Şimdi Ara

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ TEKRAR YÜKSELİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    zaten itü gibi trnin en iyi 3-4 ünisinden birinde 60kya dayanan bir mühendislikti.düşeceği kadar düştü.eski günlerine (15-2ok) dönmesi 2-3 seneyi alacaktır.gecen sene 50-60k yapıp da girenleri kutlamak lazım.

• Katılıyorum. Özellikle tüm dünyanın üretim tesislerini bir merkeze topladiktan sonra orda ortaya çıkan bir krizle beraber dünya tedarik zincirinin nasıl cokebilecegini gördükten sonra şirketler üretim tesislerini dağıtmaya başlayacaklar ve Türkiye de bundan nasibini alacak( hem yurt içi fabrika, yol, baraj, elektrik tesisi insaatlariyla hem de yerli inşaat firmalarınin yurt dışında girişecekleri altyapı projeleri ile). Üstüne üstlük petrol fiyatlarının çökmesi ve petrol yerine üretim odaklı ekonomilerin değerinin anlaşılması ve dünyada daha önce görülmemiş paranın şu an piyasalarda dolanmasi nedeniyle (aynı 2000 lerin başı gibi) en az bir 15 yıl tekrar inşaat patlaması olacak gibi. İnşaat mühendisliğini sadece ev ve kamu binası olarak görmek yanlıştır.
  • insaat sektoru neden tekrar yukselsin ki?talep bitti.evini alan aldi. 2.yi 3.yu alan aldi. Tum kamu binalari yenilendi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 inşaat mühendisliği hakkında bilgilendirme videosu faydana olur inşallah

• kontenjanları yüzde 50 azaltılırsa doğru olabilir
  • .-. kullanıcısına yanıt
    Azaltmaya gerek yok ki zaten %50'si anca doluyor bir şey fark etmez pek .
  • Katılıyorum. Özellikle tüm dünyanın üretim tesislerini bir merkeze topladiktan sonra orda ortaya çıkan bir krizle beraber dünya tedarik zincirinin nasıl cokebilecegini gördükten sonra şirketler üretim tesislerini dağıtmaya başlayacaklar ve Türkiye de bundan nasibini alacak( hem yurt içi fabrika, yol, baraj, elektrik tesisi insaatlariyla hem de yerli inşaat firmalarınin yurt dışında girişecekleri altyapı projeleri ile). Üstüne üstlük petrol fiyatlarının çökmesi ve petrol yerine üretim odaklı ekonomilerin değerinin anlaşılması ve dünyada daha önce görülmemiş paranın şu an piyasalarda dolanmasi nedeniyle (aynı 2000 lerin başı gibi) en az bir 15 yıl tekrar inşaat patlaması olacak gibi. İnşaat mühendisliğini sadece ev ve kamu binası olarak görmek yanlıştır.

• hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    Ayrıca türkiye'de 2016 verilerine göre hane başına harcamalar ortalamasına göre hane gelirinin %25 i kira vb harcamalara gidiyor. Yani bizde hala ev sahibi olmayan baya bir kişi var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnşaat mühendisiyim, çalışma alanları, ders içerikleri vs. hakkında bilgi almak isterseniz yazabilirsiniz.
  • Dykna kullanıcısına yanıt
    Hocam piyasanın şuan ki durumu nasıl öğrenciler olarak pek iyi şeyler duymuyoruz. Siz işin içinde olan biri olarak yazarsanız daha iyi olur. Şuan inşaat yazacak birine tavsiyeleriniz neler olur ? (İnşaat müh. hedeflemiyorum ama fikirlerinizi merak ettim.)

• Saf mısınız kardesim insaat sektörü nereye bitiyor ? Iki gun sonra istanbulda bir deprem olur millet gene yeni ev almak icin kredi sırasına girer. Ekonomi rezalet durumda sanki bütün sektörler kanatlaniyor da insaat çöktü sadece.

• Daha kaliteli trollükler bekliyoruz hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bouninboun kullanıcısına yanıt
    boşu kess
    sen git bogaziçinin spesifik bölümlerine git.
  • hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    haklısın.sadece o da değil.türkiyede 6.5+ bi depremde binlerce ev yıkılır.zaten insanlar güvenmiyor bu mütehaitlere
  • lordemircan abim geçen benim başlıkta da diş düşecek diyodu. ✍️✍️

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • diş out
    inşaat in
  • inşaatın yükselmesi bir istanbul depremine bakar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.