Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliği için soruları olanlara yardımcı olabilirim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
4
Favori
4.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efe.1905se

hocam ilerde diploma cok etki yapar mı sizce? ben uludag kocaeli yerine istanbul aydını yazsam mı karar veremedim.Tanidigim büyük inşaatcılar var yani iyi yerlerde staj filan yapsam kariyerime ne kadar etki eder sizce ?

Diploma ile fikrimi yukarıdaki mesajlarda belirttim.Ben bu üçü arasından Kocaeli Üni.'ni öneririm.İyi yerlerde staj yapmak tabi ki ileride fayda sağlayacaktır.Öğrenebildiğin her şeyi öğrenmeye çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

hocam ilerde diploma cok etki yapar mı sizce? ben uludag kocaeli yerine istanbul aydını yazsam mı karar veremedim.Tanidigim büyük inşaatcılar var yani iyi yerlerde staj filan yapsam kariyerime ne kadar etki eder sizce ?

İlerde çok etki etmez.İşe girişte etkili olur daha çok.Ben çok kurumsallaşmış bilkent,sabancı gibi özel üniversiteler haricinde pek özel üniversite önermiyorum aslında.Çoğu öğrenci yolma peşindeki dershane üniversiteleri.
  • realmrxa kullanıcısına yanıt
    Ben bir trabzonlu olarak söylüyorum . Yabancıları sevmediğimiz falan yok gayet hoş karşılarız . O kişide kişiliğine bilecek tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirhaneon

Ben bir trabzonlu olarak söylüyorum . Yabancıları sevmediğimiz falan yok gayet hoş karşılarız . O kişide kişiliğine bilecek tabi.

İşte bunu siz karar veremezsiniz.Benim de hoşuma gitmeyen kişiler ve durumlar olabiliyor.Ama beni ilgilendirmez deyip geçiyorum.Zaten yabancıları sevmemek dediğimiz olayda bu.Yaşam tarzına müdahale.
    Tamam.Birisi çıksa karşına mesela okulda diyelim labali labali konuşmalar olsun seni ezmeler olsun kızların önünde küçük düşürmeler falan sen bunları hoş karşılıcaksan eğer tamam o zaman sen işi kendinde bitirmişsin helal olsun. Benimde demek istediğim bu tip insanlar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirhaneon

Tamam.Birisi çıksa karşına mesela okulda diyelim labali labali konuşmalar olsun seni ezmeler olsun kızların önünde küçük düşürmeler falan sen bunları hoş karşılıcaksan eğer tamam o zaman sen işi kendinde bitirmişsin helal olsun. Benimde demek istediğim bu tip insanlar .

Bunun yabancı olmakla alakası yok ki.Bunun kişilikle alakası var.

Benim dediğim daha başka.Örneğin KATÜ'de okuyan ve birbirinden habersiz iki arkadaşım da hocaların Trabzon dışından gelenlere karşı ön yargılı olduğunu söylemişti.
    Kardeşim her üniversitede vardır illa kıl hocalar biliyorsun.Bunlarda onlardandır herhalde . Neyse
  • sıralamam 28 900. Ytü (iö) veya Fatih(ing) ve İstanbul üniversitelerinin inşaat bölümleri tutuyor.
    Bilgisayar mühendisliğinin de marmara üniversitesi(ing) ve istanbul üniversitesi (ing) bölümleri tutuyor.

kazandığım üniversiteleri baz alırsak sizce inşaat mı okumam doğru olur bilgisayar mı ? Bu üniversitelerde verilen inşaat eğitimi hakkında ne düşünyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f33dbfe3

sıralamam 28 900. Ytü (iö) veya Fatih(ing) ve İstanbul üniversitelerinin inşaat bölümleri tutuyor.
    Bilgisayar mühendisliğinin de marmara üniversitesi(ing) ve istanbul üniversitesi (ing) bölümleri tutuyor.

kazandığım üniversiteleri baz alırsak sizce inşaat mı okumam doğru olur bilgisayar mı ? Bu üniversitelerde verilen inşaat eğitimi hakkında ne düşünyorsunuz?

Özetle benim tercihim YTÜ inşaat.

