Şimdi Ara

İnsanlar neden sorgulayamıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Müslümanlar diyor ki;Ben İslamın egemen olmadığı topraklarda doğsaydım,araştırıp,sorgulayıp yine müslüman olurdum.İslamın egemen olmadığı topraklarda doğsanız,zihniniz o toplumun değer yargılarına,inanışlarına göre şekillense kaçınız müslüman olacaktı.Biriniz olurdu,ikiniz olurdu,peki milyarlarcanız da müslüman olurmuydu?Olurdu mu diyorsunuz,bugün milyarlarca insan neden müslüman değil,neden birçok insan müslüman olmadan yeryüzünden göçüp gidiyor.Siz bu ölen insanlardan daha mı sorgulayıcı,araştırmacı bir yapıya sahipsiniz.Tam tersi,birçoğunuz biatçı,sorgulamayan,araştırmayan,atalarınızın dinine inanan ve bu din üzerinden diğer insanları cehenneme postalayan,onlara hakaretler eden kişilersiniz.Ne farkınız var sövüp,saydıklarınızdan.Seni bebekken budist bir aileye verselerdi,müslüman mı olacaktın yani,ya da hristiyan bir aileye verseler,araştırıp müslüman mı olacaktın,yoksa İslamı karşıtlığı yapan,İslamı eleştiren bir islamofobik mi olacaktın.Ben araştırıp müslüman olurdum mu diyorsun,sen müslüman oldun diyelim,o oldu,bu oldu,tüm yakınların,milyarlarca müslümanda araştırıp,sorgulayıp müslüman mı olacaktı yani.Bunun hiçbir gerçekliği,doğruluğu yok.Birçoğunuz müslüman olmayı bırak,İslam karşıtlığı yapacaktınız.Yalan söyleyip,gerçeklerin üzerini örtmeyiniz.
    Fantastik,kurgu bir örnek.Haçlı seferlerinin yapıldığı yıllarda,hristiyanların egemen olduğu bir toplumda doğduğunuzu varsayalım.Hristiyan olacak,haçlı ordusuna katılacak,müslümanlar üzerine akınlar düzenleyecektiniz,belki de bir müslüman kılıcıyla,bir müslüman okuyla ölecektiniz ve İslama göre azap görmek için sonsuz cehenneme postalanacaktınız.Neden atalarınızın dinini kabul edip,hristiyan olduğunuz için.Peki ya atalarının dinini kabul eden,sizi okuyla avlayan müslüman,o ise cennetle ödüllendirilecek.İkinizde atalarınızın dinini kabul etmiştiniz halbuki.Yer değişin,sen islamın egemen olduğu topraklarda doğ,islam ordularına katıl,seni öldüren de hristiyanlığın egemen olduğu topraklarda doğup,haçlı ordusuna katılsın.Sen okunla haçlı askerini öldür,o bu sefer cehenneme gidecek,sende ölürsen cennete gideceksin.Doğduğun toplumun egemen dini,senin nereye gideceğini belirliyor.Şimdi diyecekler ki,sen de İslamın egemen olduğu toplumda doğup,dinsiz oldun,ateist oldun.Ama fark şu,benim dinsiz olmamın nedeni bu anlattıklarım,bu düşündüklerim zaten.Bu farkındalığa,bu bilinç düzeyine ulaşmış,dinsiz biri farklı alternatif evrenlerde hep aynı düşünce de olur,aynı savı savunur.Ama sen dinci arkadaşım.Farklı alternatif kurmaca evrenlerde bugün ak dediğine kara,bugün gerçek dediğine yalan diyecektin.Ama sen diyorsun ki,ben dönerdim,ben gerçeği bulur yine müslüman olurdum.Sen olurdun diyelim,peki ya yakın dostların,akrabaların,arkadaşların,hepsi müslüman olurmuydu.Alternatif evrenlerin cehennemlik kafirleri,İslam karşıtları lütfen ortaya çıksın.
    Bir örnek daha:İslamın çıkış yıllarına gidelim.Beni kureyza yahudilerinin içinde olduğunuzu düşünelim,beni kureyza yahudilerinin içinde olsaydınız,müslüman olurmuydunuz ,yoksa museviliğin şekillendirdiği zihin yapınız yüzünden,musevi olmaya devam eder,islam ordusu tarafından kesilip,cehenneme mi postalanırdınız.
    Ya emevi ordularının akınlar düzenlediği Türk boyları içinde olsaydınız ne olurdu,emevi ordusu seni kesip,çocuğunu köle,eşini cariye yapsaydı.Senin ruhun İslama göre cehenneme postalanmış olacaktı.
    Din nesilden nesile aktarılan,topluca kabul edilen,araştırmadan,sorgulanmadan kabul edilebilen,bağımlık yapan bir kültürel değerdir.Atalar dinini eleştiren İslam da her din gibi atalar dini olmaktan kurtulamamıştır.
    Ayrıca şunu da söylemek gerekir.İslam mükemmel mi,yoksa mükemmel olduğuna inanılır mı?Bana göre mükemmel olduğuna inanılır,nedeni ise oldukça basit.İslam öteki dünyalara ait düşler satan,huzur,mutluluk veren,bağımlılık yapan kültürel bir değerdir.İslam bu kavramlarla insanları kendine bağımlı hale getirir.Mutlulukları,huzurlarını kaybetmek istemeyen insanlarda İslamın mükemmel olduğunu söyler,daha doğrusu buna inanırlar.Eğer bunu kabul etmezlerse,kendilerine mutluluk,huzur veren İslamı kaybedecekler,boşluğa düşeceklerdir,geceleri uykusuz kalacaklardır.Bu her insanın kaldırabileceği bir durum değildir,dinden çıkmakta bu nedenlerden dolayı kolay değildir.İslamda mesela bu huzur,mutluluk kaçıran sorulara,sorgulamalara vesvese denmiştir,bu şeytanın işi olarak görülmüştür.Vesvesenin avucuna düşmüş bir müslüman bundan kurtulmaya çalışır.Çünkü vesveseler mutluluk,huzur kaçırıcıdır.İslam hakkında ki ilk şok geçirdiğim zamanı anımsıyorum da,ne kadar zor geceydi benim için,yüreğim öyle bir daralmıştı ki,soluk alamıyordum,sabaha kadar ağladım,uyku tutmamıştı.Tanrı,yüreğime vuracağı mührün ilk damlasını o gün dökmüştü.Ben ne kadar dinde kalmaya çalışsam,bunun için farklı yollar arasam da,yüreğimde ki mühür daha da büyüdü.Araştırdıkça,sorguladıkça İslamdan her geçen gün daha da uzaklaştım,tüm o direncime rağmen.Yüreğime mühür vurulmuştu bir kere,ama zihnimde ki mühür de kalkmıştı.Belki de zihindeki mühür kalkınca,yüreğin mühürleniyordur.

