanlış bilgilendirme olmasın, yörüngeye mi yoksa aya mı gitmek istiyorlardı hatırlamıyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.