Şimdi Ara

İnsanın evrim yolculuğu-2: Neydik, ne olduk? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
2
Favori
6.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • classf2re kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarinin tamami zirva ve kendi sorularina kendin cevap vermissin hem de kendi varsayimlarinla. Artik su aptalliktan kurtulun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: classf2re

    Madem o kadar çok biliyorsunuz ikisi de atomlardan oluşmasına rağmen canlı ve cansız arasındaki farkı akıl ve mantık düzleminde açıklayın da biz de görelim ne kadar bildiğinizi ?
    Senin kuranın bu soruyu açıklıyor mu? Lafı evirip çevirmeden söyle.
  • pspoor P kullanıcısına yanıt
    Boş konuşmaktan başka bir fikrin varsa buyur meydan senin. Ama laf kalabılığı yapacaksan insanların vaktini çalma.
  • [Baştan yazmakta yarar var: Evrime inanmam. Sadece dini inancım dolayısıyla değil.. Benim "sonuc"um bu. Burada yazacağım bilgiyide bu "sonuc"un süsü gibi değerlendirebilirsiniz]



    Kur'an'da geçer; Allah insanı yaratacağını meleklere söylediğinde melekler "yeryüzünde kan dökecek, bozgunculuk çıkaracak bir varlık mı yaratacaksın?" diye cevap veriyorlar. Allah'ta "sizin bilmediğinizi ben bilirim" diyor.. Bunu meal olarak okuduğumda hiç farketmedigim bir şey vardı, ona da yanlış hatırlamıyorsam Elmalılı'nın tefsirinde rastladım daha sonra. Şöyle diyordu tefsirde;

    "Melekler gibi ibadet için yaratılmış varlıklar, henüz daha varolmamış insan ırkı için, daha en başından neden böyle bir itirazda bulunuyorlar? Bir ihtimal bunun şöyle bir nedeni olabilir; Dünyada daha önceden yaratılmış, yaşamış ve yeryüzünden silinmiş insana benzeyen varlıklar bulunmuş olabilir.. Bu ırk, vahşi ve kan dökücü bir ırk olarak yaşantılarını sürdürmüşse, melekler onlara benzer bir varlık olan "insan" ırkı içinde öyle bir şey düşünmüş olabilirler.."



    Bana kalırsa zekice bir yorum..



    Not: Evrime inananın birinin Kur'an ve tefsirlerini, inanmayanlarında tüm evrim teorilerini okumamasının saçma olduğunu düşünüyorum.. Iki türlüsüde sadece vicdanlarını rahatlatıyor sonuçta. Geri kalan hiç kimseyede bi faydalarının olacağını sanmıyorum..





  • sadrag S kullanıcısına yanıt
    Dünyada insanlardan önce cinler hüküm sürmüştür. Cinler de insanlar gibi nefs yani benlik sahibi oldukları için melekler onları kast ediyor olabilir.

    Ben şahsen evrimin tek hücreden insana yani bütün canlıların tek atadan olduğu kısmına katılmıyorum. Teorinin içinde tabi ki de akla uygun kısımlar var. Ancak daha geçenlerde bulunan yılan fosili, daha önce bulunan eğreti otu fosili vs bu tek hücreden insana kısmını çürütüyor. Çürüyen bir Teorinin ya kendini revize etmesi ya da yanlış kabul edilmesi gerekir.
  • evrim'e inanmiyorum sacma diyor. ardindan da cin diyor, melek diyor. sonra gel de bu adamlari ciddiye al. inanilmaz.
  • düşünsenize evrim geçiriyoruz ama kuşlar gibi uçmak için organ geliştirmiyoruz. Veya balıklar gibi suda nefes alamıyoruz. Madem ilk atalarımız su canlısı idi niye su altında nefes almak gibi eşsiz bir yeteneği bıraktık en veya niye kanat çıkartmadık. madem mükemmelleşiyoruz. en iyisi olsaydı buna kim hangi hücre karar verdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_prince60

    düşünsenize evrim geçiriyoruz ama kuşlar gibi uçmak için organ geliştirmiyoruz. Veya balıklar gibi suda nefes alamıyoruz. Madem ilk atalarımız su canlısı idi niye su altında nefes almak gibi eşsiz bir yeteneği bıraktık en veya niye kanat çıkartmadık. madem mükemmelleşiyoruz. en iyisi olsaydı buna kim hangi hücre karar verdi.
    "madem mükemmelleşiyoruz." Bilmemek ayıp değil, ilgin varsa git konuyla ilgili akademik kitap, makale falan oku gözünü seveyim, sonra eleştirini yaparsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 28 Aralık 2018; 22:51:41 >
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    geçenlerde bi kaç tane röntgen çekindim fazla radyasyon aldım herhalde ki kanatlarım çıktı. tesadüf işte napıcan.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_prince60

    geçenlerde bi kaç tane röntgen çekindim fazla radyasyon aldım herhalde ki kanatlarım çıktı. tesadüf işte napıcan.
    Tomografiye gir, ha gayret, nasıl olsa hiçbir mutasyona uğramıyorsun. Biraz daha fazla doz alırsan peygamberini görürsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 28 Aralık 2018; 23:28:56 >
  • evdeki hurdaları hurdaya verecektim depoya indim ne göreyim hurdalar robota dönüşmüş. çok uzun zaman bekleyince demek ki böyle oluyor.

  • tostumm kullanıcısına yanıt
    evdeki hurdaları hurdaya verecektim depoya indim ne göreyim hurdalar robota dönüşmüş. çok uzun zaman bekleyince demek ki böyle oluyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Tomografiye gir, ha gayret, nasıl olsa hiçbir mutasyona uğramıyorsun. Biraz daha fazla doz alırsan peygamberini görürsün.

    Alıntıları Göster
    tomografiye girsem solungaçlarım çıkar mı acep. donanımı biz seçebiliyormuyuz. yoksa akışına bırakmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    maşallah derken size göre Allah yok tu hani.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.