• 35_izmirli_35 3 kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık olarak 4 yıllık bir süreç diyebilirim.Dinden çıkmam öyle kolay olmadı.Bir çıkış yolu arıyor,kendini kandırmaya çalışıyorsun,hani şu ünlü söz vardır ya gerçek İslam bu değil diye.İşte gerçek islam bu değil diyorsun,ama aklın,mantığında gerçek İslam tam olarakta bu diyor,sana güzelce açıklamalar yapıyor,söylediklerini temellendiriyor,felsefik çıkarımlarda bulunuyor,kendini daha fazla kandırma,bu gerçeği artık kabullen diyor.Aklın,mantığın,kuşkunun orduları ile huzur,mutluluğun orduları içinde savaşıyor,aklın,mantığın,kuşkunun ordularının,huzurun,mutluluğun kalesini almasını istemiyorsun,ama onlarda öyle bir kuşatıyor ki,en sonunda teslim olup,beyaz bayrağı çekiyor,boyun eğip,siz kazandınız diyorsun.Bu kuşatma sırasında,özellikle geceleri,kendinle başbaşa kalınca, uykusuz geceler geçiriyorsun,için daralıyor,yüreğin sıkışıyor,düşünmekten kafayı yiyecek duruma geliyorsun.Benim durumumda olanlara tek diyeceğim de şu olur,aklınıza,mantığınıza karşı koymayın,eninde sonunda,er ya da geç ona boyun eğiyorsunuz.Tabi şu da var,bu aşamaya gelebilmek için sorgulamaya meyilli bir yapıda da olmak gerekiyor.Çoğu insan bu aşamaya gelemez,çünkü sorgulamaya giden ilk adımı bile atmaz,atamaz,bu düşünsel savaş meydanına girmez.Dolayısıyla da kuşkularla,huzur,mutluluk kaçıran sorularla,düşüncelerle de karşı karşıya gelmez.Bu savaş meydanına girebilmek için seni birşeylerin tetiklemesi lazım,içine bir kurdun düşmesi lazım kısacası.O kurdu da kendini kandırıp,yenebilmek kolay bir iş değil.Direnirsin ama nereye kadar.

• Herkes sorgular. Sadece bazıları bunu çok hızlı yapar beyin böyle programlanmış en ideal en hızlı cevabı yazar bazen işe yarar bazen işe yaramaz kaset takmak gibidir bu. Yavaş yapanlar sorgulamış gibi görünür o kadar. Ek olarak beyin cevap veremeyeceği düşünceleri önüne koymaz mesela genellikle ölümden sonra hayatı düşünmeyiz bazıları düşünür çünkü altından kalkabilir. Yani tamamen başarmak veya başaramamak üzerine kurulmuş bir şey bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

