< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D285547 -- 25 Şubat 2019; 12:9:21 > |
Bildirim
İnsan kalitesindeki düşüş sizi de rahatsız ediyor mu ? EDIT - 1650 OY
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D285547 -- 25 Şubat 2019; 12:9:21 > |
Beni rahatsız eden şey laubaliliğin ve sahteliğin sevilmesi.Mesela kibar insanlar yerine her lafa atlayan,herkese laf sokan,küfür eden insanlar daha çok sevilir.
|
insan kalitesinde değişen bir şey yok, sadece sosyal medya insanları daha iyi tanımamızı sağladı
|
Herkes bir şeyler kanıtlama, birilerini ezme derdinde.
* Instagram, Facebook gibi saçma platformlarda fazla takipçin yoksa bunlara göre aşağılıksın, kafalarında ne kuruyorlarsa artık takipçin az ise kendilerince seni eziklemeye çalışıyorlar, zavallılar hayatın bu sosyal medya ağlarından ibaret olduğunu zannediyor. Sadece yakın arkadaşlarının ve ailenin seni takip ettiği, senin de onları takip ettiğin bir Instagram hesabı, bu örümcek kafalılar için eziklik göstergesi, onlar gibi bütün gün takipçi kovalaman gerek. * Herkes başkası gibi olmaya çalışıyor, hepsi kafelerden konum etiketi ile hikaye atıyor, hepsi gittiği yerlerden konum etiketi ile hikaye atıyor, yedikleri yemeği paylaşıyorlar, aldıkları kıyafeti paylaşıyorlar, hepsi fabrikadan yeni çıkmış özel üretim robotlar gibi, tüm gün durmadan birilerini kendilerince ''çatlatmak, kıskandırmak'' için oradan oraya gidip zengin gözükmek için anlamsız hikayeler paylaşıyorlar, bir mekanda kahvaltı yapınca boy boy fotoğraf çekilip, özellikle masadaki yemekleri kadraja alıp fotoğraf atıyorlar, insan gibi oturup kahvelerini içmek, arkadaşlarıyla muhabbet etmek yerine içeceğinin fotoğrafını çekip, arkadaşlarını da etiketleyip konum etiketi ile hikaye atıp ''bakın biz neler yapıyoruz siz kudurun hahahah'' demeye çalışıyorlar, zavallılık içinde boğuluyorlar. * Hormonlar herkesin zihnini ele geçirmiş, hiç kimse sağlıklı düşünemiyor, teknoloji çağında olmamıza rağmen insanlar M.Ö dönemdekinden bile daha fazla ilkel içgüdüleri ile hareket ediyor; Dünyanın merkezi kadınlar olmuş, her yerde yarı çıplak kadın fotoğrafları, her kızın vücudunu açıp saçması, erkeklerin beyinleri ile düşünememesi, önlerine gelen kıza yürümeleri, kızların kendilerini çok affedersiniz açık saçık fotoğraflar ile satışa çıkartması, yürüyenler arasından en zengin olanları seçip beğenip alması, daha sonra ise bunu inkar etmeleri, zihinsel kabiliyetlerini kaybetmiş erkeklerin şaklabanlık yapmaları, bir kız onları önemsesin diye şekilden şekile girmeleri. * Kadınların dünyanın merkezi olması, erkeklerin her daim arka plana atılması; gerek iş kazalarında, gerek cinayetlerde erkeklerin daha fazla ölmesine rağmen bunları haber değerinin olmaması, fakat tokat yiyen bir kadının günlerce yayınlanması, nafaka rezilliği, kadınların istediği erkeğe iftira atıp ''Kadın beyanı esastır'' zırvasına sırtını dayayıp birisinin hayatını mahvedebilme özgürlüğü. Binlerce erkek iş kazalarında ölürken, işsiz erkekler nafaka ödeyip bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, dandik mekanların bayan eleman araması yüzünden gençlerimiz işsiz gezip okul okumaya çalışırken hala ''bayan değil kadın'' tartışması yapılması. Şeyma Subaşı gibi rezil kişiliklerin medyamızı işgal etmesi, ön plana çıkarılması, Onedio gibi erkek düşmanı, cinsiyetçi platformlar tarafından manipülasyon yapılması. |
Bu milletin zaten kalitesi aynıydı ama teknolojinin gelişmesiyle daha da anlamış olduk. Mesela ben şu tipleri uzaktan görsem bile çok rahatsız oluyorum;
-Elinde tesbihli magandalar -Apaçi/keko tipliler -Laiklik elden gidiyeah diyen dedenin tipindekiler -Yiyip içmekten şişmiş amaçsız kapalı teyzeler... Arapları zaten saymıyorum onlar bu topraklara ait değil. Ülke bunlardan kurtulsa çok rahatlayacak. |
ciddi cevap yazacaktım,konuyu açanı görünce ironik bi şekilde güldüm ve vazgeçtim
|
Abi gercekten insanlara bazen isim dustugu oluyor cok basit isteklerde bulundugum oluyor. Efor harcamadan bile yapabilir iki tik tik misali ona bile borclu sayiyorlar benim icin 3 tl harcasa onu bana karsi silah olarak kullaniyorlar hepsini yasadim ama midem bulaniyor insanlarida kovamiyorsun ayni mahalledesin birsey olsa onlar sana sen onlara yardim ediceksin atamiyorsunda
|
Hocam çok doğru bir tespit yapmışsınız. Toplu taşımaya biniyorum. Lan, lun konuşan tipler var hep. Adama cevap versem kavga çıkacak
|
Öyle insanlarla karşılaşıldığında çok kolay sindirebilirsin öyle insanları ezmesi ve susturması çok kolay bir iki basit soruna bakar aslında tabi bu yine insan kalitesindeki düşüşü değiştirmiyor :)
|
Bende tam aksine insanlara cok kibar davraniyorum benimde cevremde oyle insanlar var ama bu sefer oyle yapsam onlardan farkim kalmayacak insanlara kendimi sevdiremicegim gerci zorunda degilim ama insan iyi hissetmek ister benimde arkadasim yok solo takilirim ama insanlari ezmeye calismak pek hosuma gitmiyor yoksa onume geleni sinek gibi ezerim gerekirse utandiririm bile ama napalim
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|