Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliği vs Avukatlık Vs Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşeye muhalif bir yapım var yanımda samsungu kötüleseniz samsungu savunurum apple'yi kötüleseniz apple'ci olurum her konuda böyle din kürt türk kavgası vs vs.
    Tıp doktor olmakta hoş ben hastaneyi seviyorum sıkılacağımı sanmam
    Mühendisliklerden sadece inşaat mühendisliği hoşuma gidiyor ama makinecilere iyi para verip kolayca yükseltiyorlar inşaat mühendisi iyi kazaır mı bilmem.
    Dandirik bi yerde tıp vs odtü inşaat vs hukuk arasından hangisi daha iyidir.
    Açıkcası ben 3'ünde de başarılı olacağıma inanıyorum
    Makine bana iğrenç geliyor fiziğimde çok iyi sayılmaz zaten
    Şuan sayısalcı olduğumdan tek hedefim Odtü İnşaat

• Hukuk okuma sana ihtiyacimiz yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_executioner_

Hukuk okuma sana ihtiyacimiz yok

hukuk okuyamam zaten edebiyat dil anlatım sınavında kafayı yerim.
  • Tıp okuma sana ihtiyacımız yok

• Tek seceneğin mühendislik o zaman. Bir yukarıdaki arkadaşın hatasına ben de düştüm, yani kendine yazık etme.

• makine sana iğrenç geliyor fiziğin iyi değil o yüzden inşaat istiyosun?

okumak istediğin bölümün derslerini bi araştır istersen. veya okumak istemediğin makinenin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Augustus Hill

Tıpı küçüklükten beri istemiyorsan gelme ben o hataya düştüm şimdi sürünüyorum keşke bilgisayar mühendiliğini seçseydim diye üzülüyorum.Parası için değil kendin istediğin için bir meslek seç

Hocam şimdi dandirik bi ilde Tıp okusam 6 sene ne doğru düzgün üni hayatım olacak hemde 6 sene boru değil kampüs yok bişey yok 6 sene kalacağın şehirde köy gibi olacak birde inşaat mühendisliği bana daha çok yakışır kıllı mıllı bişeyim doktor olursam kol kıllarını kesmem gerekir
    30 yaşında doktor olsm 7*8k civarı kazanırım
    23 yaşında odtü inşaatı bitirsem 3-4 sene bi şirketde çalışırım kendimi geliştiririm kendi yerimi açarım keyfime bakarım ki bence inşaat mühendisi doktordan daha fazla kazanır bide daha erkeksi bi meslek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slp

makine sana iğrenç geliyor fiziğin iyi değil o yüzden inşaat istiyosun?

okumak istediğin bölümün derslerini bi araştır istersen. veya okumak istemediğin makinenin.

inşaat mühendisi iş hayatında cizim yapar hesap yapar bunlar benim severek yapacağım şeyler işin içinde tabiki fizik olacak fizik olmadan kolonları nereye nasıl yerleştireceğini falan nasıl bileceksin sonra çizdiğin bina çöker ama çizim içinde ki fiziği hallederim
    Makinelerin çalışma prensibi çarklar bilmem ne nefret ederim makineleride sevmem zaten
  • Kardeşim 3 ünüde seviyorum demişsin kısaca para mevzusunu özetliyim
    Kendi işini yapacaksan :
    İnşaat > Hukuk = Doktor
    Bir yerde işe girer kariyer yaparım dersen :
    Hukuk = Doktor > İnşaat

Edit : İnşaat mühendisiyim merak ettiğin soru varsa pm atabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thablion -- 2 Kasım 2015; 12:12:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amiller

Tek seceneğin mühendislik o zaman. Bir yukarıdaki arkadaşın hatasına ben de düştüm, yani kendine yazık etme.

hocam şöyle söliyeyim tıpıda severek okurum tıpta beni soğutan
    1-insanları kesip biçiyorsun
    2-6 sene okuyorsun ki kazanacağım üni ancak kırıkkale bitlis erzurum olur oda zor doğuda olur büyük ihtimal 6 sene dandik kampüste dandik şehirde olmaktansa odtü inşaat okurum 5 sene ailem arabada alır keyfime bakarım kampüsü güzel aktif üniversite içerisinde bi prestijinde var aileme yakın istediğimde gidip gelirim ve kazanabileceğim bi yer ilk 14.000 Allahın izniyle girerim inşallah makine'ye gitsem itü ytü olur oda istanbulda hem masraflı hem araba falanda almazlar hemde makine ne ya ıy

• quote:

Orijinalden alıntı: Xassemer

quote:

Tıpı küçüklükten beri istemiyorsan gelme ben o hataya düştüm şimdi sürünüyorum keşke bilgisayar mühendiliğini seçseydim diye üzülüyorum.Parası için değil kendin istediğin için bir meslek seç