Yaklaşık olarak 4 yıllık bir süreç diyebilirim.Dinden çıkmam öyle kolay olmadı.Bir çıkış yolu arıyor,kendini kandırmaya çalışıyorsun,hani şu ünlü söz vardır ya gerçek İslam bu değil diye.İşte gerçek islam bu değil diyorsun,ama aklın,mantığında gerçek İslam tam olarakta bu diyor,sana güzelce açıklamalar yapıyor,söylediklerini temellendiriyor,felsefik çıkarımlarda bulunuyor,kendini daha fazla kandırma,bu gerçeği artık kabullen diyor.Aklın,mantığın,kuşkunun orduları ile huzur,mutluluğun orduları içinde savaşıyor,aklın,mantığın,kuşkunun ordularının,huzurun,mutluluğun kalesini almasını istemiyorsun,ama onlarda öyle bir kuşatıyor ki,en sonunda teslim olup,beyaz bayrağı çekiyor,boyun eğip,siz kazandınız diyorsun.Bu kuşatma sırasında,özellikle geceleri,kendinle başbaşa kalınca, uykusuz geceler geçiriyorsun,için daralıyor,yüreğin sıkışıyor,düşünmekten kafayı yiyecek duruma geliyorsun.Benim durumumda olanlara tek diyeceğim de şu olur,aklınıza,mantığınıza karşı koymayın,eninde sonunda,er ya da geç ona boyun eğiyorsunuz.Tabi şu da var,bu aşamaya gelebilmek için sorgulamaya meyilli bir yapıda da olmak gerekiyor.Çoğu insan bu aşamaya gelemez,çünkü sorgulamaya giden ilk adımı bile atmaz,atamaz,bu düşünsel savaş meydanına girmez.Dolayısıyla da kuşkularla,huzur,mutluluk kaçıran sorularla,düşüncelerle de karşı karşıya gelmez.Bu savaş meydanına girebilmek için seni birşeylerin tetiklemesi lazım,içine bir kurdun düşmesi lazım kısacası.O kurdu da kendini kandırıp,yenebilmek kolay bir iş değil.Direnirsin ama nereye kadar.

islamdan çıktın küfür-müşrik bir dine girdin .. din degiştirdin kısacası -------> DİNSİZ DEGİLSİN DİNSİZ İNSAN YOKTUR

yanlış kurdugun bir cümle mesela

aklına karşı çıkma akıl soyut bir kavram kelimenin kökeni arabcadır ve bu bir fiildir halbuki sen bir nesne olarak kullanıyorsun ..

hep aynı klasik boş cümleleri kuruyonuz sorguluyorum artık komik geliyor ------> aklıma güveniyorum ve sorguluyorum

4 yıl önce çok mümin birimiydin degildin sadece kendini isimlendiriyordun müslümanım die ... çoğu insan gibi

normalde sorgulayan insan neden-sonuç ilişkisi bağlamında düşünen ve sonuca giden kişidir .. okuyorum çoğu sorgulamanızı sorgulamadan daha çok inkar argümanları ... vede sorguladıgınızı ZANNETTİĞİNİZ meseleleri bilmiyor olmanız ...

islam arabca bir kelime ANLAMINI BİLMİYORSUN ? KOMİK AMA BİR REALİTE

bunu bir kez daha hatırlatayım okuyanlara ; islam slm kökünden gelir huzur barış esenlik demektir . şu demek oluyor -----> İNSANIN mahlukla (agaclar-hayvanlar toprak nehirler denizler gece gündüz ile güneşle ayla GÖRDUGUN GÖRMEDGİN TÜM mahluk ile ) kendisiyle VE EN ÖNEMLİSİ yaradan hayat veren yöneten ALLAH TEALA ile BARIŞIK OLMASI SAVAS HALİNDE OLMAMASI demektir

yaratıcımız Allah teala ile barışık olmayan --------> tüm mahlukla nefsiyle kendiyle SAVAŞ HALİNDEDİR

BAK ÇOK ÖNEMLİ !!!! bu tanımlama çok önemli

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Demişsin ki,sen 4 yıl önce sen mümin değildin.Mümin olmak istesem zaten gider işid tarzı oluşumlara katılırım,Allahın indirdiği ile hükmeder,kafir olmaktan kurtulurdum,cihat ederdim.Sen Allahın indirdiği ile hükmediyor musun mesela cadence,yok.Anca burda çene çalıp,boş,anlamsız yorumlarınla kafa ütülüyorsun.Bu sorgulamalarım sonucunda ulaştığım sonuçlardan biri de bu oldu.İşid ve türevleri İslamı hakkıyla yaşamaya çalışan oluşumlardır.Sen bu sonuca ulaşmış birine müslüman ol dersen,o bunu işidçi ol diye anlar.Ama tabi orta yolcular için,bunun hiçbir önemi yok.Onlar gerçek İslam bu değil diyip,kendilerini kandırırlar,ne şiş yansın,ne kebab yansın derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 6 Ekim 2016; 13:23:10 >

Orijinalden alıntı: cadence1

quote:

bunu bir kez daha hatırlatayım okuyanlara ; islam slm kökünden gelir huzur barış esenlik demektir . şu demek oluyor -----> İNSANIN mahlukla (agaclar-hayvanlar toprak nehirler denizler gece gündüz ile güneşle ayla GÖRDUGUN GÖRMEDGİN TÜM mahluk ile ) kendisiyle VE EN ÖNEMLİSİ yaradan hayat veren yöneten ALLAH TEALA ile BARIŞIK OLMASI SAVAS HALİNDE OLMAMASI demektir

İslam tüm mahlukla barışık olmak demektir öyle mi?
    Peki Allahın emriyle nadir oğullarının hurmalıklarını neden kestirip,yaktınız.Ne istediniz zavallı hurma ağaçlarından.
    Mısırlı bir profun dediği gibi Kuran,İslam bir süpermarket gibidir.Ne ararsan bulursun bu dinin içinde.Ama hakkını vermek lazım,yüce yaratıcınız iyi bir siyasetçi,kendisiyle çelişmesine,kitabında birçok tutarsızlık bulunmasına rağmen.

