Şimdi Ara

İnşaat Sektörü ve İnşaat Mühendisliği, Mimarlık vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
3
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilindiği gibi son Ekonomik krizden inşaat sektörü negatif etkilendi. Bir dönem çok para kazanılan sektörde bir şişme yaşandı, üretilen projeler evler elde kaldı ve sektör krize girdi. İnşaat denilince çok büyük bir sektör. Yapı Malzemeleri, nakliye, ham inşaat malzemeleri vs gibi milyonlarca insan bundan kötü etkilendi.

Bazı inşaat firmaları battı, bunun etkisi ile küçük firmaları da beraberlerinde götürdüler. Yani görüntü çok kötümser.

Ancak !

Türkiye'de inşaat sektörü ekonomi iyi olduğunda hep en önde şaha kalkan, kriz olduğunda ise en derin etkilenen sektördür. Türkiye'de inşaat sektörünün potansiyelini görmek adına size bazı istatistikler vereceğim.

Avrupa ve Amerika'da ev kredisi yan Mortgageların Gayrisafi Milli Hasılaya oranı %30 civarında. Yani mortgage kredileri bu ülkelerde büyümeye %30 civarında bir katkı sağlıyor. Bu oran Türkiye'de henüz %5 civarında.Yani Türkiye henüz gelişmiş bir ekonomi gibi konut üretemiyor. Gelişmiş ekonomilere yetişmemiz için daha epey zaman var. Bu da Türkiye'de inşaat sektöründen daha çok uzun yıllar ekmek yeneceğinin kanıtı.

Kısa vadede inşaat mühendisliği ve mimarlık puanları düşmüş olabilir. Ama ben bunu bir fırsat olarak görüyorum.Bu yönde kariyerini değerlendirecekler endişelenmekte haklı olsalar da bu sektörün ölmesine bu ülkede asla izin verilmeyecektir. Bunu da bilmenizi istiyorum.

• Sektör elbet bir gün eskisine dönecektir ama bence şu zamanda bu bölümleri düşünmek büyük bir risk olur kanaatindeyim. Şu an inşaat okuyan bir iki arkadaşım var. Verdikleri onca emek ve üstesinden geldikleri büyük zorluklara rağmen bölümlerini tamamlamayıp merkezi yatay geçiş yapma planları yapacak hale geldiler. Umarım tabi pişman olacakları kararlar vermemiş olurlar.
  • sıralaman kaç dostum
  • Sektör elbet bir gün eskisine dönecektir ama bence şu zamanda bu bölümleri düşünmek büyük bir risk olur kanaatindeyim. Şu an inşaat okuyan bir iki arkadaşım var. Verdikleri onca emek ve üstesinden geldikleri büyük zorluklara rağmen bölümlerini tamamlamayıp merkezi yatay geçiş yapma planları yapacak hale geldiler. Umarım tabi pişman olacakları kararlar vermemiş olurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam belirsizlik haklı olarak insanları korkutuyor, sektörün şu anki durumu böyle olunca insanlar çekiniyor

• Hocam warren buffetın bir lafı var finansal piyasalar ve yatırım için" Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur, başkaları korktuğunda aç gözlü ol" bu söz bu haftaki borsa çakılışında yine kendini ispatladı.demem o ki benim şuan 20k sıralamam olsa boun inşaatı düşünmeden yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.