Şimdi Ara

inşaat mühendisliğinde arap ülkelerinde çalışmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb.İnşaat müh.bu sene kazandım.Arapça öğrenip mezun olunca arap ülkelerine gitmeyi düşünüyorum.İş imkanı,maaş gibi imkanlarının iyi olduğunu duydum.Bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.

• bilgisi olan yokmu ya koca forumda...
  • Arapça öğrenmenizin size zararı olmaz zaten ama kendinizi illa ona bağlamayın.Misal Arap ülkelerinde çalışmak için elinizden geleni yapın derim.Arapça öğrenin,sağlam bi şirkete girmek için not ortalamanızı yüksek tutun,extra mesleki kurslarla kendinizi geliştirin,daha fazla dil öğrenin.Zaten oralarda çalışmak nasip olmasa bile,nerde çalışırsanız çalışın bu saydıklarımın her zaman faydasını görürsünüz,tercih nedeni olursunuz.
  • Bu forumda doru bilgiye ulaşmak, samanlıkta iğne aramak gibi bişey. Bilip bilmeyen herkes yazıyor. Malesef genelliklede bilmeyenler ve diğer insanları küçümseyen garip yaşam formların komik tavsiyelerini bulursun.
    Bende bilmeyerek sadece düz mantıkla yazıyorum, ingilizce yeter, her gittiğin şantiye için o ülkenin dilini bilmeye gerek yok, zaten araplarla muhatap olcağınıda düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat gülen

Bu forumda doru bilgiye ulaşmak, samanlıkta iğne aramak gibi bişey. Bilip bilmeyen herkes yazıyor. Malesef genelliklede bilmeyenler ve diğer insanları küçümseyen garip yaşam formların komik tavsiyelerini bulursun.
    Bende bilmeyerek sadece düz mantıkla yazıyorum, ingilizce yeter, her gittiğin şantiye için o ülkenin dilini bilmeye gerek yok, zaten araplarla muhatap olcağınıda düşünmüyorum.

Zorla tutan yok seni burda.Bu soruyu en mantıklı cevaplayacak kişi Türkiye'deki bir üniversiteden mezun olup,şuan bir arap ülkesinde çalışan veya çalışmış kişidir.Zaten öyle bi kişiyi forumda bulmakta kolay iş değil.Ben yine mantıklı bi açıklama yaptığımı düşünüyorum,böyle bu işler.Ayrica Arap şirketinde çalışırsa bu 'ingilizce yeter' olayı da yetmez güzel kardeşim.

• İngilizce tabi ki yeter. Abartmayın. Çünkü orada hemen herkes meramını anlatabilecek kadar İngilizce biliyor. Ama Arapça öğrenmek tabi ki büyük bir artı sağlar. Oralarda inşaat bol bu sıralar, iş sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum.
  • Arap ülkesinde çalış arapça öğren, rusyada çalış rusça öğren, afrikada çalış sankskiritçe öğren :)) Ne kadar engin düşünce :)
    Bak libyada ve dubaide yıllardır çalışmış, proje müdürünün ismini vereyim , "ilkin nuri ince" , bir kelime bile arapça bilmemektedir. Bak isimle verdim internette araştır. Dubai ye bir sürü mühendis gitti skytower projesinde hiç biride arapça öğreneyim derdinde değildi, hatta ingilizce bile bildikleri tartışılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @fernsehn
    İngilizce öğrenmek zaten Allah'ın emri hocam.Onu zaten bilmek şart oldu günümüz mühendislerince.Ama extra Arapça bilmesi çalışacağı kuruma göre(arap şirketi diyelim) öncelik sağlayabilir diye söyledim.
    @murat gülen
    Bu işlerde şans faktörü de çok yüksek her meslekte olduğu gibi.Yazdığın yalandır demiyorum ama kesinlikle tercih sebebi olmanıza yol açabilir.Sadece dile de bağlı değil tabii ki bu olay yukarda belirttiğim gibi.Biraz şans,biraz üniversite eğitimi,biraz lisan,biraz ekstralarımız vs.
  • Arapça bilirsen tabiki bu çok büyük avantaj olur ama çalışmak için şart değil. İngilizceyi gerçekten bilmek daha önemli faktör. İnşaat mühendisliği avantajlı bir durumda, geçen seneler stfa inşaat libyada çok sıkıntı yaşadı ama başbakanın devreye girmesiylede orda da kriz bitti. Sonuçta inşaat mühendisi bir arkadaş daha iyi bilgi verir.
  • Mühendis mi olacaksınız tercüman mı?Bir öğrenmişsiniz iyi iş bulmak için dil öğrenmeyi herkese aynı reçeteyi veriyorsunuz.Yok 3 dil öğren yok 2 dil yetmez.Tek ingilizce yeter onu da düzgün öğrenin zaten 4 yıl tam bir ingilizce için anca yeter.O 3 dil biliyorum diyenler gramerini öğrenip konuşmaya gelince kem küm edenler.İşinizi mesleğinizi öğrenin 3 dil bilen adama ihtiyaçları olsaydı tercüman alırlardı ama yok ben şirkette boş işlerle uğraşacağım derseniz okul boyunca sadece dil öğrenin.
    Birde soru soranlar cevap verenlerin yaşına baksın lise öğrencileri gelip sanki yıllarca meslekte çalışmış gibi konuşup sağda solda duyduğunu burada satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Mühendis mi olacaksınız tercüman mı?Bir öğrenmişsiniz iyi iş bulmak için dil öğrenmeyi herkese aynı reçeteyi veriyorsunuz.Yok 3 dil öğren yok 2 dil yetmez.Tek ingilizce yeter onu da düzgün öğrenin zaten 4 yıl tam bir ingilizce için anca yeter.O 3 dil biliyorum diyenler gramerini öğrenip konuşmaya gelince kem küm edenler.İşinizi mesleğinizi öğrenin 3 dil bilen adama ihtiyaçları olsaydı tercüman alırlardı ama yok ben şirkette boş işlerle uğraşacağım derseniz okul boyunca sadece dil öğrenin.
    Birde soru soranlar cevap verenlerin yaşına baksın lise öğrencileri gelip sanki yıllarca meslekte çalışmış gibi konuşup sağda solda duyduğunu burada satıyor.