İslam huzur,barış,esenlik demekmiş beyler.Peki neden bu esenlik dini savaşla yayıldı,halifeler neden birçok yeri fethetti?Neden bu fetihler sonucu insanlar sadece müslüman olmayıp,aynı zamanda da araplaştı,özbenliğini kaybetti.Neden bu din arap emperyalizmine hizmet ediyor.Yoksa bu din kendini kutsal ögelerle sağlama alan,gelecek eleştirileri kutsallığını,sonsuz bir gücü kullanarak engellemeye çalışan bir arap dini midir?İyi iş la gerçekten,bu dini Tanrı gönderdi diyip,sağa sola saldırıyorsun,ganimetlerine çöküyorsun,insanları köleleştiyorsun,kendi kültürünü,dilini başka toplumlara kabul ettiyorsun,insanlar araplaşıyor,araplaşmanın eşiğinden dönenler çocuklarına arapça adlar koyuyorlar,tüm bunları yapıyorsun ama aynı zamanda da diyorsun ki,İslam barış,esenlik,huzur demektir.Bu din sonsuz güçte ki yaratıcının dinidir diyor,insanları bir de cehennemle korkutuyorsun,gelecek eleştirilerin önünü böylece tıkamaya çalışıyorsun.Buna aldırmayan,eleştiren olursa da,onu fitne yaymak,hak düzeni bozmak gerekçesiyle öldürüyorsun.(Bakınız Turan Dursun)Bu İslam bir harika dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 6 Ekim 2016; 14:16:34 >

• Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    IQ seviyesi en dip bir kişinin anlayacagı bir yazı yazdım ... baq işte bunu anlatmaya calıştım -----> inkar argümanı ANLAMAK İSTEMEMEK BAHANELER ÜRETMEK GÖRMEZDEN GELMEK YOK SAYMAK

sen hani sorguluyordun sen sorgulamıyorsun ki kör bir bağnazlıkla inkar ediyorsun yazdıklarımı

1 tane örnek vereyim .. nickname in ile ilgili avatar resmin

http://www.kuranmeali.org/kuran/rad-suresi/

rad -----> gök gürültüsü demektir . sistemin önemli eserlerinden yani ayetlerinden biridir .. ayet arabca eser demektir .. ve sure isimlerinden biridir . kuran içinde yasadıgımız madde ve metafizik sistemin ismidir kitap ----> yazılım

bu sureyi anlamaya calışarak defalarca oku .. NASIL DÜŞÜNMEN FIKIH ETMEN AKLETMEN GEREKTİĞİNİ ANLATIYOR ÖRNEKLERLE .. verilen bir örnekte ; rad yani gökgürültüsü

sure KİTABIN AYETLERİDİR BUNLAR şeklinde başlıyor .. yani kitab içinde yasadıgımız sistem evren veya kainat dediğiniz şey bir yazılım ile inşa olmuş ... ayette bu sistem yani kitab içindeki eserler dir

akletmek arabca bir kelimedir . köken anlamı olaylar olgular nesneler arasında neden-sonuç ilişkisi kurup birbirine baglama cıkarımlar yapmak demektir . bilim dediğiniz bilginin üretilme metodu gözlem deney sonuç tekrarlanabilirlik

1.ayette --> kuran ilk olarak muhammed as nuzul oldugu için ... rabbinden sana HAK nuzul oldu ... velakin insanların ekserisi çoğunluğu HAKKA vahyedilenlere GÜVENMİYORLAR

HAK ---> GERCEKLİK BATIL OLMAYAN HAKİKAT demek

insanoğlunun 1400 yıl öncesinden yine farkı yok yine çoğu insan güvenmiyor bu ülkede yasayanların çoğunluğuda dahil buna malesef ..

