Şimdi Ara

Insanlar Sosyal Medya Hesabı Olmayanları Asosyal Zannediyor o_0 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 22 yaşındayım facebook instagram kullanmıyorum uzaylıyım :D

düz normal takipçi derdi olmayan insanlar hesabı kitleyip sadece tanıdıkları ekliyo öyle hem arkadaşları ne yapıyomuş biliyo hem arada story foto atarak kendini unutturmuyo. mesela üni kazandın farklı şehire gittin tatilde memlekete döndün story attın adamlar memlekette olduğunu görüyo isteyen burda mıydın sen bi buluşalım diye mesaj atıyo ama benim nerde olduğumu ne yaptığımı öğrenmesi için anca denk gelicek de benim memlekette olduğum gün arayacak beni ya da ben söylicem o gün geliyorum diye falan. ayrıca instadan muhabbet yürütüyolar kızdan hoşlandın ekledin story atmış storysine bişeyler yazıyosun yolluyosun.

100 takibe 100 takipçi takılıyolar işte. bunu bile yapamıyosan yıkık ve asosyalsindir ben ortaokuldayken facebook vardı o zamanlar yıkık olmadığım için 100 arkadaşı rahat yapmıştım istekleri de onlar atmıştı

• 3 yıldır bir tane bile sosyal medya hesabı kullanmıyor ve televizyon izlemiyorum. Arada televizyondan haberlere bakar kaparım. İzlediğim haber kanallarının da aşırı muhalif yada yandaş olmamasına dikkat ediyorum ama zor tabi. Genellikle ülke gündemi ve haberlerini internetten takip ederim.

Instagramı çok uzun süre kullandım en az 2-3 yıl filan ve bir çok sayfayı takip ediyordum. Arkadaşlarımdan tutun, siyasi sayfalara, game of thrones sayfasına ve askeri sanayi firmalarına kadar çoğu şeyi takip ederdim. Ama bir gün sildim komple ve bir ay boyunca hayatımda hiçbir şeyin eksilmediğini fark ettim. Sonra dedim ulan ben napıyormuşum o uygulamayla o kadar vakit geçiriyordum saçma sapan işler filan. Kendime kızdım daha erken kapatmadığım için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ülkemiz büyük bir oyun yeridir. Her sabah uyanınca, biraz isteksiz de olsak, hepimiz sahnenin bir yerinde, bizi çevreleyen büyük ve uzak dünyanın sevimli bir benzerini kurmak için toplanırız. Küçük topluluklar olarak, birbirimizden bağımsız davranarak ve birbirimizi seyrederek günlük oyunlarımıza başlarız."

• İnstagram Tinderın soft versiyonudur niye kullanayım ki? Kullanmam için sebep yok keko barzolar gibi arabamla foto mu çekeyim? Böyle düşecek kız düşmesin zaten biz eski usül reel den çözüyoruz işi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feveranbey

donanımhaber var pm leşiriz deseydiniz kızların hepsi ıslanırdı hocam
    2010 öncesi internet alemi geldi aklıma, öyle kolay gülen biri değilimdir ama fena güldüm

• ben uyuz oluyorum asıl bi metroya falan giriyosun ulan nere gidersen git her allahın kulunun elinde telefon düşmüyor genci de yaşlısı da Japonyayı absürd bulurum çünkü orda da öyle telefon bağımlısı herkes zombileşmek değilde nedir bu esas bu asosyalliktir 7/24 vücudundan ayırmıyorsun sıçmaya bile telefonla. normal yürürken telefon devamlı elde sanarsın herkes iş adamı sürekli mail kontrol ediyor yada araştırma görevlisi sürekli birşeyler okuyor makale falan ya da haber gündemi takip etme ihtiyacı duyurankeşke öyle olsa

her kekonun kezbanın elinde telefon gençlik zaten malın önde gideni ömrünü tüketiyor bu kodumun uygulamasında
    yaşadığını uygulamaya atmak yerine uygulamaya atmak için yaşayan embesil bi nesil türedi.
    insanlar iyice ruh hastası oldu harbi diyorum

bu felaket bişey ya Büyüklerimiz anneleremiz babalarımız tanıdığın herkes bağımlısı oldu iyice internetin sosyal medyanın cidden boktan bi durum sosyalleşmeyi öldürdü lan bu sosyal medya insanları iyice esir aldı. Dünya boku yedi yani şu aptal uygulamada elalem naptı netti diye izleyip herkesin hayatını öyle zannedenler ve depresyona giren milyonlar var.
    herkesin hayatı alttarafı bi uygulama için saatler harcayacak kadar ucuz olmak zorunda mı. Kafanı ilüzyondan kaldırın ve reel hayata odaklanın