Abi yıkıp attın bizi, bilmediğimizi söyleyerek düz mantıkla yazdık, az çok abimin çevresi tarafından bu sektörle ilgili "kulaktan dolma" bilgimiz var, onu söyledik.Kusurumuz varsa afola

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Mühendis mi olacaksınız tercüman mı?Bir öğrenmişsiniz iyi iş bulmak için dil öğrenmeyi herkese aynı reçeteyi veriyorsunuz.Yok 3 dil öğren yok 2 dil yetmez.Tek ingilizce yeter onu da düzgün öğrenin zaten 4 yıl tam bir ingilizce için anca yeter.O 3 dil biliyorum diyenler gramerini öğrenip konuşmaya gelince kem küm edenler.İşinizi mesleğinizi öğrenin 3 dil bilen adama ihtiyaçları olsaydı tercüman alırlardı ama yok ben şirkette boş işlerle uğraşacağım derseniz okul boyunca sadece dil öğrenin.

Geçen yıl öğrenim gördüğüm makine mühendisliği bölümündeki semineri anlatayım size.Bulunduğum üniversiteden mezun 29 yaşında bi abimiz geldi sunum yaptı.Kendisi farklı bi üniversite yüksek lisans eğitimini de tamamladıktan sonra Rusça öğrenmiş zaten ilgisi de varmış bize öyle söyledi.İngilizce yanında Rusça da biliyordu yani.Ardından Rus bi demir-döküm şirketinde 2 yıl kadar çalışmış iyi bi ücrete fakat çalışma temposundan ve memleket hasreti nedeniyle geri dönmüş yurda.Bize böyle bahsetti.Tabii ki tercüman olmayacak ama yabancı dile ilgisi varsa ekstradan öğrenmesinin zararı yok yararı var bence.Ayrıca yaşa nası baktınız anlamadım herkes gizlemiş yaşını konuya cevap verenler veya profili gizli.Üstüne profilde yazan yaş da kimlik doğrulama ile orda yazmıyor bildiğiniz üzere.

• Ne hikmetse kendini tecrübeli gören abilerimizden de tık yok yada bir gram fazla bilgi yok.
  • quote:

Bu forumda doru bilgiye ulaşmak, samanlıkta iğne aramak gibi bişey. Bilip bilmeyen herkes yazıyor. Malesef genelliklede bilmeyenler ve diğer insanları küçümseyen garip yaşam formların komik tavsiyelerini bulursun.

Bu adamın hiç bi dediğine katılmam, ama bozuk saat günde 2 kere doğruyu gösterir misali, arabistanda çalışmak için arapçaya gerek yok, orda amelelerle muhattap olmıcanki , muhattap olcağın kişilerde ingilzceyi biliyolardır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirolAvci -- 2 Eylül 2010; 0:33:31 >
  • Bizim bi hoca , arapça öğrenicem diyen birine , onlar ingilizce sever demişti .
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

quote:

Bu adamın hiç bi dediğine katılmam, ama bozuk saat günde 2 kere doğruyu gösterir misali, arabistanda çalışmak için arapçaya gerek yok, orda amelelerle muhattap olmıcanki , muhattap olcağın kişilerde ingilzceyi biliyolardır zaten.

Teşekkür ederim birolcum, benimde duygularım aynısı.
    Bişey daha ekleyim ordaki amelelerin çoğuda türkiyeden gidiyor, ucuz iş gücü sebebiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 2 Eylül 2010; 0:49:33 >

• Bize laf söyleyen abilerimizden, kulaktan dolma olmayan net bilgilerini hala vermesini bekliyoruz ki bizde bilgi satmayalım burada. Bu arada yanlış ne söyledik oda muamma :)
  • Hangi arap ülkesi olduğuna göre değişir kanısındayım arabistan,ırak yada uman sa çalışılacak yer elbette arapça
    hayati önem kazanır ama dubai qatar gibi yerlerde ing fazlasıyla yeterlidir öyleki örnek olarak dubai verilirse halkın %19 u yerlidir ve toplam nüfusunda %70 arapça bilmiyor.Orda çalışmak istiyosan dilden daha önemli gereksinimlere ihtiyacın olcak ve bunlardan en önemlisi tecrübe(gidilcek ülkedeki tecrübe) ve etiket(mezun olduğun okul) ingilizceyi söylemiyorum bile zaten farz ayrıca PhD de işe yarabilir.İlk gittiğinde birkaç sene az maaşa talim edersin sonra orda tecrübe kazandıkça yükselirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.