2. ayet sistemin eserlerinden örnek veriyor ve sen GÖRÜYORSUN Kİ -----> SEMAVAT YÜKSELTİLMİŞ YILDIZLAR YUKARDA GÜNEŞ AY BOYUN EĞMİŞ BİR HESABA GÖRE HAREKET ETMEKTE . VE SEMAVATIN DİREKSİZ OLDUGUNU GÖRÜYORSUN VEYA DİREKLERİNİ GÖREMİYORSUN ..

bunları her insan görür demi sende görüyorsun ki bir yazılım programlamayla bir tasarımla birer dişli gibi çalışmaktalar ki yılların günlerin hesabını yapabilmenin sebebi bu zaten .. rabbimiz buyuruyor ki BU İŞLER YÖNETİLMEKSİZİN OLMAZ ... ÖRNEGİN AÇ YOUTUBE İZLE MEGA FABRİKALAR DA ford mustang nasıl üretiliyor ? benzeri bir yönetim içinde yaşadıgımız sistemde de olmak ZORUNDA .. sen hiç güneşin batıdan dogdugunu gördün mü ? gibi

3. ayette toprak yeryüzü yayılmış yeryüzünde nehirler sıradağlar çifterli ekinler oluşturulmuş --> sende görüyorsun .. bakma ineğin trene baktıgı gibi ---> GÖR-NAZAR ET ----> GÖRMEK AKLETMEKTİR

gece gündüze örtülüyor birbirini takip ediyor gündüz oluyor aydınlık oluyor çalışıyorsun gece oluyor dinleniyorsun ..

bunlar ---> tefekkür edenler için İŞARETLERDİR AYETLERDİR ESERLERDİR .

4 TE BİRBİRİNE KOMŞU TOPRAK PARCALARI TARLALAR KITALAR VARDIR HERBİRİNDE AYRI EKİNLER GIDALAR YETİŞİR VE aynı suyla sulanırlar . birinin YENMESİ diğerine göre daha HOŞTUR tad görüntü kokusu bakımından

bunlar sıradan şeyler degil leyn bu bildiğin bir tasarım yazılım programlama ---> akleden bir toplum için işarettir bunlar
    insanın istifade ettiği yararlandı sayamayacagı nimetler bunlar ve bunların hiç birini insan yapmadı varetmedi

http://www.kuranmeali.org/13/rad_suresi/12.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

gelelim gök gürültüsüne

Size şimşeği korku ve ümit için gösteren ve (yağmur) yüklü bulutları inşa eden (düzenleyen) O' dur.

http://www.kuranmeali.org/13/rad_suresi/13.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

DOLAYISIYLA BOŞVER İŞDİ X Y Z Yİ vahye kurana tabi ol ... insanlara tabi olursan saparsın boşver hacıyı hocayı turandursunu aliyi veliyi ... kuran oku düşün

• quote:

IQ seviyesi en dip bir kişinin anlayacagı bir yazı yazdım ... baq işte bunu anlatmaya calıştım -----> inkar argümanı ANLAMAK İSTEMEMEK BAHANELER ÜRETMEK GÖRMEZDEN GELMEK YOK SAYMAK

sen hani sorguluyordun sen sorgulamıyorsun ki kör bir bağnazlıkla inkar ediyorsun yazdıklarımı

1 tane örnek vereyim .. nickname in ile ilgili avatar resmin

http://www.kuranmeali.org/kuran/rad-suresi/

rad -----> gök gürültüsü demektir . sistemin önemli eserlerinden yani ayetlerinden biridir .. ayet arabca eser demektir .. ve sure isimlerinden biridir . kuran içinde yasadıgımız madde ve metafizik sistemin ismidir kitap ----> yazılım

bu sureyi anlamaya calışarak defalarca oku .. NASIL DÜŞÜNMEN FIKIH ETMEN AKLETMEN GEREKTİĞİNİ ANLATIYOR ÖRNEKLERLE .. verilen bir örnekte ; rad yani gökgürültüsü

sure KİTABIN AYETLERİDİR BUNLAR şeklinde başlıyor .. yani kitab içinde yasadıgımız sistem evren veya kainat dediğiniz şey bir yazılım ile inşa olmuş ... ayette bu sistem yani kitab içindeki eserler dir

akletmek arabca bir kelimedir . köken anlamı olaylar olgular nesneler arasında neden-sonuç ilişkisi kurup birbirine baglama cıkarımlar yapmak demektir . bilim dediğiniz bilginin üretilme metodu gözlem deney sonuç tekrarlanabilirlik

1.ayette --> kuran ilk olarak muhammed as nuzul oldugu için ... rabbinden sana HAK nuzul oldu ... velakin insanların ekserisi çoğunluğu HAKKA vahyedilenlere GÜVENMİYORLAR

HAK ---> GERCEKLİK BATIL OLMAYAN HAKİKAT demek

insanoğlunun 1400 yıl öncesinden yine farkı yok yine çoğu insan güvenmiyor bu ülkede yasayanların çoğunluğuda dahil buna malesef ..