Hocam şimdi dandirik bi ilde Tıp okusam 6 sene ne doğru düzgün üni hayatım olacak hemde 6 sene boru değil kampüs yok bişey yok 6 sene kalacağın şehirde köy gibi olacak birde inşaat mühendisliği bana daha çok yakışır kıllı mıllı bişeyim doktor olursam kol kıllarını kesmem gerekir
    23 yaşında odtü inşaatı bitirsem 3-4 sene bi şirketde çalışırım kendimi geliştiririm kendi yerimi açarım keyfime bakarım ki bence inşaat mühendisi doktordan daha fazla kazanır bide daha erkeksi bi meslek

Hocam 30 değil 24 yaşında mezun olunca pratiesyen olarak kalırsan min 5 tus kazanıp okursan 28 yaşına kadar 6-7-8 28 yaşında uzman olursan min 10 alıyorsun sonra doç vs olursan özelden firlarsin isim yaparsan da aynı şekil fakat ben o kadar okunduktan sonra paranın amaç degik sadece araç olmaya başladığını düşünüyorum çünkü hayatın insanlara yardım etmek oluyor ve o parayı harcamaktan bile çok bi zevk alacağını düşünmüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

quote:

quote:

Hocam 30 değil 24 yaşında mezun olunca pratiesyen olarak kalırsan min 5 tus kazanıp okursan 28 yaşına kadar 6-7-8 28 yaşında uzman olursan min 10 alıyorsun sonra doç vs olursan özelden firlarsin isim yaparsan da aynı şekil fakat ben o kadar okunduktan sonra paranın amaç degik sadece araç olmaya başladığını düşünüyorum çünkü hayatın insanlara yardım etmek oluyor ve o parayı harcamaktan bile çok bi zevk alacağını düşünmüyorum

haklısın en az 5.5-6.5 alırsın ben tıp okusamda kendimi geliştiririmde ne biliyim odtü varken saçma sapan bir ilde 6 sene geçirmek istemiyorum açıkcası
    bide inşaat daha kolay çalışmasıda kolay çizim yap kolonları ayarla al paranı geç

• Edebiyat sandığın gibi zor değil ve Hukuk sandığının aksine ezber içermez mesela sana şu madde nedir diye sormaz sana bir olay verir sınavda sen onu hakimmiş gibi aynı olay sırasıyla kanunu uygulama aşamaları yorumu hakimin takdir yetkisi hukuk yaratması vs ile olayı doğru bir şekilde çözmeni ister kanun kitabı ile girebilirsin (dersine göre ceza borçlar medeni anayasa) olayı verince nerde arayıp çözümü bilmeni ister

Veya bir kanunu yorumlamanı karşılaştırmanı mesela en basitinden anayasalı devlet anaya devleti farkı gibi ayrım ve doğruyu seçme gücüne yönelik sınavlar olur ezber fln yok hukukta sadece sürekli bunlarla ilgilendiği için kafanda yer eder o kadar.

Bide hukuk yazacaksan aklında bulunsun öldü bitti olayı hikaye Türkiyedeki en fazla iş alanına yönelebileceğin diploma hukuktur hukuk okursan aç kalmayacağını garanti ederim okumadan pdr fln yazmış insanların bitmiş vs olayı halk hikayesidir tercih edersen içinde ufkun açılır 4 sene sonra çaba gösterirsen önünde çok açık kapı olucak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 2 Kasım 2015; 12:23:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz0071

Edebiyat sandığın gibi zor değil ve Hukuk sandığının aksine ezber içermez mesela sana şu madde nedir diye sormaz sana bir olay verir sınavda sen onu hakimmiş gibi aynı olay sırasıyla kanunu uygulama aşamaları yorumu hakimin takdir yetkisi hukuk yaratması vs ile olayı doğru bir şekilde çözmeni ister kanun kitabı ile girebilirsin (dersine göre ceza borçlar medeni anayasa) olayı verince nerde arayıp çözümü bilmeni ister

Veya bir kanunu yorumlamanı karşılaştırmanı mesela en basitinden anayasalı devlet anaya devleti farkı gibi ayrım ve doğruyu seçme gücüne yönelik sınavlar olur ezber fln yok hukukta sadece sürekli bunlarla ilgilendiği için kafanda yer eder o kadar.

Bide hukuk yazacaksan aklında bulunsun öldü bitti olayı hikaye Türkiyedeki en fazla iş alanına yönelebileceğin diploma hukuktur hukuk okursan aç kalmayacağını garanti ederim okumadan pdr fln yazmış insanların bitmiş vs olayı halk hikayesidir tercih edersen içinde ufkun açılır 4 sene sonra çaba gösterirsen önünde çok açık kapı olucak...

icra avukatları iyi kazanıyo valla
    edebiyat zor değil zaten beynimi yakıyor nefret ediyorum

