Şimdi Ara

insan gözü kaç fps? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
17.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • normalde 60 FPS falan ama sis atınca çok kasıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: NintendoWiiXbox

quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

Yapılan bir araştırmaya göre frame per second insanlarda yokmuş. Sadece pc terimiymiş. Sanki gözümüsüzün önünde framemi oynuyor beyin bedava

insan gözü kaç fps?

• farps ile 30 fps fraps yokken 50-100 civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

1920*1050
    16x AA
    Tam ekran
    50 fps görüyorum şahitlerim var.

ben eyefinity yaptım dehşet oldu ama bazen fps 35lere düşebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

vsync kapalıyken daha iyi FPS alıyorum ben. Bi de texture pack kurdum. Cillop gibi oldu.

DirectX kacta alıyon panpa ben 11 de enson 60 fps aldım 1920x800 guruntunun ust tarafı sıyah cıkıyor bırde bu normalmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

0-3 yaş 380p 23 fps

7-10 yaş 480p 23 fps

15-20 yaş 576p 24 fps

20-25 yaş 720p 24 fps

25 yaş ve üzeri 1080p 24 fps

DVDRip kalitesi diye biliyordum ben 20-25 yaşı.
  • bütün ayarlar fullde evdeyken min 150 falan, dışarıdayken min 70 fps görüyorum.
  • beyler bıraz once fraps ıle olctum 23 fps ye kadar dustu gece gorusunde
  • Overclock yaptım 150 fps
  • aSLINA BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDA FARKLAR VARDIR.
    mesela insan gözü için 25 30fps demek saçmalıktan öte değildir.Kesinlikle çok daha fazla hızda bir sensöre sahibizAncak bu gördüklerimizi algılama konusunda işler değişir.Yani gördüğümüzün algılanması o kdar hızlı değil.Örneğin yüzünüze bir top geldiğini farkeder ve refleksel hareket yaparız ama onun top olduğunu belki o anda anlayamayız.25fps gibi komik rakamlar olsaydı o top kafamızda patlardı.

hem napacan bu sorunun cevabını objektifmi bakıyorsun gözüne göre
  • 60 fps görüş 2 ms(milisaniye) tepkime süresine sahiptir ...Ayrıca gözlük takarak bu oranı iki katı artırabiliriz sanırım
  • klasik bir "insan gözü kaç fps?" konusuna hoş geldiniz.

bu ve "insan hafızası kaç gb?" konusunu ayda bir düzenli olarak açmak için para mı alıyorsunuz siz?
  • 60 sonra görüntüde kırılmalar yaşandığı için ben 30 civarında sabitledim.
  • en basit örnek

elinizi gözünüsün önüne getirip, hızlıca sağa sola sallayın.... %20si tek kare olacaktır, demekki belli bi fps değeri var gözümüzün
  • quote:

Orijinalden alıntı: soneday

en basit örnek

elinizi gözünüsün önüne getirip, hızlıca sağa sola sallayın.... %20si tek kare olacaktır, demekki belli bi fps değeri var gözümüzün

hepsini tek karede görüyor olman bütün kareleri aynı anda algılıyor olmandan ibaret.Yani aslında mesele elini salladığında o gördüğün görüntünün salladığın alan içerisinde tek bir cisim veya kare gibi gözrükmesi aslında bize insanın ne kadar hızlı bir gözün olduğunu ispatlar.Mesela elinde cep telefonu varsa kamerasının önünden hızlı bir cisim geçir.ekranda sanki hiç bir cisim geçmemiş gibi görünecektir.Ama insan gözü bunu farkediyo.Belki algılayamıyor yorumlayamıyor ama ordan bir cisim geçtiğini bilebiliyorsun.Bu bize gösteriyorki insan gözü oldukça yüksek fps de çalışıyor.Ama o kadar hızlı algılayamıyor.

• insan gözü bir makina gibi kareler sinsilesi görmez. gördüğümüz veri olarak beyne gider.

ama mantık yakınlığıyla 60 fps denilebilir, misal bilgisayar oyunları 200 ve öte fpsye çıkabilse bile 60'la 200 arasında farkı anlayamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just Silence

25 ti sanırım ama en fazla akıcı şekilde görebileceğin sınır 120 ile 130 fps civarı...yani 130 fps üzeri görünen herşey size 130 fps gibi gelicektir...yani 130 üstü fps veriyor diye bir ekran kartına para vermeyin ! gözünüz göremiyecek zaten.. . ha ama evimde evcil şahinim var biraz görsel şölen sunayım ona diyorsanız farklı

25 hz eşik frekansıdır.

