Şimdi Ara

insanlara fazla mı deger verıyorumm ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 olay anlatacağım şimdi ama anlatmadan önce
    şunları yazayım şimdi ben arkadaşlarımı kırmamak için çok ama çok dikkatli davranıyorum.

    ilk olay;

    lise 4'te okuyorum sınıftaydık.

    bir arkadaşım bana telefonunu verdi emanetti
    ( bahçede maç oynamaya gitti ). sonra bir başka arkadaşım bu elimdeki emanet telefona bakmak istedi. direk çekti aldı elimden. bende hemen ondan aldım emanet olduğu için. ve ona inanın bu küçük ayrıntı için bir sürü açıklama yaptım. şu şekil; emanet telefon o yüzden veremem lütfen kusura bakma, eğer benim telefonum olsaydı direk verirdim biliyorsun.( bu kadar uzatıyorum işte sırf kırılmasın diye. )

    her arkadaşıma karşı bu tavrı yürütmeye çalışıyordum. hep kırılmasınlar diye. şimdi ise onların bana karşı davranışlarını yazacağım. böyle çok değer verdiğim arkadaşların bana karşı davranış şekillerini
    yazacağım. bakın öyle sıradan değil yakın olduklarım. o değer verdiğim yakın olduklarım.

    hatta umut diye bir arkadaş : ben bu arkadaş'ada çok ama çok değer veriyordum.
    kırılmasın diye çok incelikler yapıyodum. ona çok iyilikler yapıyodum. mesela benim internet paketim var 100 mb. bilirsiniz ki youtube video izlemek çok mb yiyor. bu arkadaş video izlemek istedi onu bile verdim sırf kırılmasın diye. ondan sonra bu arkadaş sınıfta kalacaktı onun için hocayla konuşmaya gittik
    bende onun için stres yaptım. bunun gibi bir sürü olay şimdi bu iyilikleri yaptığım arkadaşımın bana karşı davranışını anlatacağım. yükarda anlattıgım umut arkadaşım şu davranışları
    bana sergiledi ;

    ben bunla bir tarih belirledim sınıfta. 1 ay sonra
    beyazıt'a beraber gidip forma,ayakkabı alalım dedim. ve 1 ay boyunca hep bu günü bekledim. sonra son 10 gün kala bu başkasıyla gitmiş ve kendisine spor kıyafetleri felan almış. bana söz verdiği halde. bu beraber gittiği arkadaşı bana söyledi. Ben de gidip ona ayıp ettiğini söyledim. O beni hiç takmadı, açıklama dahi yapmadı.

    Aynı arkadaş o benden telefonumu her istediğinde benim vermeme ben rağmen, ben ondan isteyince bana vermedi . kırılacağımı hiç düşünmeden, hayır deyip önüne döndü. ve başka zaman istedim o zaman da vermedi.

    bakın burda anlatmak istediğim benim ne kadar iyi olduğum değil. ben onlar kırılmasın diye bu kadar dikkat ederken onlar neden hiç dikkat etmedi, neden hiç kırılacağımı düşünmediler ?

    ve bunun gibi bir sürü olay var. Sonra düşünüyorum ben onlara gereğinden fazla mı değer veriyorum ?







  • Kesinlikle gereginden fazla deger veriyorsun, duygusalsin. Iyilik tabi ki yap, ama kendini fazla kaptirma ki sonra uzulmeyesin. Sonucta sadece arkadas onlar senin icin. Ki hata yapmissin. Dedigin arkadasin ben olsam yuzune bakmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayrakass

    Kesinlikle gereginden fazla deger veriyorsun, duygusalsin. Iyilik tabi ki yap, ama kendini fazla kaptirma ki sonra uzulmeyesin. Sonucta sadece arkadas onlar senin icin. Ki hata yapmissin. Dedigin arkadasin ben olsam yuzune bakmam.

    haklısın hocam :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilonglife

    quote:

    Orijinalden alıntı: ayrakass

    Kesinlikle gereginden fazla deger veriyorsun, duygusalsin. Iyilik tabi ki yap, ama kendini fazla kaptirma ki sonra uzulmeyesin. Sonucta sadece arkadas onlar senin icin. Ki hata yapmissin. Dedigin arkadasin ben olsam yuzune bakmam.