• Biz inşaat sektöründeyiz, babam inşaat mühendisi. Sana tavsiyem mimarlık okuman yönünde olur. Mimarlara verilen maaş, iş fırsatları daha fazla benim gözlemlediğim kadarıyla. Ama cebimde milyonlar var, ihalelere girerim, müteahhitlik yaparım diyorsan inşaat mühendisliği oku. Benim babam hem müteahhit hem de mühendis. Tıp mı hukuk mu inşaat mühendisliği mi diye sorarsan tıp derim. Benim hedefim Akdeniz Tıp, daha düşük alırsam mimarlık okurum. Ülkemizde tıp daha avantajlı bir meslek. Tabi sevmek lazım yoksa aldığın parayı bile zevkle yiyemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Otomobilgini

Biz inşaat sektöründeyiz, babam inşaat mühendisi. Sana tavsiyem mimarlık okuman yönünde olur. Mimarlara verilen maaş, iş fırsatları daha fazla benim gözlemlediğim kadarıyla. Ama cebimde milyonlar var, ihalelere girerim, müteahhitlik yaparım diyorsan inşaat mühendisliği oku. Benim babam hem müteahhit hem de mühendis. Tıp mı hukuk mu inşaat mühendisliği mi diye sorarsan tıp derim. Benim hedefim Akdeniz Tıp, daha düşük alırsam mimarlık okurum. Ülkemizde tıp daha avantajlı bir meslek. Tabi sevmek lazım yoksa aldığın parayı bile zevkle yiyemezsin.

mimar bana göre değil dostum
    hacettepe tıp kazanacak olsam yada ankara istanbul gibi yerlerde düşünürüm ama inşaat mühendisi daha güzel ya hem daha iyide kazanır bence
    hocam normal küçük şehirlerde mütehaitlik yapılabilir arsa sahibine ver 1-2 daire cebinde 300-400 bin olsun dik bi apartman en az 100-200k para kazanırsın 1 daire sana kalsa bile iyidir

• quote:

quote:

quote:

quote:

haklısın en az 5.5-6.5 alırsın ben tıp okusamda kendimi geliştiririmde ne biliyim odtü varken saçma sapan bir ilde 6 sene geçirmek istemiyorum açıkcası
    bide inşaat daha kolay çalışmasıda kolay çizim yap kolonları ayarla al paranı geç

Hocam emin ol makine ve elektrik tıp kadar zordur hatta kafan matematiğe falan basmiyorsa tiptan çok daha zordur

• quote:

quote:

Biz inşaat sektöründeyiz, babam inşaat mühendisi. Sana tavsiyem mimarlık okuman yönünde olur. Mimarlara verilen maaş, iş fırsatları daha fazla benim gözlemlediğim kadarıyla. Ama cebimde milyonlar var, ihalelere girerim, müteahhitlik yaparım diyorsan inşaat mühendisliği oku. Benim babam hem müteahhit hem de mühendis. Tıp mı hukuk mu inşaat mühendisliği mi diye sorarsan tıp derim. Benim hedefim Akdeniz Tıp, daha düşük alırsam mimarlık okurum. Ülkemizde tıp daha avantajlı bir meslek. Tabi sevmek lazım yoksa aldığın parayı bile zevkle yiyemezsin.

hacettepe tıp kazanacak olsam yada ankara istanbul gibi yerlerde düşünürüm ama inşaat mühendisi daha güzel ya hem daha iyide kazanır bence
    hocam normal küçük şehirlerde mütehaitlik yapılabilir arsa sahibine ver 1-2 daire cebinde 300-400 bin olsun dik bi apartman en az 100-200k para kazanırsın 1 daire sana kalsa bile iyidir

İnşaat mühendisi maaşları çok yüksek değil. 1500-2000 lira gibi bir maaşla çalışırsan üzülme diye söylüyorum. Tıp hedefin varsa eğer doğuda okuman önemli değil. Mezun olunca yine doktor olacaksın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam emin ol makine ve elektrik tıp kadar zordur hatta kafan matematiğe falan basmiyorsa tiptan çok daha zordur

kanka şimdi odtü itü mak kazanmam için matdan ortalama 40 net üstü yapmam gerek bunu yapıyosamda basıyodur herhalde :D
    tıp bana zor gelmez zevklide ankara istanbul eskişehir izmir olmazsa gitmem

• quote:

quote:

quote:

İnşaat mühendisi maaşları çok yüksek değil. 1500-2000 lira gibi bir maaşla çalışırsan üzülme diye söylüyorum. Tıp hedefin varsa eğer doğuda okuman önemli değil. Mezun olunca yine doktor olacaksın.

odtü inşaat'ı bitirsem 3-3.5 alırım diye düşünüyorum
    yav makinenin iyi yanı itü ytü makine bitirsem 3-3.5 dan başlarım 2-3 senede 5-5.5 maaşım olur şirketin yurtdışı işlerine falan giderim eğlenceli olur inşaat mühendisi olsam 3-3.5 verirlermi bilmiyorum kendi işimi kurunca yanlız olurum yurtdışı gezisi bilmem ne olmaz makinenin iyi yanı o

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.