Şimdi Ara

insan sevgisiyle hayvan sevgisi arasında fark var mıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu şu demekte olmuyormu ogluyla iletişim kurmayan biri hayvandan farksız bir durumda degil midir.

• insanları tanıdıkca hayvanlara daha çok seviyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

insanları tanıdıkca hayvanlara daha çok seviyorum

gerçekten haklısın.
  • İnsanlar daha çıkarcı, hayvanlar daha sadıktır. İnsanların yaptıkları kötülükleri hayvanlar bile yapmaz.
  • Bence en büyük fark birisindeki sevginin karşılıklı ve çıkara dayalı olması , ötekinin ise karşılıksız ve beklentisiz olmasıdır.
  • beklentisiz olan hayvanınki olsa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda

beklentisiz olan hayvanınki olsa gerek.

http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=1091222794754&ref=share

• quote:

quote:

gerçekten haklısın.

AYNENNNNNNNNNNNNNNNN
  • İnsanlardan kasıt nedir ki? Her insan ayrı bir dünyadır ama ben özellikle anneleri, çocukları ve yaşlıları bir de unutmadan engellileri çok severim. Onlar benim için ayrı bir noktadadırlar, onlar için elimden gelen her fedakarlığı yapabilirim. Yetişkin insanlara gelince hakikaten çok değerli insanlar da var onların değerini anlamamız için yaratılmış olan insanlar da var. Unutmadan belirtmeliyim ki, bence asıl olan insandır; geriye kalan canlılar feridir. Hayvan sevgisi olabilir hem de çok olabilir ama sokak köpekleri için gözyaşı dökenler acaba İstanbul'da "sokak çocuğu" olarak tabir edilen yardıma muhtaçlar için ne yapıyor, merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi döküntü -- 13 Nisan 2009; 0:40:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

İnsanlardan kasıt nedir ki? Her insan ayrı bir dünyadır ama ben özellikle anneleri, çocukları ve yaşlıları bir de unutmadan engellileri çok severim. Onlar benim için ayrı bir noktadadırlar, onlar için elimden gelen her fedakarlığı yapabilirim. Yetişkin insanlara gelince hakikaten çok değerli insanlar da var onların değerini anlamamız için yaratılmış olan insanlar da var. Unutmadan belirtmeliyim ki, bence asıl olan insandır; geriye kalan canlılar feridir. Hayvan sevgisi olabilir hem de çok olabilir ama sokak köpekleri için gözyaşı dökenler acaba İstanbul'da "sokak çocuğu" olarak tabir edilen yardıma muhtaçlar için ne yapıyor, merak ediyorum..

Arkadaşım tabiki haklısın buda ayrı bir fikir işte ben orda insanların hayvanlardan zararlı olduklarını açıklamak istedim buda şuanki savaşların geçim sıkıntılarının günde işlenen cinayetlerin vs.. tüm şeylerin ürünü olan insanoğluna ince bi sitemdi benim yorumum yoksaki tabiki katılıyorum sanada.

• Hocam size atfen yazmadım, genel olarak kişisel görüşlerim bu yazıyı yazarken kimseyi eleştirmek niyetinde değildim. Saygılar..
  • quote:

ben fark göremiyorum yaz siz.

bu şu demekte olmuyormu ogluyla iletişim kurmayan biri hayvandan farksız bir durumda degil midir.

bir insana zarar veren her zaman diğer insan yani doğamız böyle..menfaatcıyız,2yüzlüyüz,nankörüz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ertungaa

quote:

ben fark göremiyorum yaz siz.

bir insana zarar veren her zaman diğer insan yani doğamız böyle..menfaatcıyız,2yüzlüyüz,nankörüz..

'İnsanoğlu çiğ süt emmiştir.' Ne derin manası olan bir atasözüdür burda tekerrür ediyor.
  • quote:

ben hayvanların sevgisinin karşılıksız olduğunu düşünmüyorum. bizim sevgi olarak algıladığımız bütün hayvan davranışlarının altında çıkar ilişkisi yatar. mesela köpeklerin sahibini koruma içgüdüsü ve kedilerin uyuma, kaşınma için sahiplerine gösterdiği sevgi aslında hep çıkar ilişkisine dayalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::cc::

quote:

ben hayvanların sevgisinin karşılıksız olduğunu düşünmüyorum. bizim sevgi olarak algıladığımız bütün hayvan davranışlarının altında çıkar ilişkisi yatar. mesela köpeklerin sahibini koruma içgüdüsü ve kedilerin uyuma, kaşınma için sahiplerine gösterdiği sevgi aslında hep çıkar ilişkisine dayalıdır.

Çıkardan kastımız maddiyat anlamında bir menfaat idi para için sahibini satan köpek yada parasız kaldığın için seni terk eden bir kedi gördünmü?

• quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

quote:

Çıkardan kastımız maddiyat anlamında bir menfaat idi para için sahibini satan köpek yada parasız kaldığın için seni terk eden bir kedi gördünmü?

Sonuçta karşılıksız diyebilir miyiz? Ben diyemem açıkçası. Çıkarın ne olduğu önemli değil.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

quote:

Sonuçta karşılıksız diyebilir miyiz? Ben diyemem açıkçası. Çıkarın ne olduğu önemli değil.

sevgi kelimesinden çıkar kelimesini çıkara bilirsen haklısın yurarıda link'i tekrar veriyorum sence karşılık arayan varmı o video da

• dünyadaki canlıların en temizi insandır.ama yine en piside insandır.en duygusal yaratık insan ama en vahşi olan da gene insan.
    insan sevgisi veya insan nefreti ,başkalarından yediğimiz kazıklara,zulümlere,haksızlıklara yada onlardan faydalanışımıza göre değişiyor.
    sevgi ve nefret.bazılarını bir kaşık suda boğmak isterken , bazılarının iki damla göz yaşına içimiz burkulur.
  • quote:

Tartışmasız
  • quote:

sevgi kelimesinden çıkar kelimesini çıkara bilirsen haklısın yurarıda link'i tekrar veriyorum sence karşılık arayan varmı o video da

Her sevgide çıkar yoktur ama yine de çıkara dayalı yapmacık sevgiler çoktur. O yüzden sözlerinize yeni bir anlam kazandırayım: ()
    "Sevgi kelimesinden çıkar kelimesini çıkar çıkarabilirsen!"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.