2. ayet sistemin eserlerinden örnek veriyor ve sen GÖRÜYORSUN Kİ -----> SEMAVAT YÜKSELTİLMİŞ YILDIZLAR YUKARDA GÜNEŞ AY BOYUN EĞMİŞ BİR HESABA GÖRE HAREKET ETMEKTE . VE SEMAVATIN DİREKSİZ OLDUGUNU GÖRÜYORSUN VEYA DİREKLERİNİ GÖREMİYORSUN ..

bunları her insan görür demi sende görüyorsun ki bir yazılım programlamayla bir tasarımla birer dişli gibi çalışmaktalar ki yılların günlerin hesabını yapabilmenin sebebi bu zaten .. rabbimiz buyuruyor ki BU İŞLER YÖNETİLMEKSİZİN OLMAZ ... ÖRNEGİN AÇ YOUTUBE İZLE MEGA FABRİKALAR DA ford mustang nasıl üretiliyor ? benzeri bir yönetim içinde yaşadıgımız sistemde de olmak ZORUNDA .. sen hiç güneşin batıdan dogdugunu gördün mü ? gibi

3. ayette toprak yeryüzü yayılmış yeryüzünde nehirler sıradağlar çifterli ekinler oluşturulmuş --> sende görüyorsun .. bakma ineğin trene baktıgı gibi ---> GÖR-NAZAR ET ----> GÖRMEK AKLETMEKTİR

gece gündüze örtülüyor birbirini takip ediyor gündüz oluyor aydınlık oluyor çalışıyorsun gece oluyor dinleniyorsun ..

bunlar ---> tefekkür edenler için İŞARETLERDİR AYETLERDİR ESERLERDİR .

4 TE BİRBİRİNE KOMŞU TOPRAK PARCALARI TARLALAR KITALAR VARDIR HERBİRİNDE AYRI EKİNLER GIDALAR YETİŞİR VE aynı suyla sulanırlar . birinin YENMESİ diğerine göre daha HOŞTUR tad görüntü kokusu bakımından

bunlar sıradan şeyler degil leyn bu bildiğin bir tasarım yazılım programlama ---> akleden bir toplum için işarettir bunlar
    insanın istifade ettiği yararlandı sayamayacagı nimetler bunlar ve bunların hiç birini insan yapmadı varetmedi

http://www.kuranmeali.org/13/rad_suresi/12.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

gelelim gök gürültüsüne

Size şimşeği korku ve ümit için gösteren ve (yağmur) yüklü bulutları inşa eden (düzenleyen) O' dur.

http://www.kuranmeali.org/13/rad_suresi/13.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

DOLAYISIYLA BOŞVER İŞDİ X Y Z Yİ vahye kurana tabi ol ... insanlara tabi olursan saparsın boşver hacıyı hocayı turandursunu aliyi veliyi ... kuran oku düşün

Yağmur yağıyor,gök gürlüyor.öyleyse İslam gerçektir,İslamın Tanrısı vardır demek kadar saçma birşey olabilir mi,bu nasıl bir mantıktır.Depremler oluyor,hortumlar çıkıyor,tsunamiler oluyor,evler,ağaçlar kökünden sökülüyor,volkanlar patlıyor,yerleşim yerleri yerle bir oluyor,gök gürlerken,şimşekler çakarken,birisinin kafasına yıldırım düşüyor,öyleyse İslamın Allahı yok,İslam gerçek değildir.Sen konuyu sürekli saptırıp,İslamın tutarsızlıklarını,çelişkilerini görmezden gelen,saçmalayan birisin.Bu dediklerinle İslamın gerçek olduğunu,İslamın yaratıcısının varlığını kanıtlayamazsın.Rabbim bizim için yağmur yağdırıyor,sana şükürler olsun Tanrım.Afrikada susuzluktan ölen insanlar için neden yağmur yağdırmıyor,yoksa yağmur yağdıracak,bulutları oluşturamıyor mu Tanrın.Şimdi bunu aç gözlü insanlara bağlayıp,afrikayı sömürüyorlar deme de.Çöle hiç yağmur yağmıyorsa,kurak bir yere az yağmur yağıyorsa,bu o yerin,o yerin iklim yapısından kaynaklanır,İyi gülüyorum ama ben buna ya.

Allahın olmadığının bir kanıtı;İnsanlara,onları yapılarına zarar veren katil hortum.Ama gök gürlemesi yine de önemli,Allahın varlığını kanıtlıyor.Ama gök gürlerken,şimşekler çakarken kafanıza yıldırım düşerse,düşünceniz değişebilir,ya da değişmez,çünkü kızarmış olursunuz.

Bak bu teyzemizin ve amcamızın inekleri yıldırım düşmesi sonucu telef olmuş.Bak sen şu Allahın işine.

İslamcı modunu açalım;
    Allah o yıldırımı sizi sınamak için düşürdü.Mikaile emretti,mikailde bunu uyguladı.Bakalım bu yaşlı çifte yardım edecek miniz,etmeyecek misiniz diye sınamakta Yüce Allahımız sizleri.

