Şimdi Ara

insan gözü kaç fps? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
17.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SystemApps

aSLINA BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDA FARKLAR VARDIR.
    mesela insan gözü için 25 30fps demek saçmalıktan öte değildir.Kesinlikle çok daha fazla hızda bir sensöre sahibizAncak bu gördüklerimizi algılama konusunda işler değişir.Yani gördüğümüzün algılanması o kdar hızlı değil.Örneğin yüzünüze bir top geldiğini farkeder ve refleksel hareket yaparız ama onun top olduğunu belki o anda anlayamayız.25fps gibi komik rakamlar olsaydı o top kafamızda patlardı.

hem napacan bu sorunun cevabını objektifmi bakıyorsun gözüne göre

24 fps filmlerde de kameraya gelen topu görürsün ama top olup olmadığını farketmemen olası. 24 25 fpsler göz için düşük değil, hatta biri çıkıp araştırırsa muhtemelen bulacağı değer 24 olacak.

• Arkadaşlar bende HDR açık kaldı kapatamıyorum ne yapmam lazım? Format atsam geçer mi? Ya da gözümü yan yatırsam?

(gerçekten açık kaldı ışık gözümü rahatsız ediyor)
  • benim göz normal hızda 60 fps. Slowmotion modda 1200 fpsye kadar yavaşlatabiliyorum zamanı.
  • göz 24 fps kadar düşük değildir kesinlikle. zaten fps mantığıyla da çalıştığını sanmıyorum. yine de öyle olsaydı ve 24 fps olsaydı, 24 fpsden sonraki görüntüdeki değişimi fark edemezdik ama fark edebiliyoruz. mesela 24 fps de hafif kasarken, 30 fps de biraz daha iyi, 40-50-60 seviyesine çıktığında ise son derece akıcı oluyor oyunlar.
  • VSYNC açık olsun yoksa görüntü kaymaları yaşamayın.yok 24fps yok 1080p
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

İnsan gozunun fps sabit degil ve herkeste farklidir fail bi konu zaten fps goz icin gecerli bi terim degil. fail ustune fail.error.gif

cevap geldi sonunda.

fps olarak sorarsan en iyi goren pilotlar 90 fps altinda gozleri rahatsiz oluyormus. az cok kac fps gordugunu oyun oynarken bakarsan fark edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojan01

VSYNC açık olsun yoksa görüntü kaymaları yaşamayın.yok 24fps yok 1080p

imzadan kaydırmasnlar ayağını dikkat et
  • demeye kalmadı güncel kuralları gözden geçirmeliyim
  • soruyu sorma amacım 50 hz olan bir florasan lambanın yanıp yanıp söndüğünü göremiyoruz ya ondan sordum
  • Frapsa baktığımda 666 Fps olduğunu gördüm.Ve aklıma gelen ilk şey bu olmuştu
     insan gözü kaç fps?
  • bak lan eskiden bunları tartışıyoduk eğlence çıkıyordu şimdiki konu dışına bakıyorumda arada hiç ilgimi çekmiyor
  • 24 fps sadece algılama diye biliyorum. Akıcılık olarak 60 fps ye kadar yükselmiyor mu?
  • akıcılığın 24 fps civarında bozulma sebebi daha çok oyun üreticileriyle alakalı. yaptıkları bazı efektler düşük fps'de (24-60 arası) görüntüde bulanmaya sebep oluyor.

bir de frame'ler arasındaki süre eşit değilse yani saniye'de 25 frame geliyor ama bunlardan kimisinin arasında 5 ms, kimisinin arasında da 20 ms gibi zaman farkları olursa o zaman göz tırmalıyor. bunun en tipik örneğini farklı driver kullandığında gördüm, fps azalmıştı ama daha akıcı görüntü elde ediyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla benim 1920*1080 ultra ayarlarda 40 50 fps alıyorum (frapsle ölçüldü)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir_sahin_38

quote:

Orijinalden alıntı: mhmt.dp

quote:

Orijinalden alıntı: mhmt.dp

fps nasıl okunuyo. telefon açıp göz doktoruna sorcam

ciddiyim biri fps'nin nasıl okunduğunu söylesin

Frame Per Second

Frame Per Second = Freym Pör Sekınd = Fi Pi EsFrame Per Second = Freym Pör Sekınd = Fi Pi Es
  • quote:

Orijinalden alıntı: Typov

quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

0-3 yaş 380p 23 fps

7-10 yaş 480p 23 fps

15-20 yaş 576p 24 fps

20-25 yaş 720p 24 fps

25 yaş ve üzeri 1080p 24 fps

70 den sonra 3gp ye düşüyormuş

güldürdün
  • 24fps sabittir, oyunlar 24fps+ ise oyunda kasma olmaz ama 23fps olursa olur. eğer gözümüz 30fps olsaydı mesela 29 fps de olan oyunu donuk görücektik. filmlerde de 25. fps olayları olur. Örnek: Fight Club, Matrix. Birde sihirbazlarda 25.kare(fps) olayı vardır, el çabukluğuna bağlı bi olay bu da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

0-3 yaş 380p 23 fps

7-10 yaş 480p 23 fps

15-20 yaş 576p 24 fps

20-25 yaş 720p 24 fps

25 yaş ve üzeri 1080p 24 fps

Şaka mı bu abi? Hişt, diablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheogorath

Frapsa baktığımda 666 Fps olduğunu gördüm.Ve aklıma gelen ilk şey bu olmuştu
     insan gözü kaç fps?

Allahım ben neler yazmışım Kuzen yazmış onu kuzen..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.