    haklısın hocam :(

    Kafana takma iyi dostlar bulacaksin sonucta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle söyleyeyim en basitinden. Arkadaşım benim internetimi istediğinde ona 100 MB kaldığını söylemem bile onun caymasına yeter. Çünkü karşılıklı empati kurabiliyoruz. Arkadaşın bundan tüm yönleriyle mahrum. DH ağızıyla nitelendirirsek de, çöp.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazla iyilik yapmayacaksın hayır demeyi bileceksin bir zamanlar ben de herkese iyi davranıp her dediklerini yapar olmuştum onlar bana vurur ben sesimi çıkarmadıkça daha çok vururlardı.alışkanlık haline getirdiler kantine gidip bana su alır mısına kadar gitti olay.ben onu da yapıyordum ama sonra artık hayır demeye başladım.hayır diye diye bu alışkanlıklarını uzun da sürse bıraktılar.
  • Ben de kırmak istemem ama belli bi yerden sonra hadlerini asiyorlar bende ona göre davraniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU SISTEM 8 BIN LIRA EDER MI
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daha tavsiye vermek isteyen oluras dinlerim :)

    çok teşekkür ederim görüş bildirenlere hepsini okuyorum.
  • uupupupupupupupup
  • Bende senin gibiydim herkes benim gibi dusunur saniyordum ama oyle degilmis binbir cesit insan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam lisede boyle davrandigin halde arkadaslarin oyleyse suc hem sende hemde onlarda fazla deger verme.Bir soz vardir deveye diken insana diken suyu yararmis nedense iyilik yapan kaybediyor. Lisedeki arkadaslik baskadir kardeslik gibidir en azindan bizim zamanimizda oyleydi ornek vereyim, birisi vardir ki hesabimiz ortakti,arada gelir bizde kalir hatta 8 gun dagda kamp bile yaptik kardesim olsa bu kadar olmaz.

    Unutmadan, iyilik yapan kaybetmez ama karsilik bulmazsa yipratir insani son senen sinava az kalmis hic birini kafana takma kendi,i yipratmaya degecek insanlar degilmis demekki sinavina hazirlan guzel bir bolume gir kendine yeni arkadas yeni cevre edin.O zaman daha detayli konusuruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pi10

    Hocam lisede boyle davrandigin halde arkadaslarin oyleyse suc hem sende hemde onlarda fazla deger verme.Bir soz vardir deveye diken insana diken suyu yararmis nedense iyilik yapan kaybediyor. Lisedeki arkadaslik baskadir kardeslik gibidir en azindan bizim zamanimizda oyleydi ornek vereyim, birisi vardir ki hesabimiz ortakti,arada gelir bizde kalir hatta 8 gun dagda kamp bile yaptik kardesim olsa bu kadar olmaz.

    Unutmadan, iyilik yapan kaybetmez ama karsilik bulmazsa yipratir insani son senen sinava az kalmis hic birini kafana takma kendi,i yipratmaya degecek insanlar degilmis demekki sinavina hazirlan guzel bir bolume gir kendine yeni arkadas yeni cevre edin.O zaman daha detayli konusuruz

    çok teşekkür ederim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayrakass

    Kesinlikle gereginden fazla deger veriyorsun, duygusalsin. Iyilik tabi ki yap, ama kendini fazla kaptirma ki sonra uzulmeyesin. Sonucta sadece arkadas onlar senin icin. Ki hata yapmissin. Dedigin arkadasin ben olsam yuzune bakmam.

    +1 Katılıyorum sana ,
    Kimseye fazla değer verme haketmiyorsa. Bir çok arkadaşım oldu ilkokul ,lise ,üniversite bir çok arkadaşım oldu .Arkadaşlarımı severim onlar için çok şey yaptım fedakarlıklar vesaire ama sonunda çok hüsrana uğradım. İnsan ders çıkarıyor yaşadıklarından .Biraz daha dikkat ediyor ilerde. Kısacası arkadaş seçimine dikkat et kimin dost kimin düşman ,çıkarcı ... ne halt çıkacağını bilemiyoruz.
  • yanlış kişilere değer vermişsin. emin ol bu yaptıklarını hak eden insanlarda var. arkadaşlarını güzel seçmeni öneririm
  • Kendin için yaşa, başkalarını önemseme demiyorum ama gerektiği kadar ve yerinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.