şu kodumun internetini bilgi toplamak araştırmak yerine kendimizi sergilemek için oyuncak haline getirdik ki kaçınılmaz son "Ağ" içinde herşey var herşey bulabilirsin bu kaçınılmaz son gibiydi böyle olacağı ama faydalı olana odaklanıp odaklanamamak insanoğlunun kendi aptallığıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EE2524EE -- 10 Haziran 2020; 7:48:37 >

• Toplumun etiketlerine takılmayın. Eskiden olsa telefondan bilgisayardan başını kaldırmayan insanlar asosyal olarak tanımlanırdı. Şu an telefonla ilgilenmeyen insanlar asosyal olarak etiketleniyor, çünkü toplumun çoğu görev edinmiş gibi aralıksız sosyal medya taraması yapıyor.

Bende sosyal medya kullanmıyorum, kişisel verilerimi olabildiğince paylaşmamaya çalışıyorum. Platformları kullanmasamda bu platformlardan rahatsızım. Çekincem sadece bu platformların işçisi gibi bir şeyiz. Hizmet ücretsizse çalışan biziz verilerimizi hiç düşünmeden paylaşıyoruz. Cambridge Analityca olayından sonra düşünüyorum. 300+ like atınca facebook yapay zeka algoritması bizim siyasi cinsel tercihlerimize kadar bir profil oluşturuyor. Eşimizden daha iyi tanıdığını iddia ediyor doğru olduğundan eminim. Neden derseniz ;

Google reklam kişiselleştirme paneline girince gördümkü ben nelerden hoşlanıyorum , hobilerim , medeni halim ve ebeveyn olmadığım , okuduğum meslek , hangi oyunları oynarım biliyor. Çerezlerimi incelediğine göre beni anne babamdan iyi tanıyor demektir.

Mesela 5 yıl face kullandıysanız nelere tolerans gösterebilip nelere karşı sinir patlaması yaşıdığınızı ırkçı mısınız hümanist mi vs her şeyi tespit edebiliyor. Örnek olay çok araştırıp okusanız şaşıp kalırsınız.

Şunuda unutmayın internetten veri silinmiyor. Sil dediğinde sadece görünmez oluyor. Veri bankaları değerlenecej hiçbir şeyi silmez. Mesela toplumsal bir olayda öfkeli bir paylaşım yapıp vazgeçtiğin zaman bunu silersen sen arkadaşların vs göremez ancak senin kişilik profiline hassas olduğu konular olarak işleniyor.

Bunun sonuçları olacak. Abd hukukuna göre kişisel veri bir şahsi hak değil fikri mülkiyet hakkı Abd merkezli şirketler bunları satarak para kazanıyor. Bu kadar para bizim keyfimiz için harcanmıyor manipüle edilmeye müsait olduğumuzu düşünüyorum. Veya gündemimizi istedikleri gibi şekillendirebileceklerini sonuç olarak yarın bir seçim , önemli bir toplumsal olay vs olursa bu işin kazananı haber kanalları vs değil sosyal medya şirketlerine en çok parayı basan partiler oluşumlar kazanacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sosyallik çok yanlış tanımlanıyor. İnsan sosyal bir hayvan dolayısıyla iletişim halinde olmak zorunda. Televizyon izlemek bilgisayar oynamak hatta kendi kendine konuşmakta sosyalliktir. Toplumda dışarı çıkmayan kafeye gitmeyen asosyal olarak değerlendiriliyor. Hiç kapitalistlşkten bahsetmem ama bu kapitalizm dayatması, evde 1 liralık masrafa içeceğin sıcak çikolata kafede 10 lira.
    Unutmayın televizyon izlemek sosyalliktir, kitap okumak sosyalliktir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __caesar

+
    İnstagramini veya buraya bir fotografini atsana tipini gorelim.
    Nasil olsa ozel hayat diye bir sey yok herseyiniz afise.
    Not:İnstagram kullaniyorum.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.