20 kez yanıp sönen bir lambanın yanıp söndüğünü net olarak anlarsın

25 hz hızda sürekli yanık görürsün fakat sanki hafif titreşiyor dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 28 Ekim 2011; 22:42:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

25 ti sanırım ama en fazla akıcı şekilde görebileceğin sınır 120 ile 130 fps civarı...yani 130 fps üzeri görünen herşey size 130 fps gibi gelicektir...yani 130 üstü fps veriyor diye bir ekran kartına para vermeyin ! gözünüz göremiyecek zaten.. . ha ama evimde evcil şahinim var biraz görsel şölen sunayım ona diyorsanız farklı

25 hz eşik frekansıdır.

ben 130 derken Bilgisayarlardaki FPS oranından bahsediyorum hocam yanlış anladın galiba bende biliyorum insan gözünün doğal ortamda saniyede 130 kare yakalayamayacağını

• quote:

quote:

25 hz eşik frekansıdır.

Albert Einstein (14 Mart 1879 - 18 Nisan 1955) , Alman asıllı fizikçi
    20. yüzyılın en önemli kuramsal fizikçisi olarak nitelenebilir. Görelilik kuramını geliştirmiş, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik ve kozmoloji dallarına önemli katkılar sağlamıştır. Kuramsal fiziğine katkılarından ve fotoelektrik etki olayına getirdiği açıklamadan dolayı 1921 Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülmüştür. (Nobel Ödülü'nün ve Nobel Komitesi'nin o zamanki ilkeleri doğrultusunda, bugün en önemli katkısı olarak nitelendirilen görecelik kuramı fazla kuramsal bulunmuş ve ödülde açıkça söz konusu edilmemiştir.)

Ulm'da doğdu. Çocukluğunu Münih'de geçirdi ve ilk öğrenimini burada yaptı. Lise öğrenimini 1894'te İsviçre'de tamamladı ve 1896'da Zürih Politeknik Enstitüsü'ne (ETH) girdi. Albert Einstein sonradan İsviçre vatandaşı oldu ve Sırp asıllı bir kız öğrenci ile evlendi. Sonra Bern'de federal patent dairesinde görev aldı. Bu görevden arta kalan zamanlarda çağdaş fizikte ortaya atılmaya başlanan problemler üzerinde düşünmek fırsatını buldu. Önce atomun yapısı ve Max Planck'ın kuvantum teorisi ile ilgilendi. Brown hareketine ihtimaller hesabını uygulayarak bunun teorisini kurdu ve Avogadro sayısının değerini hesaplayarak teorisini test etti. Kuvantum teorisinin önemini ilk anlayan fizikçilerden birisi oldu ve bunu ışıma enerjisine uyguladı. Bu da onun, ışık tanecikleri veya fotonlar hipotezini kurmasını sağladı. Bu yoldan fotoelektrik olayını açıklayabildi. Bu çalışmalarını açıklayan ve 1905 yılında "Annalen der Physik" dergisinde yayımlanan iki yazısından başka, üçüncü bir yazısı daha çıktı ve bu yazıda görecelik teorisinin temelini attı. Teorileri sert tartışmalara yol açtı. 1909'da Zürih Üniversitesi'nde öğretim görevlisi oldu. Prag'da bir yıl kaldıktan sonra, Zürih Politeknik Enstitüsü'nde profesör oldu. 1913'de Berlin Kaiser-Wilhelm Enstitüsünde ders verdi ve Prusya Bilimler akademisine üye seçildi. İsviçre vatandaşı olarak 1. Dünya Savaşı'nda tarafsız kaldı.

• quote:

quote:

25 hz eşik frekansıdır.

yanlış bir örnek.Algılama ile görme farklı bir şeydir.ve Ortama göre farklı sonuçlar çıkabilir.Bunun en iyi örnekleri video yada oyunlardır.Senin verdiğin örnekte ışığın sürekli yanıyormuş gibi görmesi aslında gözün ne kadar hızlı çalıştığını ispatlar.örneğin saniyede 5-10 kare ile o lambanın videosunu çektiğimizde mutlaka o framelerin içinden biri ışığın sönük halini yakalayabilir ve siz bunu izilediğinizde evet lamba ssürekli yanmıyormuş diyebilirsiniz.Ama diğer türlü saniyede 60 kare ile video çekin siz lambanın sürekli yandığını idda edersiniz.Yani görülüyorki algılama ile fps ayrı şeylerdir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.