Yağmur Allahın varlığının kanıtı değil mi,doğanın canlanmasına neden oluyor ya hani.Fıstık ağacını bilir misin sen ?Eğer dolu yağarsa o yıl,fıstık ağaçlarının fıstık veren gözleri mahvoluyor.Bu nedenle de ürün o yıl oldukça düşük oluyor,bu da haliyle fıstık satanlar için iyi olmuyor.Yağmur Allahın varlığının,dolu ise yokluğunun kanıtıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 6 Ekim 2016; 15:32:27 >

• Sorgulamis beyinler, boyle bir konu aciyorsa ve altina meseleyi dine, Allah a baglayan yorumlar yaziyorsa.. Sorgulamayanlar bence daha akilli bir is ediyorlar..

o inekleri kim yarattı ? Allah teala bu yaşlı çiftimizin emrine kim verdi ? Allah teala
    helak eden hayat veren ölümü yaradan kim ? Allah teala

bu olay ibretliktir .. bu zarardan sonra aynı ineklerden bu yaşlı çiftimize hediye eden işadamını yaratan ona imkan veren kim ? yine rabbimiz ALLAH TEALA

tekrar bu yaşlı çiftimizi güldüren kim ?

senin evinin direği senin rızkının kaynagı İNEKLER degildir . onları sana boyun eğdiren bir nimet olarak bahşeden Allahtır .. bunu unutursak rabbimiz hatırlatır örnekteki gibi .. ve sonra şöyle demeliyiz

ey rabbimiz bize verdiğin nimetleri kendimizden bildik bu nimetlerin bizi beslediğini ayakta tuttugunu zannettik . OYSAKİ bize gecimlik nimetler veren rızık veren sensin seni unuttuk HATAMIZDAN BİZİ BAĞIŞLA MERHAMET ET .

dünyevi metalara ilah gibi sarılırsan o nimetleri vereni unutursan bu bir hatadır ve karşılık görürsün bu hayattada .. programlama bu şekilde

hortumları neyle acıklarsan açıkla rüzgarlarda Allahın emriyle hareket eder .. ölçülenmiş takdir edilmiş bir programın içinde ...

dönüp kendine bakacaksın nerde hata yaptım ..

• quote:

bir örnek paylaşmışın hayatın içinde yaşadıgımız gözlemlediğimiz vakalar .. kuran işte bu sistemi ve içinde yasanmışlıkları anlatıyor

o inekleri kim yarattı ? Allah teala bu yaşlı çiftimizin emrine kim verdi ? Allah teala

bu olay ibretliktir .. bu zarardan sonra aynı ineklerden bu yaşlı çiftimize hediye eden işadamını yaratan ona imkan veren kim ? yine rabbimiz ALLAH TEALA

senin evinin direği senin rızkının kaynagı İNEKLER degildir . onları sana boyun eğdiren bir nimet olarak bahşeden Allahtır .. bunu unutursak rabbimiz hatırlatır örnekteki gibi .. ve sonra şöyle demeliyiz

ey rabbimiz bize verdiğin nimetleri kendimizden bildik bu nimetlerin bizi beslediğini ayakta tuttugunu zannettik . OYSAKİ bize gecimlik nimetler veren rızık veren sensin seni unuttuk HATAMIZDAN BİZİ BAĞIŞLA MERHAMET ET .

dünyevi metalara ilah gibi sarılırsan o nimetleri vereni unutursan bu bir hatadır ve karşılık görürsün bu hayattada .. programlama bu şekilde

hortumları neyle acıklarsan açıkla rüzgarlarda Allahın emriyle hareket eder .. ölçülenmiş takdir edilmiş bir programın içinde ...

Japonya da şiddetli depremler oluyor.Ama japonya teknolojiyi kullanarak,depremlerden fazla zarar görmüyor.

İslamcı mod açık;

Depremler oluyor,çünkü Allah japonyanın gelişmesini istiyor.Japonlar bu zor durumdan kurtuluruz diye düşünüyorlar ve teknolojik gelişmelere imza atıyorlar.

Denizde kum,İslamcıda bahane bitmez.

/>

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cadence1 kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 6 Ekim 2016; 16:55:54 >
    Sabrına hayran olmamak elde değil

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Sabrına hayran olmamak elde değil

Bugün sabırlıyım nedense

quote:

bir örnek paylaşmışın hayatın içinde yaşadıgımız gözlemlediğimiz vakalar .. kuran işte bu sistemi ve içinde yasanmışlıkları anlatıyor

Japonya da şiddetli depremler oluyor.Ama japonya teknolojiyi kullanarak,depremlerden fazla zarar görmüyor.

İslamcı mod açık;

Depremler oluyor,çünkü Allah japonyanın gelişmesini istiyor.Japonlar bu zor durumdan kurtuluruz diye düşünüyorlar ve teknolojik gelişmelere imza atıyorlar.

/>

sen bir çocuksun . yazı tarzından yazı ruhundan belli ne kadan sabırlıyım seni kaale alıp cevab yazıyorum bir umudum var belki öğüt alırsın .. ebeveynin bile bu iyiliği sana yapmamıştır senle ilgilenmiyorlar galiba .. öyle görünüyor

kuranda dioki ehlinizi arkadas dost aile yakınlarınızı yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun .

depremlerle ilgili örnek veriyorsun . japonlar depremleri önleyebiliyor mu hayır

japonyanın bir ada devleti oldugunu biliyon mu ? ve çoğu evin betonerme olmadıgını ? tsunami ile o ülke cok kısa bir sürede helak edebilecegini biliyormusun

depremler oluyor bu sistemin içinde önemli bir olgu .. kuranın surelerinden biri zilzal suresi zelzele demek .. bu sureyide oku 6 ayet kısa okumuyorsun ve sürekli olumsuz örneklerle itiraz ediyorsun önyargılarını terket

ne yapabilirsin sular yükseldiğinde denizi kirletmeyecen adada . insanların başına gelenler hep yaptıkları sebebiyledir . insanların yaptıkları sebebiyle karada ve denizde fesad çıkar buda programlamanın bir parcası ... ne kara nede deniz insana ait degildir her istediğini yapamaz .