Ancak ne okumalısın nereyi seçmelisin seni tanımadan söyleyemem.Önce kendi fikrin var mı onu söyle.Sonra sor.
  • istanbul üniversitesi ve ege inşaatı yazmayı düşünüyorum eğitim imkan ortam açısından bilgi verebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlipknotx

istanbul üniversitesi ve ege inşaatı yazmayı düşünüyorum eğitim imkan ortam açısından bilgi verebilir misiniz

Akademik olarak yeterli ve hemen hemen eşit durumdalar.Ortam açısından Ege'nin kampüsü ve İzmir'in güzelliği ortada.İş olanakları açısından ise İstanbul önde.
    Ytü inşaat hem ikincil öğretim hem türkçe o yüzden biraz tereddüte düştüm . Üzerinde durduğum meslek ve üniversiteler (puanım yetenler ):

http://forum.donanimhaber.com/m_94532471/f_//tm.htm#94532471

Bahçeşehir biyomedikal müh. aşağısı gelicek gibi gözüküyor.

Hangisini seçersem iş bulmada sıkıntılı olmam onu bilmek istiyorum.

Buraya inşaat ve bilgisayar yazmamın nedeni ikisinin de favorilerim olması ama bir de itü matematik müh. veya kimya ve metalurji müh. tutuyor ki arkadaşıma göre marmarada bilgisayar okumaktansa İTÜ'de okumak iş bulma açısından daha iyiymiş

Lafı çok uzattım. Tercih yapmış biriyseniz size sorum bunları hangi sıraya göre dizmeliyim ki ileriki hayatımda iş sıkıntısı çekmiyim

Teşekkürler :D

• karman çorman etmişsin. sen şimdi son haliyle düşündüğün sıralamayı buraya yaz bakayim.
  • Ben pamukkale üniversitesi inşaat,biyomedikal arasinda kaldim elektrik elektronik ve mekatronikde olabilir sizce ne yapmaliyim ne önerirsiniz? Hertürlü meslek yaparim hepsini de severim. Iş imkani ve maas ön planda benim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXe20

Ben pamukkale üniversitesi inşaat,biyomedikal arasinda kaldim elektrik elektronik ve mekatronikde olabilir sizce ne yapmaliyim ne önerirsiniz? Hertürlü meslek yaparim hepsini de severim. Iş imkani ve maas ön planda benim için.

kendimden yola çıkayım.ben zamanında elektrik ile inşaat arasında kalmıştım.sonra da tercihimi inşaattan yana kullanmıştım.yeni yeni piyasaya giren mesleklere pek güvenmiyorum.ülkemiz koşullarında çıkan yasalar vs. ne yapacağı belli olmuyor.o yüzden biyomedikal ve mekatronikten uzak durmuştum.
  • Yeni açılan bir üniversitede inşaat mühendisliği okumanin dezavantajlari nelerdir
    Bide yeteri kadar bütçesi olan inşaat mühendisi mezun olur olmaz kendi ofisini kurup is yapabilirmi ? Şimdiden teşekkürler ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

quote:

Orijinalden alıntı: eXe20

Ben pamukkale üniversitesi inşaat,biyomedikal arasinda kaldim elektrik elektronik ve mekatronikde olabilir sizce ne yapmaliyim ne önerirsiniz? Hertürlü meslek yaparim hepsini de severim. Iş imkani ve maas ön planda benim için.

kendimden yola çıkayım.ben zamanında elektrik ile inşaat arasında kalmıştım.sonra da tercihimi inşaattan yana kullanmıştım.yeni yeni piyasaya giren mesleklere pek güvenmiyorum.ülkemiz koşullarında çıkan yasalar vs. ne yapacağı belli olmuyor.o yüzden biyomedikal ve mekatronikten uzak durmuştum.

Teşekkürler bende biyomedikal ve inşaat arasında gidip geliyorum. Biyomedikal daha iyi olur gibi geliyor ama bakalım hayırlısı. Paü tercih edicem sadece puanim cok iyi degil ve Denizlili olduğum için.

• quote:

Orijinalden alıntı: dumenci

Yeni açılan bir üniversitede inşaat mühendisliği okumanin dezavantajlari nelerdir
    Bide yeteri kadar bütçesi olan inşaat mühendisi mezun olur olmaz kendi ofisini kurup is yapabilirmi ? Şimdiden teşekkürler ettim

Senin de tahmin edebileceğin eksiklikler aslında.Akademisyen eksikliği,laboratuar sıkıntısı,piyasada daha önce mezunun olmaması vs.

Bütçesi olan açar ancak piyasada pişmeden başarılı olabileceğini düşünmüyorum.Hocalarımız da bu kanaattedir genelde.
  • quote:

quote:

Yeni açılan bir üniversitede inşaat mühendisliği okumanin dezavantajlari nelerdir

Senin de tahmin edebileceğin eksiklikler aslında.Akademisyen eksikliği,laboratuar sıkıntısı,piyasada daha önce mezunun olmaması vs.

