Şimdi Ara

insan uyurken hapşırabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uyurken Hapşırmak Mümkün Mü?

Uyurken hapşırmak mümkündür, ancak daha az yaygındır. Uyku sırasında vücudun bazı refleksleri, örneğin hapşırma refleksi, bastırılır. Ancak bazı durumlarda, uyku sırasında hapşırma tetiklenebilir.

Uyurken Hapşırmanın Nedenleri:

• Alerjenler: Toz akarları, evcil hayvan tüyü ve polen gibi alerjenler, uyku sırasında hapşırmaya neden olabilir.
    • Soğuk Hava: Soğuk hava burun geçişlerini tahriş edebilir ve hapşırmaya yol açabilir.
    • Burun Tıkanıklığı: Burun tıkanıklığı, uyurken nefes almayı zorlaştırarak hapşırmaya neden olabilir.
    • Sinüs Enfeksiyonları: Sinüs enfeksiyonları, burun ve sinüslerde iltihaplanmaya neden olarak uyku sırasında hapşırmaya yol açabilir.

Uyurken Hapşırmak Tehlikeli Mi?

Uyurken hapşırmak genellikle zararlı değildir. Ancak bazı durumlarda, apne veya kalp hastalığı gibi sağlık sorunları olan kişiler için tehlikeli olabilir.

Uyurken Hapşırmayı Önlemek:

Uyurken hapşırmayı önlemek için???????????

• Yatak Odanızı Alerjenlerden Arındırın: Yatak odanızda toz akarlarını, evcil hayvan tüyünü ve poleni azaltın.
    • Uyumadan Önce Burun Spreyi Kullanın: Burun spreyi, burun geçişlerini açabilir ve uyku sırasında hapşırmayı önleyebilir.
    • Sıcak Banyo Yapın: Sıcak banyo, burun geçişlerini açarak hapşırmayı azaltabilir.
    • Yüksek Yastık Kullanın: Yüksek yastıklar, burun geçişlerini açarak nefes almayı kolaylaştırabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hapsirsan bile uyanirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyurken sıçabildiğine göre....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerdir gece geç saatte yatarım, öksüren aksıran duydum ama hapşıranına hiç rast gelmedim. Kalkar kalkmaz hapşıran var ama. Sanırım hapşırma reflekse bağlı bir hareket. Derince nefes almak gerek ve uyurken nefes alışveriş tempomuz yavaşlıyor, yatar pozisyonda zaten hapşıramazsınız, genziniz acır. Denemek serbest. Ayrıca rüzgara karşı işer gibi sümüğü de suratınıza yiyebilürsünüz
  • uyurken hapşırmak diye bir şey yoktur vücut uyumaya hazırlandığı vakit uyku gereği metabolizması hareket halinde olmadığı için kalp ve solunum haricinde diğer organlar uyanık değildir bu söz konusu merak konunuzu anlamış değilim normal hayatta uyanıkken hapşırsa ne olur hapşırmasa ne olur senin için bir anlamı veya mantığı yok öylesine açılmış bir konuda ıslık gifi koyarak hava yapıyorsunuz
  • Uyurken hapşırmak mümkün değil. Çünkü hapşırmak istemli yapılan bir harekettir otomatik değildir. Eğer uyurken hapşırmamıza neden bir durum olursa önce uyanır sonra hapşırırız.
  • Bu gün oldu ya bana hapşırdım uyandım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİGARA SİZİ RAHATLATIYOR MU?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Uyurken sıçabildiğine göre....

:)+isemek

• Gozumuz kapaliyken hapsirirsak gozumuz yerinden firlar onun icin hapsirirken uyaniriz

• Bende polen alerjisi var, marttan mayısa kadar hapşırık krizlerim bitmez. Hiç uyurken hapşırmadım ama çok kez uykuda hapşırığım geldi ve bunu fark edip uyandım. Uyanıp hapşırdığım çok oldu. Yani 2sn gözlerimi açarım, hapşırıp gene uyurum. Sağa sola sıçrayan sümüklerin icabına sabah bakarım.
  • Hiç yaşamadım öyle bir durum, sanmıyorum
  • ben birkere yaşadım ve çok kötü bir durumdu ancak tabi bikaç saniyede gelişen bi olay önce uyanıp sonra hapşırıyosun ama tabi bunu anlayamıosun bile
  • hapşırmadım, hapşırdıysam da hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

Gozumuz kapaliyken hapsirirsak gozumuz yerinden firlar onun icin hapsirirken uyaniriz

Hapşırırken zaten gözlerimizi refleks olarak kapatmaz mıyız?
  • gayette okuyor,bkri de demis ki istemli yapılam bisidir hapşırmak.. tovbe yarabbim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.