• quote:

quote:

quote:

İslamcı mod açık;

/>

sen bir çocuksun . yazı tarzından yazı ruhundan belli ne kadan sabırlıyım seni kaale alıp cevab yazıyorum bir umudum var belki öğüt alırsın .. ebeveynin bile bu iyiliği sana yapmamıştır senle ilgilenmiyorlar galiba .. öyle görünüyor

kuranda dioki ehlinizi arkadas dost aile yakınlarınızı yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun .

depremlerle ilgili örnek veriyorsun . japonlar depremleri önleyebiliyor mu hayır

japonyanın bir ada devleti oldugunu biliyon mu ? ve çoğu evin betonerme olmadıgını ? tsunami ile o ülke cok kısa bir sürede helak edebilecegini biliyormusun

depremler oluyor bu sistemin içinde önemli bir olgu .. kuranın surelerinden biri zilzal suresi zelzele demek .. bu sureyide oku 6 ayet kısa okumuyorsun ve sürekli olumsuz örneklerle itiraz ediyorsun önyargılarını terket

ne yapabilirsin sular yükseldiğinde denizi kirletmeyecen adada . insanların başına gelenler hep yaptıkları sebebiyledir . insanların yaptıkları sebebiyle karada ve denizde fesad çıkar buda programlamanın bir parcası ... ne kara nede deniz insana ait degildir her istediğini yapamaz .

Yaşım 25.Ad hominem yapma ;) Birde denizi kirletme,doğayı kirletme demişsin,ne alakaysa artık.Doğaya insanın zararı var,ama doğada ki her kusuru da insana yükleyemezsin,kendini haklı çıkarmak için.Afrikada susuzluktan ölen insanların nedeni de insanlar değil herhalde.Nerdeyse,bir göktaşı çarpması sonucu,yok olan dinozorları bile insanlara bağlayacaksın.Sen gerçeklerin üzerini örten bir fanatiksin.Gerçi tsunamiyi,depremi bir helak aracı olarak gören birine ne anlatacaksın ki.
    Bir insan kendisiyle bu kadar mı çelişir abi.Doğayı canlandıran yağmuru Allahın varlığına kanıt olarak göstereceksin,sonra insanların ölümüne neden olan,düzen bozan,insanların yapılarını yıkan tsunamiyi de Allahın varlığına bir kanıt olarak göstereceksin.Bunu Allahın gazabı olarak nitelendireceksin.Hem seven,hem döven Allah sana göre.Dövmesi de,sevmesi de Allahın varlığına bir kanıt.Bu nasıl bir mantıktır,bu nasıl bir saçmalıktır.İnsanın doğa karşısında ki çaresizliğini sakın hayali bir yaratıcının bir zaferi olarak görüp,kendini gülünç bir duruma düşürme.Biz de sana zaten insan çok güçlü bir varlık,doğa olaylarına karşı kendini %100 koruyor,hiç zarar görmüyor demedik.Senin amacın,ulaşmak istediğin sonuç ne?Hoş depremden ürettikleri teknoloji sayesinde zarar görmeyenlerde var yani.

Yağmur yağdırarak sevgisini gösteren,ama tsunami yaratarak,insanlara acı veren,onların düzenlerini bozan Allahının gazabından kurtulmuş japonlar,burda yaratıcına gol mü atmış oluyor şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 6 Ekim 2016; 17:42:13 >

• Asıl sorgulamayan insan dinsiz olur.

beyler ben bunu böyle böyle araştırdım. artık ateistim yehuu diye diyaloglara giriyodurlar kesin
    belki sorgulayınca, bir elit birine dönüşme havasınada giriyo olabilirler tabi

Orijinalden alıntı: Baba92

bu sorgulayanlar kesin arkadaş ortamlarında

beyler ben bunu böyle böyle araştırdım. artık ateistim yehuu diye diyaloglara giriyodurlar kesin
    belki sorgulayınca, bir elit birine dönüşme havasınada giriyo olabilirler tabi

insan sorguladığı için bilinmezlikler ortaya çıkar bir takım cahil kesim bundan rahatsız olur
    çünkü onlara göre her şeyin devası allahtır muminin silahı duadır

sence
    inanmayan neye göre inanmıyorsa ?
    o zamanda yaşamamışsın ,görmemişsin buna rağmen kesin olmaz ,olamaz nasıl diyebiliyorsun ?
    evrim olayına gelince sonsuz tesadüfi mucizelere inanıyorsun da bir karıncanın konuşamayacağına nasıl karar verebiliyorsun ?
    Allah dilese dünya bile konuşur ,maddecilik ile din anlatılamaz
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.