Şimdi Ara

insanlara gereğinden fazla mı önem veriyorum ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 olay anlatacağım şimdi ama anlatmadan önce
    şunları yazayım şimdi ben arkadaşlarımı kırmamak için çok ama çok dikkatli davranıyorum. lise 4'te okuyorum sınıftaydık.
    bir arkadaşım bana telefonunu verdi emanetti
    ( bahçede maç oynamaya gitti). sonra bir başka arkadaşım bu elimdeki emanet telefona bakmak istedi. direk çekti aldı elimden. bende hemen ondan aldım emanet olduğu için. ve ona inanın bu küçük ayrıntı için bir sürü açıklama yaptım. şu şekil; emanet
    telefon o yüzden veremem lütfen kusura bakma. eğer benim telefonum olsaydı direk verirdim biliyorsun.( bu kadar uzatıyorum işte sırf kırılmasın diye. ) her arkadaşıma karşı bu tavrı yürütmeye çalışıyordum. hep kırılmasınlar diye. şimdi ise onların bana karşı davranışlarını yazacağım. böyle çok değer verdiğim arkadaşların bana karşı davranış şekillerini
    yazacağım

hatta umut diye bir arkadaş : ben bu arkadaş'ada çok ama çok değer veriyordum.
    kırılmasın diye çok incelikler yapıyodum. ona çok iyilikler yapıyodum. mesela benim internet paketim var 100 mb. bilirsiniz ki youtube video izlemek çok mb yiyor. bu arkadaş video izlemek istedi onu bile verdim sırf kırılmasın diye. ondan sonra bu arkadaş sınıfta kalacaktı onun için hocayla konuşmaya gittik
    bende onun için stres yaptım. bunun gibi bir sürü olay şimdi bu iyilikleri yaptığım arkadaşlarımın bana karşı davranışını anlatacağım. yükarda anlattıgım umut arkadaşım şu davranışları
    bana sergiledi ;

ben bunla bir tarih belirledim sınıfta. 1 ay sonra
    beyazıt'a beraber gidip forma,ayakkabı alalım dedim. ve 1 ay boyunca hep bu günü bekledim. sonra son 10 gün kala bu başkasıyla gitmiş ve kendisine spor kıyafetleri felan almış. bana söz verdiği halde. bu beraber gittiği arkadaşı bana söyledi. Ben de gidip ona ayıp ettiğini söyledim. O beni hiç takmadı, açıklama dahi yapmadı.

Aynı arkadaş o benden telefonumu her istediğinde benim vermeme ben rağmen, ben ondan isteyince bana vermedi . kırılacağımı hiç düşünmeden, hayır deyip önüne döndü. ve başka zaman istedim o zaman da vermedi.

ve bunun gibi bir sürü olay var. Sonra düşünüyorum ben onlara gereğinden fazla mı değer veriyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okumadım ama önem veriyorsun tanımadığın insanların görüşlerine bile önem verip buraya konu açmışsan gerçekten fazla önem veriyorsun
  • Onlar seni haketmiyor kardeşim.

• kardesim direk arkadasligini kes

• herkese karşı böyleyim ama.

• Değer vereceğin insan vardır,değer vermeyeceğin insan vardır.Umut ile arkadaşlığını direkt kes.Senin vereceğin değeri hakkedecek birilerini bul.Eğer bulamazsan da üzülme , böyle arkadaşların olacağına hiç olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonglife

2 olay anlatacağım şimdi ama anlatmadan önce
    şunları yazayım şimdi ben arkadaşlarımı kırmamak için çok ama çok dikkatli davranıyorum. lise 4'te okuyorum sınıftaydık.
    bir arkadaşım bana telefonunu verdi emanetti
    ( bahçede maç oynamaya gitti). sonra bir başka arkadaşım bu elimdeki emanet telefona bakmak istedi. direk çekti aldı elimden. bende hemen ondan aldım emanet olduğu için. ve ona inanın bu küçük ayrıntı için bir sürü açıklama yaptım. şu şekil; emanet
    telefon o yüzden veremem lütfen kusura bakma. eğer benim telefonum olsaydı direk verirdim biliyorsun.( bu kadar uzatıyorum işte sırf kırılmasın diye. ) her arkadaşıma karşı bu tavrı yürütmeye çalışıyordum. hep kırılmasınlar diye. şimdi ise onların bana karşı davranışlarını yazacağım. böyle çok değer verdiğim arkadaşların bana karşı davranış şekillerini
    yazacağım

hatta umut diye bir arkadaş : ben bu arkadaş'ada çok ama çok değer veriyordum.
    kırılmasın diye çok incelikler yapıyodum. ona çok iyilikler yapıyodum. mesela benim internet paketim var 100 mb. bilirsiniz ki youtube video izlemek çok mb yiyor. bu arkadaş video izlemek istedi onu bile verdim sırf kırılmasın diye. ondan sonra bu arkadaş sınıfta kalacaktı onun için hocayla konuşmaya gittik
    bende onun için stres yaptım. bunun gibi bir sürü olay şimdi bu iyilikleri yaptığım arkadaşlarımın bana karşı davranışını anlatacağım. yükarda anlattıgım umut arkadaşım şu davranışları
    bana sergiledi ;

ben bunla bir tarih belirledim sınıfta. 1 ay sonra
    beyazıt'a beraber gidip forma,ayakkabı alalım dedim. ve 1 ay boyunca hep bu günü bekledim. sonra son 10 gün kala bu başkasıyla gitmiş ve kendisine spor kıyafetleri felan almış. bana söz verdiği halde. bu beraber gittiği arkadaşı bana söyledi. Ben de gidip ona ayıp ettiğini söyledim. O beni hiç takmadı, açıklama dahi yapmadı.

Aynı arkadaş o benden telefonumu her istediğinde benim vermeme ben rağmen, ben ondan isteyince bana vermedi . kırılacağımı hiç düşünmeden, hayır deyip önüne döndü. ve başka zaman istedim o zaman da vermedi.

ve bunun gibi bir sürü olay var. Sonra düşünüyorum ben onlara gereğinden fazla mı değer veriyorum ?

Aynı hatayı bende yapıyordum, insanlara pislik gibi davrancaksın ki değer göresin, ve umursamıycaksın yoksa zararlı hep sen çıkıyorsun.

4S kuralı, aşktada, dostlukta da böyle...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hayat Bana Göre Değil
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fazla değer verme
  • herkese karşı böyleyim ama.

• Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz.(freud)

bak ne güzel demiş,doğru da demiş.İnsanlardan fazla kazık biri yiyen birisi olarak güven çok önemli.Kime güvenebilirsin,kaç kişiye? Veya güveninin sınırı nedir? Bence mutlu olmak istiyorsan ilk bunu belirlemelisin

• ikide bir herkese karşı böyleyim deme hayır demesini öğren bende senin gibiydim kimseyi kırmak istemezdim ama onlar yapardı yine yapacağını

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.