Bütçesi olan açar ancak piyasada pişmeden başarılı olabileceğini düşünmüyorum.Hocalarımız da bu kanaattedir genelde.

Insaat mühendisi olacaksan cvnde kesinlikle bunlar olmali dediğin seyleri söyleyebilirsiniz. Bide 52000 binde olan ogrenciye onerebilecegin univrsitelri yazarmisin.ben 30 tercihimin hepsini insaat muh. Yapcam cukurova akdeniz ve selçuk unilerini yazmakta kararsizim bu uniler hakkinda bilgin varmi?
    Ugrastirdigim icin ozur dilerim simdiden Sağol.

• quote:

quote:

quote:

Insaat mühendisi olacaksan cvnde kesinlikle bunlar olmali dediğin seyleri söyleyebilirsiniz. Bide 52000 binde olan ogrenciye onerebilecegin univrsitelri yazarmisin.ben 30 tercihimin hepsini insaat muh. Yapcam cukurova akdeniz ve selçuk unilerini yazmakta kararsizim bu uniler hakkinda bilgin varmi?
    Ugrastirdigim icin ozur dilerim simdiden Sağol.

Estağfurullah.Sorun istediğiniz kadar soru.

Kendinizi nasıl geliştirmeniz gerektiğini kendiniz belirleyeceksiniz.Örneğin zeminci olmayacaksanız Plaksis öğrenmeniz gerekmez.Ya da mühendislik yönetimi alanında geliştirmeyecekseniz Primavera.

Ama yabancı dil şart mesela.Bunun için hazırlık sınıfı isteğe bağlıysa okumalısınız bence.Ya da dışarıdan takviye yapmalısınız.

Hangi üniversiteyi seçeceğin konusuna gelince.İnşaat mühendisliği konusunda kesinlikle Çukurova.İlk paylaşımında gördüğün üzere Türkiye'nin en eski 8.inşaat mühendisliği bölümü.Bir çok önemli kişi mezun etti ve etmeye devam ediyor.Kurulu bir düzeni var.Kadrosu sağlam vs.

Örneğin akademik kadroyu kıyaslayalım:

2013-2014 sezonu itibariyle birbirinin muadili 4 üniversiteyi,alfabetik sıraya göre Akdeniz,Çukurova,Kocaeli,Selçuk'u, Prof. ve Doç. olarak inceleyelim.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ: 3-PROF. 4-DOÇ.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ: 10- PROF. 6-DOÇ.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ: 1-PROF. 8-DOÇ.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: 2-PROF. 11-DOÇ.

Bu bile bir referanstır.

Ayrıca Bir çok hocamızında yurtdışı tecrübesi vardır.Biraz bahsedeyim mesela:

Prof. Dr. M. Salih KIRKGÖZ: İTÜ mezunu,Doktorasını İngiltere'de Liverpool Üniversitesinde yapmıştır.

Prof.Dr. Emel Oral: ODTÜ mezunu.Yüksek Lisans:University of Bath, Doktora: University of Glamorgan

Prof.Dr. İsmail Hakkı Çağatay:Çukurova Üniversitesi mezunudur. Doktora Araştırmasını, İngiltere, Nottingham Üniversitesinde yapmış,post-doktora tezini ise Amerika Birleşik Devletleri'nde Berkeley'de yapmıştır.

Prof. DR. Cengiz Dündar:KATÜ mezunudur.Doktora:Birmingham University

Prof.Dr.Mustafa Laman:Çukurova Üniversitesi mezunudur. Doktora:University of Liverpool

Prof.Dr.Recep Yurtal:Çukurova Üniversitesi mezunudur.Florida Üniversitesin'de çalışmalar da bulunmuştur.Aynı zamanda American Society of Civil Engineers (ASCE) üyesidir.

Bunu dışında Prof.Dr.Kamil Tanrıkulu hocamız İTÜ,
    Prof Dr.Murat Aslan hocamız ODTÜ,
    Doç.Dr. Abdulaziz hocamız İTÜ
    Doç.Dr.Hatice Çağatay hocamız ise ODTÜ mezunudur.

Laboratuvar ortamımız Türkiye'deki bir çok üniversiteye göre hatırı sayılır ölçüde.Aynı zamanda Teknokent'te üniversitenin bir çok alanda gelişmesine katkıda bulunuyor.

Tercih senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 16 Temmuz 2014; 2:42:21 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.