Şimdi Ara

İnsanlar neden Albüm alır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merak ettiğitim konu şu arkadaşlar mesela bu Justin Bieber yeni bir albüm çıkarmış Purpose diye sanırım ve bu albümdeki şarkıları youtubeda paylaşmış yani internette var insanlar neden internetten telefonuna indirip dinlemiyorda illa albüm cdsi alıyor içinden başka şeylerdemi çıkıyor ses kalitesi dahamı iyi oluyor neden? Zaten devir telefon tablet devri kim uğraşacak cd ile anlamış değilim henüz Türkiye'de yok instagramda twitterde bazen görüyorum gelsede bir an önce alsak vs gibisinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebigmen -- 20 Kasım 2015; 7:09:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cd den önce sorgulaman gereken başka şeyler var. Mesela insanlar neden justin dinler.

• Emeğe saygı,korsana hayır diye bi zırva var.

• Bence de saçma Spotify premium kullanıyorum arabada dinlemek için de aux kablosuyla bağlıyorum kalite süper her şarkı da var

• Genellikle ses kalitesi daha iyi.
    Müzisyene para kazandırmış oluyorsun.
    Koleksiyon yapabiliyorsun.
    Beleşçilik iyi değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Steven Stifler

quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Genellikle ses kalitesi daha iyi.
    Müzisyene para kazandırmış oluyorsun.
    Koleksiyon yapabiliyorsun.
    Beleşçilik iyi değil

Blok

Bu benim için bir şeref

• Zengin zuppelere sor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: it kopuk

Zengin zuppelere sor

O kadar pahalımı oluyor ki bu albümler hocam Türkiye'ye gelse en fazla 25 lira gibi bir fiyatta olur bence

• Grubuna olan bağlılığını ve saygısını göstermek için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Albümün tadı çok başka. Kapağı açıyorsun, takıyorsun cdyi. Şarkı sözlerine bakıyorsun, fotoğraflar vs. En önemlisi de aldıktan yıllar sonra onu açıp tekrar dinlemek. Müthiş bir şey. Ben albüm almaya 5-6 sene önce başladım. Sonra işi biraz abarttım. Evde aynı albüm olmasına rağmen tekrar tekrar alıyorum. Bazılarını jelatini açılmamış şekilde saklıyorum. Çünkü ileride çok değerli olacaklar benim için. Bir de arabada falan dinlemek için alıyorum. Bazı albümlerden evde 3-4 tane var. :D

• Benim albüm alma sebebim korsan olmaması değil, çünkü internette paylaşımı öne geçilemeyecek olduğu farkedilmesine binaen günümüzde şarkıları belirli ortamlarda sanatçılar kendileri paylaşıyor , ki bu sanatçılar sen spotify ve youtubetan bu şarkıları dinlediğin sürece yine para kazanıyolar, bu sayede albümünü almayıp indirip dinleyeceklerden de kazanç sağlayarak daha çok kâr elde ediyor bile olabilirler. Fakat biz insanlar bazı eşyalarımıza çok büyük anlamlar yükleriz çünkü bizim için değerli zamanlarda yaşadığımız olaylardan izler taşır veya biz o izleri o eşyanın üzerine yükleriz çünkü o olayla bir ilgisi vardır. Albüm alma işi de belki gençliğinde yaşadığın olaylardan izler taşıyabilir veya albümünü aldığın kişiyi çok sevdiğin için sende çok özel bir yeri olabilir ve bunu koleksiyon olarak saklamanın ayrı bir özelliği kesinlikle vardır. Senin için çok değerli olan bir albüm olduğundan dolayı ona 20tl vermişsin 60-70 tl vermişsin pek de önemsemezsin çünkü senin gözünde paha biçilemez olabilir.

• bir plak al birde elvis presley albümü. sonra gel aynı soruyu bir daha sor

İnsanlar neden Albüm alır?
  • mesela ben itunestan david guetta nın bir albümünü almıştım hala duruyo ses kalitesi daha iyi + olarak kendimi yapımcıya borçlu hissediyorum eğerki android tabletimde bir uygulama indircem ilk önce ilk izlenim videolarına bakıyorum sonra apk indiriyrum baktım gerçekten güzel ve iyi yapımcıya katkıda bulunmak için satın alıyorum
  • Sanatcıyı seviyorsan alırsın dediğin Purpose adlı albümü Türkiye'ye gelince alcam ben mesela

• Sarkiciya destek olmak icin bu neden insanlar steamden single player oyun alir gibi dusunebilirsin.

Saygılar...

• Sanatciyla görüştügünde imzalatacak birseyler olmus oluyor.

• Onun tadı başka. Sevdiğin grubun orjinal albümünü elinde tutmak, içindeki küçük kitapçığı vb. incelemek güzel bir his. Ayrıca ses kalitesi daha iyi dediğin gibi ama bu bir sebep değil çünkü aynı kalitede internette de bulunuyor. Hem ileride çocuğuna torununa bırakabileceğin bir şey sonuçta. Sanatçıya destek için demeyeceğim çünkü 2. el kovalıyorum ben

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.