Şimdi Ara

İnsanın karakterinde çevresi ne kadar önemlidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsan ana rahmine düştüğü andan itibaren çevresi önemlidir. Annesinin duyguları, yedikleri ve arkadaşları bunların hepsi bizim karakterimizi belirleyen küçük detaylardır.

Doğduğumuzdan sonra çevremiz nasıl bir yerde büyüdüğümüz, arkadaşlarımız, ebeveynlerimizin tutumu bizim karakterlerimizde büyük rol oynar. Hatta ebeveynlerimiz çok ileride giderek bize kendi seçimlerini benimsetirler.

Benim merak ettiğim ise bize küçük yaşlarda dayatılan bu düşüncelerin ve karakterimizin ne kadar değiştirilebileceği ?

• Gercekten kisiligi oturmus bir insanin karakteri ne olursa olsun degismez diye dusunuyorum. Ama kisiligi tam olarak oturmamis bir insanin karakteri ortama gore sekilden sekile girer, tecrubeyle sabit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çevresi çok önemli

• Mesela çocuğun çok korumacı ebeveynleri varsa, bardağı düşürünce azarlanirsa , yanlış bir sey söyleyince azarlanirsa çekingen bir kişi olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

Mesela çocuğun çok korumacı ebeveynleri varsa, bardağı düşürünce azarlanirsa , yanlış bir sey söyleyince azarlanirsa çekingen bir kişi olabilir.

Onu bende biliyorum ama karakteri ilerde değişir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

quote:

Mesela çocuğun çok korumacı ebeveynleri varsa, bardağı düşürünce azarlanirsa , yanlış bir sey söyleyince azarlanirsa çekingen bir kişi olabilir.

Onu bende biliyorum ama karakteri ilerde değişir mi ?

Ömrümüz boyunca sinir devreleri oluşuyor. Hepsini çöpe atip yeni bir karakterimiz olamaz. Ancak çevrenin etkisiyle yeni sinir bağlantıları oluşabiliyor, o yüzden değişir bence.

• quote:

Olabilir diyoruz kesin bir sey soyleyemeyiz bence.

Mesela cocuk annesini cok seviyorsa ve karakteri oturduktan sonra atiyorum daha sonra annesinin yanlis bir davranista bulundugunu gorduyse cocuk annesine karsi gard alabilir.

Sen cocuguna karsi surekli odev yap dersen cocuk bunu iki sekilde algilayabilir
    1. Annem benim hayatimi kendi ciziyor, ozgur olamayacagim
    2. Annem dogru soyluyor, ders calismaliyim

Yani kisinin direk cevresinin soylediginden cok cevresini nasil yorumladigi daha etkili bence.

Yani her sey kisinin kendinde bitiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.